Графічний процесор Samsung Galaxy S23 Ultra потужніший, ніж iPhone 15 Pro Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy S23 Ultra входить до числа найкращих смартфонів року завдяки хорошій продуктивності в усіх відношеннях, чи то камера, чи то продуктивність, чи то час автономної роботи. Навіть через сім місяців після запуску Galaxy S23 Ultra легко кидає виклик новим смартфонам. Навіть порівняно з нещодавно випущеним флагманським iPhone Galaxy S23 Ultra виглядає дійсно конкурентоспроможним.

Кілька тестів показали, що продуктивність графічного процесора Galaxy S23 Ultra вища, ніж в iPhone 15 Pro Max, незважаючи на те, що в ньому використовується чіп, у якому використовується старіший виробничий процес. Apple створила багато ажіотажу, представивши перший у світі 3-нм чіп для смартфонів лінійки iPhone 15 Pro. Проте, 4-нм процесор Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy S23 Ultra, схоже, працює набагато краще, особливо під час тривалих графічних навантажень.

Apple iPhone 15 Pro Max проти Samsung Galaxy S23 Ultra у 3DMark Wildlife Extreme GPU Test:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У популярному графічному тесті 3DMark Wildlife Extreme, який перевіряє пристрої на предмет стійкої продуктивності графічного процесора, Galaxy S23 Ultra працює набагато краще, ніж iPhone 15 Pro Max. Як ви можете бачити на зображенні вище, Galaxy S23 Ultra стартує з 3886 балів під час першого запуску і падає до 2794 балів під час 20-го запуску. Для порівняння, iPhone 15 Pro Max стартує з 3608 балів під час першого запуску і падає до 2843 балів тільки в другому. Це величезне падіння продуктивності всього за кілька хвилин. До 20-го запуску графічний процесор iPhone 15 Pro Max падає до 2681 бала.

У той час як продуктивність графічного процесора Galaxy S23 Ultra впала на 28% після 20 запусків графічного тесту, продуктивність графічного процесора iPhone 15 Pro Max впала на 22% після всього лише одного запуску тесту. Продуктивність флагманського смартфона Samsung знижується поступово і плавно, а це означає, що користувачі не помітять раптового падіння продуктивності під час ігор. З іншого боку, геймери, швидше за все, помітять різке падіння продуктивності під час ігор на iPhone 15 Pro Max.

Кілька тестів також показали, що iPhone 15 Pro Max сильно нагрівається під час ігор або навіть під час заряджання. Здається, незважаючи на те, що A17 Pro являє собою 3-нм чип, виготовлений за новітнім виробничим процесом TSMC, він не дуже енергоефективний і сильно нагрівається. Це може бути пов’язано з відсутністю належного механізму відведення тепла в серії iPhone 15 Pro. Для порівняння, Galaxy S23 Ultra має досить велику систему випарної камери для охолодження процесора Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy.

Ймовірно, це перший випадок, коли iPhone стикається з перегрівом і серйозними проблемами зниження продуктивності. Крім того, вперше за кілька років смартфон Samsung перевершив iPhone за продуктивністю графіки. Отже, схоже, що у Samsung є шанс повернутися ще сильніше на початку наступного року з Galaxy S24 Ultra. Щоправда, поки не зрозуміло, як компанії вдасться запропонувати вищу продуктивність, ніж у Galaxy S23 Ultra, якщо вона представить Exynos 2400.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.