Топ-5 фішок камери нового iPhone 15, за допомогою яких ти будеш фотографувати як профі

Час читання: 4 хв.

Уся лінійка iPhone 15 вийшла не тільки дуже крутою за рахунок нововведень, а й реально дорогою, особливо, для російських користувачів – найдешевший смартфон обійдеться майже в 70 тисяч гривень! Щоправда, це анітрохи не бентежить фанатів Apple, які за кількістю заявок на попереднє замовлення перебили рекорд iPhone 14. Ось тільки більшість з цих людей навіть не здогадується про те, за що платять: зокрема, в iPhone 15 оновилася камера, причому це торкнулося навіть базових моделей. Тож, перед тим, як замовляти нову модель, прочитайте нашу статтю, щоб знати про нові фішки раніше за інших!

Реклама

Портретна зйомка на iPhone 15

Незважаючи на те, що фронтальна камера iPhone 15 залишилася колишньою – 12 мегапікселів – її прокачали програмно. Так, вона отримала портретний режим нового покоління з підвищеною деталізацією і поліпшеною зйомкою при поганому освітленні. Ба більше, він тепер вмикається автоматично, коли ви наводите камеру на якийсь об’єкт, людину або тварину.

Після натискання на затвор система зберігає не тільки сам знімок, але і його карту, включаючи глибину, щоб змінити точку фокусування вже після створення зображення! Суперська функція для тих, хто забуває переключитися на потрібний режим камери і згадують про нього вже потім. Зробити це можна прямо в додатку Фото або перекинувши знімки на iPad або Mac.

Яка камера в Айфон 15

У 2022 році iPhone 14 Pro і Pro Max вперше отримали нову камеру на 48 мегапікселів. Для декого стало сюрпризом, що одним із головних нововведень базового Айфона 15 стала саме він – фактично володарі “п’ятнашки” можуть робити світлини такої самої якості, як і в iPhone 14 Pro Max, хоча Apple сказала, що це абсолютно новий сенсор.

Важливо розуміти, що вирішують не тільки мегапікселі: розробники також додали дворазовий оптичний зум, який працює за рахунок алгоритмів. Тож тепер звичайний Айфон 15 має три режими зйомки – 0.5х, 1x і 2x, а збільшення реалізовано тут шляхом кропу з фотографії більш високої якості. Apple також пообіцяла захистити камери iPhone 15 новим додатковим покриттям, яке захистить знімки від відблисків при зйомці, але судячи з відгуків перших користувачів, воно не працює.

Як зробити високу роздільну здатність фото на iPhone

Як відомо, iPhone 14 Pro і Pro Max роблять фото з високою роздільною здатністю 48 Мп вкрай повільно, оскільки смартфону потрібен час, щоб зберегти великий файл. А іноді користувачі в поспіху забувають переключитися на режим зйомки у високій якості, тому знімки виходять у звичайному – всього на 12 мегапікселів. Погодьтеся, прикро, коли твій смартфон здатний на більше?

Зараз читають  iPhone тепер можна вимкнути без затискання кількох кнопок

У новий смартфон Apple впровадила круту фішку, завдяки якій основна камера Айфон 15 знімає в режимі 24 Мп за замовчуванням. Так знімки будуть в оптимальній якості і розмірі файлу, який швидко створюється і зберігається, не займаючи багато місця. При цьому в базових айфонах залишиться формат HEIF, щоб не витрачати місце в сховищі, а Pro-версіях – ProRAW, щоб працювати з початковими кодами.

iPhone з найкращою камерою

Як багато хто і припускав раніше, iPhone 15 Pro Max отримає найпотужнішу камеру, фішка якої полягає в телеоб’єктиві з 5-кратним 120-мм оптичним зумом. В його основі лежить тетрапризма, яку, за словами Apple, вдалося встановити лише в Pro Max-версію. Вона чотири рази відбиває світло перед потраплянням на сенсор камери, тож підходить для створення пейзажів або подій з великих відстаней.

До того ж ця конструкція компактніша, ніж перископ, який встановлюється в інших смартфонах, тому iPhone 15 Pro Max не сильно виріс у розмірах. Цифрове наближення тепер зросло до 25х, а сам Айфон може замінити кілька об’єктивів від професійної камери.

Як перенести відео з Айфона на жорсткий диск

Pro-версії iPhone 15 остаточно перетворилися на кінокамери: тепер відео в ProRes можна записувати на зовнішній носій безпосередньо в 4К/30 fps або 4К/60 fps на вибір. Це дасть змогу не обмежуватися сховищем айфона і вибрати версію з мінімальним об’ємом пам’яті, щоб не переплачувати. Підключення здійснюється безпосередньо через роз’єм Type-C, але може збільшити витрату акумулятора.

До того ж під час відеозйомки з’явилося LOG-кодування, яке дає змогу проводити кольорокорекцію, а також записувати просторове відео (Spatial Video) на основну і ширококутну камеру одночасно. Цей контент можна буде переглянути в шоломі Apple Vision Pro, реліз якого заплановано на 2024 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.