Одна із суперфіч в iPhone 15 призвела до дуже дивних проблем із зарядкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі iPhone 15 і 15 Pro скаржаться на форумі Reddit, що їхні пристрої виявилися несумісними з деякими портативними зарядками. Проблема криється в особливостях новинок Apple – вони підтримують реверсивну зарядку через кабель, тому іноді не забирають енергію від зовнішнього акумулятора, а віддають її.

iPhone 15 здатний заряджати Apple Watch і AirPods або інший смартфон, якщо в нього менше заряду. Але, як показали експерименти, у випадку з Android-смартфонами, що підтримують зворотне заряджання, ніколи не вгадаєш, хто кого буде заряджати – заряджання відбувається в якомусь випадковому напрямку. Мабуть, те ж саме коїться і при підключенні пауербенка: iPhone вирішує, що аксесуар потребує підживлення, і подає на нього електричний струм, витрачаючи власний акумулятор.

Схоже, ентузіастам доведеться складати довгий перелік сумісних і несумісних пауербенків, а поки його немає, купівля портативної зарядки схожа на лотерею – може підійти, а може й ні. Не виключено, що Apple спробує розв’язати цю проблему і випустить відповідне оновлення iOS, але також є ймовірність, що компанія порадить купувати суворо певні моделі й уникати всі інші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.