Смартфони

iPhone 15 Pro страждає від перегріву. Винен титан чи проблемний 3-нм процесор

Share

iPhone 15 Pro надійшов у продаж, і багато користувачів уже встигли його протестувати, виявивши не найприємнішу особливість нового смартфона. Титановий флагман схильний до перегріву. Він проявляється навіть у звичайних ситуаціях, коли на смартфоні на запущені ігри або інші ресурсомісткі програми.

iPhone 15 Pro і проблема перегріву

Перші власники почали помічати, що iPhone 15 Pro (Max) нагрівається куди сильніше, ніж останнє покоління. Це відбувається під час дзвінків, у режимі багатозадачності, завантаження відео в соцмережі, і ще сильніше – під час заряджання і в іграх. Крім того, що температура корпусу може доходити до 47 градусів, і телефон банально некомфортно тримати в руках, це викликає інші проблеми. Наприклад, при нагріванні підсвічування дисплея падає приблизно вдвічі, і знову збільшити його вручну неможливо, поки пристрій не охолоне.

Середовище, в якому перебуває iPhone, не відіграє особливої ролі – навіть при температурі повітря 23-28 °C подібних проблем з перегрівом у смартфона за 1000$ не повинно бути в принципі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Винен A17 Pro?

На думку користувачів, за перегрів відповідає новий чипсет Apple A17 Pro. Це перший процесор 3-нм архітектури, вироблений TSMC, який може бути недосконалим з технологічної точки зору саме в області роботи з теплом.

“У TSMC не було досвіду у виробництві 3-нм чіпів, тому їм довелося знизити стандарти продуктивності, щоб випустити більше A17 Pro. […] Потім Apple збільшила потужність до максимально можливого рівня, щоб продемонструвати поліпшення маркетингових показників. Однак висока продуктивність призводить до меншого часу автономної роботи і більш високого нагрівання, ніж ми очікували”, – пояснює YouTube-канал Max Tech.

Або, можливо, титан?

Однак низка експертів вказує на той факт, що титан – основний матеріал корпусу нових iPhone Pro – дуже хороший теплоізолятор. Саме він, а також низка конструкторських рішень Apple, є причиною перегріву. Одним із найвідоміших прихильників цієї теорії є аналітик Мінг-Чі Куо.

“Мої дослідження показують, що проблеми з нагріванням iPhone 15 Pro не пов’язані з передовою 3-нм технологією чипів TSMC. Основна причина скоріше в компромісах системи відведення тепла, на що Apple пішла для зниження ваги пристрою, а також у використанні титанового каркаса, що негативно впливає на теплову ефективність”, – пише Куо.

Аналітик пояснює, що це не фатальна проблема, яка може призвести до пошкодження пристрою в короткостроковій перспективі. Apple, імовірно, скоро випустить оновлення, яке трохи знизить продуктивність A17 Pro, і перегрів під час звичайного використання буде усунуто. Питання в тому, як це позначиться на грі в “консольні” проекти на кшталт Resident Evil або Assassin’s Creed, якими Apple хвалилася на презентації нових iPhone.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024

    Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

    Вже з'явилося багато інформації про складний смартфон Motorola, який вийде цього року. Інший Інсайдер, Судханшу…

    19.05.2024

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024