Xiaomi 14: дата випуску, технічні характеристики, ціна і всі чутки на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратні вдосконалення перебувають у стадії розробки, але чи буде цього достатньо, щоб зробити Xiaomi 14 привабливою покупкою наступного року?

Xiaomi знає, як створювати відмінне обладнання. Хоча ці флагманські телефони офіційно не доступні в США, вони дозволяють найкращим телефонам на Android побігати за свої гроші.

Таким чином, ми вже раді бачити, що компанія запланувала для серії Xiaomi 14, яка, як очікується, з’явиться в продажу в найближчі місяці. Ось усе, що ми знаємо і що ми хочемо бачити від цих смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи буде Xiaomi 14?

Офіційного підтвердження серії Xiaomi 14 поки немає, але вона майже напевно стане наступницею серії Xiaomi 13 2023 року. Xiaomi випускає флагманські смартфони понад 10 років і не подає ознак зупинки зараз.

Яка дата виходу Xiaomi 14?

Часом у Xiaomi було трохи заплутане вікно запуску, але в останні роки воно стало більш передбачуваним. Флагманські смартфони бренду анонсуються спочатку в Китаї, а презентація відбудеться в середині-кінці грудня. Глобальний запуск зазвичай відбудеться в лютому або березні наступного року.

Однак це може знову стати заплутаним. Згідно з Digital Chat Station на Weibo, Xiaomi може перенести запуск у Китаї на час до 11 листопада. Джерело стверджує, що популярність Xiaomi 13, можливо, вплинула на це рішення. Якщо це правда, можливо, що глобальний запуск також може бути перенесений.

Xiaomi також має тенденцію ускладнювати ситуацію через величезну кількість продуктів, які можуть підпадати під її флагманську парасольку. Наприклад, його модель Ultra зазвичай з’являється після глобального запуску наприкінці весни або на початку літа. Асортимент також іноді рясніє Lite, T, S та іншими назвами, які з’являються на різних ринках протягом року. Наприклад, ми, ймовірно, побачимо, що Xiaomi 13T з’явиться в третьому кварталі 2023 року до запуску 14-ї серії.

Якими специфікаціями і функціями буде володіти Xiaomi 14?

Ми очікуємо, що серія буде оснащена процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, який готується до випуску. Xiaomi зазвичай перебуває на передньому краї апаратного забезпечення процесорів, так що це здається само собою зрозумілим. Але ми все ще чекаємо офіційних відомостей про новий чип, щоб дізнатися, наскільки потужнішим буде нове покоління.

Інші чутки включають зміни в характеристиках зарядки телефонів. Очікується, що Xiaomi 14 отримає дротову зарядку потужністю 90 Вт і бездротову зарядку потужністю 50 Вт. Завдяки цьому телефон заряджатиметься швидше по дроту, ніж поточна модель потужністю 67 Вт, яка досягає 100% лише за 38 хвилин. Ємність акумулятора телефону також розрахована на пристойний стрибок – до 4860 мАг з 4500 мАг. Тим часом, очікується, що Xiaomi 14 Pro дотримуватиметься своєї вже потужної комбінації дротових і 50 Вт бездротових пристроїв, але може трохи збільшитися ємність акумулятора – до 5000 мАг.

Ми також очікуємо, що кілька основних продуктів серії залишаться на місці. Рейтинг IP68, можливості eSIM і високоякісні функції запису відео 8K нікуди не подінуться. Що буде цікаво, так це те, чи додасть Xiaomi кілька функцій Pro порівняно зі звичайним Xiaomi 14, як-от 1-дюймові або інші 50-мегапіксельні датчики камери телефону, LTPO-дисплей зі змінним оновленням або надійніший захист від Gorilla Glass Victus. Але це всього лише обнадійливі припущення з нашого боку.

Флагманським телефонам Xiaomi доводиться долати світові валютні хвилі, але історично склалося так, що їхні цінові категорії були узгоджені. Стандартний Xiaomi 14, найімовірніше, піде по стопах свого попередника, орієнтуючись на цінову позначку, приблизно таку саму, як у його конкурентів Galaxy і iPhone. Однак велике питання полягатиме в тому, чи зможе телефон залишатися дешевшим за 1000 євро в ЄС, де ціни останніми роками зростали агресивніше.

Модель Pro дорожча і в кожній країні перевищила тисячну позначку, і Xiaomi 14 Pro, швидше за все, нічим не відрізнятиметься. Ми очікуємо, що телефон коштуватиме десь близько Galaxy S24 Ultra і iPhone 15 Pro, двох його основних конкурентів. Xiaomi 14 Ultra, який може з’явитися пізніше, ще дорожчий і, безумовно, є розкішшю, а не звичайною покупкою.

Чи варто вам чекати Xiaomi 14?

Анонс наприкінці 2022 року може змусити Xiaomi 13 здаватися трохи старшим, ніж він є насправді, але це все ще дуже актуальний флагман 2023 року. Пропоноване обладнання надзвичайно конкурентоспроможне з Samsung Galaxy S23 . Хоча Xiaomi 14 напевно може похвалитися деякими скромними поліпшеннями, навряд чи вони будуть досить істотними, щоб чекати, якщо вам скоро знадобиться новий телефон.

Однак програмне забезпечення є однією з причин почекати або розглянути деякі альтернативи раніше. Ми виявили, що MIUI 14 – це досить роздутий скін, який не всім припаде до смаку, але, швидше за все, так буде і з MIUI 15. Крім того, політика оновлення програмного забезпечення Xiaomi не така надійна, як у Google або Samsung, тому до цих конкурентів варто придивитися, якщо ви хочете отримати додаткову впевненість.

Звичайно, Xiaomi 13 series офіційно недоступна в США, і 14 series майже напевно теж не буде. Отже, Samsung Galaxy S23 Ultra або Apple iPhone 14 Pro є найближчими альтернативами, які ви можете купити сьогодні.

Якщо ви не впевнені, що зможете почекати до наступного року, але й не цікавитеся поточним асортиментом телефонів, то серія Google Pixel 8 з’явиться задовго до кінця 2023 року, і на неї майже напевно варто подивитися.

Xiaomi 14: що ми хочемо бачити
Серія Xiaomi 13, можливо, вже представлена найкращими телефонами на базі Android, але це не означає, що немає можливостей для поліпшення. Ось що ми хотіли б бачити від Xiaomi 14.

Програмне забезпечення для дощування

Це поширена скарга, але MIUI 14 дійсно не всім до смаку. Xiaomi могла б краще оптимізувати своє програмне забезпечення, зберігаючи при цьому унікальну індивідуальність.

У нескінченному списку меню, налаштувань і функцій skin’а і в кращі часи складно орієнтуватися, а інтерфейс настільки далекий від інших телефонів Android (у деяких відношеннях він напрочуд ближчий до iOS), що перемикання може виявитися непростим завданням для непідготовлених. У минулому інші бренди вносили суттєві зміни для оптимізації своїх скінів, і настав час MIUI наслідувати їхній приклад.

Аналогічним чином, MIUI переповнений дубльованими додатками, які вам, безумовно, не потрібні, з Chrome, Photos та іншими сервісами Google, встановленими з коробки. Надання користувачам більшого контролю над налаштуваннями програми під час налаштування було б кроком у правильному напрямку.

Більш практичний дизайн

Xiaomi 13 Pro – чудовий телефон, але він не найпрактичніший. При вазі 229 г (~ 8 унцій) він такий же важкий, як і деякі з найбільших телефонів галузі. Виступ камери, оснащений вражаючим 1-дюймовим сенсором, значно збільшує товщину телефону, завдяки чому неможливо забути, що цей телефон у вас у кишені. Вітався б більш легкий дизайн.

Аналогічно, керамічна задня панель рівною мірою привертає увагу і відбитки пальців. Ми хотіли б бачити ширший вибір кольорів, які краще приховують плями. Можливо, навіть деякі текстурні матеріали також поліпшать зчеплення телефону. Xiaomi багато чого могла б зробити з дизайном, щоб він мав чудовий вигляд і був трохи практичнішим у повсякденному використанні.

Конкурентоспроможні ціни

Усі хотіли б знизити ціни, але в поточному портфелі Xiaomi різниця між цілком конкурентоспроможним Xiaomi 13 і дорогою моделлю Pro становить 350 фунтів стерлінгів / 400 євро, а Ultra коштує ще дорожче. Це великий крок уперед, якщо ви хочете отримати в свої руки деякі з найкращих апаратних функцій Xiaomi, і це позбавляє Pro від занадто великої кількості рук.

Apple і Samsung використовують це у своїх моделях Plus, але, можливо, для Xiaomi було б розумніше спробувати оцінити 14 Pro більш конкурентоспроможним, з огляду на те, що його співвідношення ціни та якості не таке хороше, як у Samsung і Apple, з точки зору камер або оновлень. Як альтернатива Xiaomi могла б швидше впровадити деякі торішні функції у звичайну модель, наприклад, у відділ камер, але без надмірного підвищення ціни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.