Лінійка iPhone 16 оснащуватиметься чипами A18 і A18 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі чотири моделі iPhone 16 будуть оснащені чипами під маркуванням A18, вважає Джефф Пу, аналітик, що висвітлює діяльність компаній, які входять у ланцюжок поставок Apple.

В аналітичній записці інвестиційної компанії Haitong International Securities, отриманій виданням MacRumors цього тижня, Пу заявив:

“Ми розглядаємо A17 Pro як перехідний зразок і тепер очікуємо, що всі моделі iPhone 16 будуть оснащені A18 на техпроцесі N3E компанії TSMC”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пу роз’яснив свої очікування:

  • iPhone 16: чип A18 (N3E)
  • iPhone 16 Plus: чип A18 (N3E)
  • iPhone 16 Pro: чип A18 Pro (N3E)
  • iPhone 16 Pro Max: чип A18 Pro (N3E)

З огляду на те, що iPhone 15 і iPhone 15 Plus оснащені чипом A16 Bionic, перехід на чип A18 для iPhone 16 і iPhone 16 Plus буде вельми примітним.

N3E – це друге покоління 3-нм техпроцесу компанії TSMC, менш витратний і продуктивніший порівняно з першим поколінням, N3B, за яким виготовляють чип A17 Pro в моделях iPhone 15 Pro.

З огляду на те, що до запуску лінійки iPhone 16 залишається близько року, Пу, найімовірніше, робить обґрунтоване припущення щодо маркетингових назв, однак наразі незрозуміло, чи дійсно Apple просуватиме брендинг A18 і A18 Pro. Не виключено, що компанія може використовувати в iPhone 16 чипи A17 і A18 Pro, як в останні роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.