Чи варто міняти ваш iPhone на новий. Думка експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вихід нових смартфонів Apple – одна з головних тем для обговорення цієї осені. Кожен реліз підштовхує фанатів бренду до думки – чи потрібно мені міняти свій телефон або ще можна походити зі старим?

Відповідь на це питання дали експерти нашого порталу iTechua.

Рекомендації для власників усіх поколінь смартфонів Apple дав головний редактор медіа Скарбик Павло. Фахівець роздав поради, ґрунтуючись на своєму досвіді.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старий айфон – iPhone 11, Xs, XR. Можна брати нові айфони – вашим девайсам уже понад три роки, також на старих пристроях iOS 17 працює не дуже спритно. Наприклад, операційна система гальмує на XR, а iOS 18 і зовсім не вийде для культового телефону.

Звичайні айфони – iPhone 12, iPhone 13 або iPhone 14. Пропускайте нове покоління, але дивіться в бік торішніх флагманів. iPhone 14 Pro і 14 Pro Max вразять своєю швидкістю, поліпшеною камерою і преміальними матеріалами.

Флагмани трирічної давності – iPhone 12 Pro або iPhone 12 Pro Max. Можна сміливо чекати наступного року. Брати нові “прошки” варто тільки в тому разі, якщо ви серйозно займаєтеся фотографією або часто ганяєте в нові ігри – продуктивність моделей Pro за три роки сильно зросла.

Відносно свіжі флагмани – iPhone 13 Pro або iPhone 13 Pro Max. Можна взагалі не паритися. “Не дивлячись на масу дрібних цікавих моментів, від форми корпусу до USB-C, вирішив чекати наступного покоління”, – заявив Микита, зауваживши, що у нього самого 13 Pro Max.

Торішні “прошки” – iPhone 14 Pro або iPhone 14 Pro Max. Взагалі забудьте, ваші телефони і так прекрасні та нові. “Навіть якщо ви робите 100500 фото і відео, і вас вразила частина про камери на презентації Apple – за відгуками та оглядами першої хвилі різниця в якості фото зовсім не така суттєва”, – підкреслив експерт.

Бонус – iPhone 12 mini або iPhone 13 mini. “Потрібно заховати ці пристрої і не віддавати нікому роками, поки не розсиплеться”, – заявив головний редактор itechua.com. Тому що таких пристроїв більше не роблять.

Наша порада – якщо зібралися оновитися, насамперед чекайте ціни на минуле покоління. За титан, USB-C і незначний апгрейд камери переплачувати немає сенсу (особливо за актуальних цін на айфон 15).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.