Смартфони

Подробиці про iPhone SE 4: Кнопка дії, порт USB-C, Face ID та інше

Share

У четвертому поколінні iPhone SE від Apple очікуються значні зміни як у дизайні, так і в апаратній частині, повідомляє MacRumors.

Очікується, що iPhone SE 4, відомий усередині компанії під кодовою назвою Ghost, отримає новий дизайн, практично повністю запозичений у базової моделі iPhone 14. За даними джерел, iPhone SE 4 використовуватиме модифіковану версію корпусу iPhone 14 і навіть збереже тестові параметри iPhone 14 внутрішнього тестування

У корпусі очікуються дві істотні зміни – кнопка дії та порт USB-C. Кнопка Action, що нещодавно з’явилася в iPhone 15 Pro, це багатоцільова кнопка, яка замінює перемикач звуку в нових моделях iPhone. Вона може бути налаштована на виконання різних дій залежно від уподобань користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, iPhone SE 4 отримає порт USB-C, щоб відповідати вимогам Європейського Союзу. Джерела неодноразово згадували про роз’єм E85, який Apple називає USB-C. Крім цих двох істотних відмінностей, жодних значних змін у корпусі в порівнянні з iPhone 14 не планується, і, швидше за все, він не матиме вигнутих граней, характерних для лінійки iPhone 15.

Що стосується задньої панелі пристрою, то наступний iPhone SE буде оснащений одинарною камерою зі спалахом, розташованим за аналогією з iPhone SE третього покоління. Однак, точний дизайн панелі камери на момент написання статті залишається невідомим. Компанія Apple розробила щонайменше п’ять варіантів дизайну з невеликими відмінностями між ними.

За попередньою інформацією, iPhone SE 4 може бути оснащений 48-мегапіксельною задньою камерою, що стане суттєвим покращенням у порівнянні з поточною моделлю.

Також iPhone SE 4, ймовірно, отримає нову OLED-панель, запозичену у iPhone 14. У пристрої не буде кнопки Touch ID, а як засіб біометричної ідентифікації з’явиться Face ID. Щодо iPhone SE четвертого покоління неодноразово згадувався термін Pearl – внутрішня кодова назва Face ID та відповідного апаратного забезпечення.

Компанія Apple також працює над власним 5G-модемом під кодовою назвою Sinope та використовує iPhone SE 4 для тестування нового обладнання. За наявною інформацією новий модем тестується на iPhone SE 4 і похідної моделі iPhone 15 Pro Max, відомої як D84S. Спочатку передбачалося, що новий 5G модем дебютує в лінійці iPhone 16 і буде доступний у всіх моделях. За інформацією, одержаною від джерел, цього вже не станеться. Крім того, нещодавно Qualcomm випустила прес-реліз, в якому йдеться, що компанія постачатиме модеми для смартфонів Apple до 2026 року.

Раніше висловлювалися припущення, що Apple розробляла iPhone SE 4 виключно для тестування модемів, і він не призначався для масового виробництва або випуску для широкої аудиторії. Ця теорія здається малоймовірною, оскільки не пояснює скільки зусиль було вкладено в загальний дизайн пристрою, включаючи кілька ітерацій камери, а також зміни комплектуючих.

Якби iPhone SE 4 призначався виключно для тестування модемів, то, швидше за все, це не вимагало б переробки камери або додавання кнопки дії. З прагматичної точки зору більш розумним було б повторне використання наявних компонентів з мінімальними змінами.

Варто зазначити, що подана інформація є попередньою. iPhone SE четвертого покоління знаходиться на ранній стадії розробки і зміни в ньому цілком можливі. У зв’язку з цим подана інформація може повністю збігатися з характеристиками кінцевих серійних пристроїв, якщо, звичайно, проект дійде до цієї стадії.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Київстар піднімає ціни на деякі тарифи

    Українська компанія мобільного зв’язку «Київстар» внесла зміни у свої тарифні плани. Зміни були спричинені потребою…

    21.05.2024

    Фахівці назвали 5 перевірених міфів про Android

    iPhone від Apple завоював безліч шанувальників, особливо у США, завдяки популярності iMessage. Часто можна почути,…

    21.05.2024

    10 нових пристроїв Samsung представить на літній презентації

    Цього літа компанія Samsung проведе масштабну презентацію нових продуктів, в рамках якої представить флагманські складні…

    21.05.2024

    Перші зображення розкладачки Honor Magic V Flip потрапили в мережу

    Авторитетний китайський інсайдер під ніком Digital Chat Station поділився у соцмережі Weibo першими зображеннями майбутнього…

    21.05.2024

    Dell представила безшумну мишу яка коштує 1500 гривень

    Компанія Dell представила свою тиху мишу Silent Mouse MS355. Її конструкція дозволить користувачеві не відволікатися…

    21.05.2024

    Microsoft представляє Surface Pro 11 з процесорами Snapdragon та OLED-дисплеємж

    Компанія Microsoft анонсувала випуск Surface Pro 11 - першого пристрою в цій серії, що працює…

    21.05.2024