Як відкалібрувати батарею на Android і чи потрібно це робити?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів смартфонів Android рано чи пізно стикаються з типовою проблемою – телефон перестає адекватно відображати заряд. Він показує 90%, а вже за 5 хвилин може відобразити, наприклад, 50%. Хоча ви нічого не робили і навіть не включали його. Чому так відбувається, і як це виправити – розбираємо у нашій статті.

Чому телефон починає показувати неправильний рівень заряду

Основна причина – збій калібрування. У смартфоні є спеціальний чіп, який відповідає за контроль поповнення АКБ. Це так званий контролер заряду. Він може неправильно прочитувати інформацію з датчиків. Таке часто відбувається після сильного нагрівання смартфона. Або навпаки, коли телефон побув на холоді тривалий час. Контролер збивається. Йому потрібне калібрування.

Алгоритм

Показуємо покроковий алгоритм, який допоможе підняти рівень заряду телефону. Його варто робити щоразу, коли смартфон починає неадекватно оцінювати ємність АКБ в даний момент:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Залиште телефон на зарядці, доки у нього не набереться 100% ємності АКБ.
  2. Перейдіть у стандартний дайлер (дзвонилка). Наберіть команду: *#0228#. Смартфон переключить інтерфейс на системне вікно. Темний екран з білими написами.
  3. Тут можна побачити такий параметр, як Level. Він відповідає за адекватне відображення ємності АКБ. Ви орієнтуватиметеся на нього.
  4. У нижній частині дисплея знаходиться кнопка Quick Start. Натисніть на неї, щоб система запустила процес калібрування.
  5. Швидше за все, ви побачите нове значення, яке найбільше відповідає дійсності.

Повторіть процедуру повторно, починаючи з першого кроку. Потрібно досягти такого результату, щоб смартфон показував 100% після повторного натискання на кнопку Quick Start. Однак подібна маніпуляція може не спрацювати на деяких смартфонах. Тоді доведеться налаштовувати вручну.

Ручне калібрування

Для цього потрібно:

  1. Розрядіть смартфон повністю. Щоб він вимкнувся та не стартував без поповнення ємності АКБ.
  2. Поставте гаджет на заряджання на 8 годин. Не вмикайте та не користуйтеся ним у цей час.
  3. Дочекайтеся рівня 100%. Після цього заряджайте ще годину.
  4. Від’єднайте кабель. Увімкніть девайс, зачекайте кілька хвилин.
  5. Вимкніть пристрій, поставте його ще на 1 годину заряджатися.

Можете включити девайс. Такі маніпуляції призведуть до скидання налаштувань АКБ. Це ручне калібрування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.