iPhone 15 Pro Max детально порівняли з Samsung S23 Ultra за якістю камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі SuperSaf з’ясували, який флагман сьогодні робить фото і відео: Samsung Galaxy S23 Ultra чи iPhone 15 Pro Max.

Насамперед експерт SuperSaf порівняв фото з основної камери, зроблені на iPhone 15 Pro Max і Samsung Galaxy S23 Ultra. Загальний динамічний діапазон кращий у iPhone: у тіньових областях він видає більше деталей. Крім того, тепер за замовчуванням iPhone 15 Pro Max робить фото на основний об’єктив у режимі 24 Мп, а Galaxy S23 Ultra – 12 Мп. У результаті знімки дійсно матимуть чіткіший вигляд на iPhone. Якщо ж порівняти фото, зроблені з максимальною роздільною здатністю (у Samsung це 200 Мп, у iPhone – 48 Мп), то можна побачити, що вони приблизно однакові за якістю (див. зображення нижче). Крім того, на те, щоб зробити знімок на iPhone, у вас піде менше часу загалом.

При слабкому освітленні фотографії виходять в обох випадках близькими за якістю. Але іноді iPhone справляється краще і видає більше деталей, а іноді – Samsung. Також Galaxy S23 Ultra було потрібно більше часу, щоб зробити фото при поганому освітленні. Крім того, iPhone дає вам можливість подивитися, який знімок у вас вийде, тоді як на Samsung під час зйомки вночі та ввечері мало що видно на екрані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі ведучий порівняв портретні фото на Samsung у режимі 12 Мп і на iPhone у режимі 24 Мп. За передачею кольору часом S23 Ultra справляється краще, проте деталей більше видає iPhone 15 Pro Max. Крім того, в iPhone є нова функція – можливість робити фото з інформацією про глибину, щоб пізніше їх перетворити на портрети. Також ви можете знімати фото на iPhone з 5-кратним оптичним зумом і з розмиттям заднього фону.

При слабкому ж освітленні портретні знімки краще виходять вже на Samsung.

При використанні 2,9-кратного зуму знімки виходять кращими на iPhone 15 Pro Max. Але починаючи з 3-кратного збільшення ситуація змінюється, оскільки на S23 Ultra використовується оптичний зум на відміну від iPhone.

Також більш чіткі знімки на iPhone виходять, коли ви використовуєте максимум 9,9-кратний зум. Далі вже краще знову показує себе Samsung.

Цікаво, що при цьому ввечері та вночі iPhone 15 Pro Max робить при 5-кратному збільшенні результати фото якісніші, ніж S23 Ultra.

Ультраширик працює в різних умовах по-різному. Іноді фото краще виходять на iPhone, а іноді – на Samsung. Загалом же ведучий схиляється все-таки в бік S23 Ultra.

Наближати об’єкти під час макрозйомки на iPhone ви можете сильніше, але результати з Samsung експерту здаються приємнішими.

Селфі виходять на обидва пристрої хорошими. При цьому Samsung S23 Ultra видає більш природні кольори, а iPhone краще працює з краями.

Обидва смартфони можуть записувати відео в 4К 30 к/с. При цьому в iPhone 15 Pro Max ширший динамічний діапазон. До того ж він загалом більш універсальний, користуватися ним під час зйомки відео простіше, ніж Samsung. При слабкому освітленні iPhone теж видає більш якісну картинку.

Стабілізація під час зйомки на основну камеру краще працює на iPhone. Але однією з переваг Samsung S23 Ultra є можливість запису відео у 8К.

Для сповільненої зйомки відмінно підходять обидва апарати. Але зображення на Samsung все ж здається більш різким. Водночас на iPhone 14 Pro Max у вас є можливість записувати сповільнене відео з різних об’єктивів, тоді як на Samsung – тільки з основного.

Селфі-камера в обох випадках хороша. Але кут огляду на iPhone ширший і кольори на ньому кращі.

Під час зйомки відео в кінорежимі кольори загалом були трохи кращими на iPhone 15 Pro Max. Крім того, ви можете редагувати це відео постфактум на iPhone, а на Samsung – ні. Також на iPhone з’явилася нова функція – безперервне масштабування в кінематографічному режимі.

Автофокус в обох смартфонів добре працює за денного освітлення, а за слабкого – краще на iPhone. Нарешті, шумозаглушення краще загалом під час запису відео у S23 Ultra.

Повне відео

Висновок

В обох протестованих смартфонів відмінні камери для зйомки як фото, так і відео. Однак відео в цілому краще все-таки виходить під час запису на iPhone 15 Pro Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.