Користувачі Galaxy отримають найбільшу вигоду від впровадження USB-C в iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple, нарешті, перейшла на USB-C на iPhone після багатьох років використання фірмового роз’єму Lightning. Apple зробила це зрушення не тому, що хоче скоротити електронні відходи (можна стверджувати, що перехід на USB-C збільшить електронні відходи, оскільки мільйонам власників iPhone доведеться відмовитися від наявних кабелів Lightning), або тому, що вона хоче, щоб власники iPhone мали можливість заряджати свій телефон за допомогою зарядного пристрою, запозиченого у когось, хто використовує пристрій Android.

Apple пішла на цей перехід, тому що Європейський Союз нав’язав свої правила: країни ЄС дозволять продавати покупцям телефони тільки з портом USB-C і роз’ємом після 28 грудня 2024 року. На щастя, Apple не стала чекати до самого кінця. Вони останній момент відмовилися від роз’єму Lightning, але, знову ж таки, Apple, ймовірно, дотримувалася б його, якби Європейський Союз не зробив використання USB-C обов’язковим за законом.

У будь-якому разі USB-C на iPhone – дуже довгоочікувана зміна, оскільки тепер ми всі можемо використовувати один з одним кабелі/зарядні пристрої незалежно від того, яку марку смартфона ми використовуємо. Ті, хто вкоренився в екосистемі Apple, також виграють, оскільки в майбутньому кожен популярний продукт із логотипом фруктів матиме роз’єми USB-C.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але ситуація не зміниться відразу. Не кожен існуючий власник iPhone буде оновлюватися до iPhone 15 або навіть iPhone 16. Тим не менш, кількість використовуваних кабелів Lightning буде з часом зменшуватися, в той час як USB-C буде поширюватися, в осяжному майбутньому.

І чи знаєте ви, крім користувачів iPhone, хто найбільше виграє від впровадження Apple роз’єму USB-C? Це будуть ті, хто володіє смартфоном Galaxy. Так, кожен бренд смартфонів Android використовує USB-C, тому користувачі Galaxy не будуть єдиними, хто виграє. Але у Samsung та Apple існує дуополія, і вони продають найбільше телефонів по всьому світу, тож власникам Galaxy та iPhone доведеться значно більше взаємодіяти, обертаючись навколо спільного використання зарядних пристроїв та зарядних кабелів.

Звісно, той факт, що і Galaxy, і iPhone у майбутньому матимуть порти USB-C, не означає, що зарядні пристрої, якими користуються прихильники Apple та Samsung, будуть повністю сумісними один з одним. Вони працюватимуть, але, ймовірно, не буде жодних гарантій, що вони забезпечать правильну швидкість швидкого заряджання, оскільки це один з аспектів заряджання смартфонів, який, імовірно, не регулюватиметься найближчим часом.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.