Що буде, якщо iPhone 15 заряджати кабелем від Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на всі нововведення лінійки iPhone 15, мабуть, найголовніше – роз’єм Type-C замість Lightning. Безсумнівно, у нього купа переваг, але і є свої недоліки на кшталт недовговічності. Apple не була б собою, якби не підкинула інших проблем: так, компанія попередила користувачів, що iPhone 15 небезпечно заряджати кабелями від інших смартфонів – це може загрожувати перегрівом. Для цього потрібно використовувати виключно фірмові зарядні пристрої. Чи так це насправді і чи варто переживати, якщо підключити до Айфон 15 неоригінальний кабель? Все не так однозначно.

iPhone 15 з Type-C

Ще задовго до виходу iPhone 15 Apple змусили перейти на Type-C у своїх пристроях, причому не аби хто, а влада країн Євросоюзу. Крім того, вона заборонила обмежувати швидкість зарядки в айфонах, як того спочатку хотіли купертинівці: передбачалося, що новий смартфон можна буде “прикурити” швидше лише від оригінального зарядного пристрою або того, що має сертифікацію MFi.

Усе б нічого, але такий аксесуар обходиться трохи дешевше, ніж в Apple, і дорожче, ніж якась добротна зарядка з АліЕкспресс. Здавалося б, на цьому все закінчилося: Apple попередили про наслідки, а на презентації iPhone 15 ні про які обмеження не сказали – тепер можна підключати і iPad, і сам смартфон до однієї зарядки!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак через тиждень після виходу iPhone 15 з’ясувалося, що він сильно гріється. Частково це пов’язано з особливостями заліза або оновлення ПЗ, але є й інша причина. Віце-президент Apple Тім Міллет підтвердив підвищене нагрівання iPhone 15, зазначивши, що він може “пропалити дірку” в задній кришці.

Китайські продавці iPhone попередили користувачів про те, що сторонні зарядки викликають перегрів iPhone 15

Водночас компанія випустила попередження для співробітників магазинів, в якому пояснила, що зарядки від Андроїд можуть бути причиною нагріву Айфона. Як мінімум, деякі торгові точки в Китаї передають цю інформацію покупцям. Але чи так це насправді чи купертинівці лукавлять?

Чи можна заряджати iPhone 15 неоригінальною зарядкою

З боку все це більше нагадує спробу Apple залякати користувачів, щоб ті купували оригінальні аксесуари, бажаючи не нашкодити своїм дорогим гаджетам. Компанії це вигідно, оскільки левову частку доходу їм приносить якраз продаж різних дрібних аксесуарів, незважаючи на доступність дешевих аналогів. Однак не все так просто: виявилося, що у Type-C в Айфон 15 менший зазор між контактами порівняно з Андроїд-смартфонами. Ось чому гріється Айфон 15 на зарядці.

Ситуація дійсно неоднозначна: в офіційному документі підтримки Apple немає ні слова про заборону сторонніх зарядок для iPhone 15, а також інформації про те, як буде працювати гарантія на зламаний роз’єм. До того ж під час розбору iFixit не знайшли жодних обмежень, точніше, вони не згадали про таку особливість Type-C в айФоні – вже їм можна довіряти, оскільки компанія розглядає нутрощі буквально під мікроскопом.

Ба більше, наразі немає жодного випадку, що через сторонню зарядку роз’єм розплавився або перестав працювати. Ну, і майте на увазі те, що подібних обмежень немає у iPad з Type-C – він без проблем заряджається навіть через кабель від геймпада DualSense.

Тож, найімовірніше, Apple просто знайшла неочевидний спосіб побільше заробити на своїх аксесуарах, оскільки, найімовірніше, ця стаття доходів найближчим часом стане менш прибутковою. Хоч це і більше схоже на чергову лякалку від творців “правильного заряджання батареї в перший раз”, ми ж рекомендуємо не гратися з долею і орієнтуватися на офіційні рекомендації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.