Samsung Galaxy S24 series: дата виходу, технічні характеристики, ціна та всі чутки на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оригінальна стаття: Щороку шанувальники смартфонів з нетерпінням чекають на останні флагманські телефони на Android від Samsung. У 2023 році ці флагмани були представлені у серії Galaxy S23. Однак, наступного року ми очікуємо побачити Samsung Galaxy S24 series. Ми знаємо, що ще далеко, але чутки навколо цих телефонів вже набирають обертів!

Нижче ви знайдете всі останні чутки, що стосуються Galaxy S24, Galaxy S24 Plus та Galaxy S24 Ultra. Ми також включили список побажань, який складається з речей, які ми сподіваємось побачити, але поки що не маємо жодних доказів.

Чи буде Samsung Galaxy S24?

Хоча у світі технологій ніколи нічого не можна сказати, ймовірність того, що Samsung випустить серію Galaxy S24, неймовірно висока. Компанія випускала телефони Samsung Galaxy S щороку протягом останніх 13 років. Ми не бачимо причин, через які це могло б припинитися зараз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звісно, ​​Samsung і раніше кидала нам виклик. Наприклад, 2020 року компанія змінила стратегію іменування телефонів, перейшовши з Galaxy S10 відразу на Galaxy S20. Компанія зробила це для того, щоб назви телефонів відповідали року їхнього випуску. Однак у нас немає жодних доказів того, що Samsung має намір змінити свою стратегію іменування. Таким чином, ми повністю очікуємо запуску Galaxy S24 у 2024 році.

Коли буде дати виходу Galaxy S24?

За останні кілька років Samsung випускала нову серію Galaxy S першого або другого місяця року. Вам доведеться повернутися до Galaxy S8, щоб знайти запуск, якого не було у січні чи лютому (Galaxy S8 випущений у березні 2017 року). Маючи це на увазі, ми ставимо на Samsung запуск серії Galaxy S24 у січні чи лютому 2024 року.

У минулому Samsung використовувала великі технічні заходи для презентації своїх телефонів Galaxy S, насамперед Mobile World Congress. Однак компанія відійшла від цього і останнім часом проводить власні заходи, спеціально присвячені презентації Galaxy S. Ми очікуємо, що компанія зробить те саме в 2024 році. Іншими словами, чекайте яскравого заходу Samsung із запуску за участю сотень людей у ​​якомусь великому місті світу.

Якими функціями матиме серія Galaxy S24?

Ми все ще знаходимося на ранній стадії циклу випуску серії Galaxy S23. Тому поки що не надто багато достовірних чуток. Тим не менш, безумовно, є кілька помітних чуток, які ми чули досі, і ми завжди можемо зробити кілька обґрунтованих припущень, які ґрунтуються на тому, що Samsung робила в минулому.

Скільки моделей буде у серії Galaxy S24?

Починаючи із серії Galaxy S20, у кожному сімействі Galaxy S було по три моделі: стандартна модель, варіант Plus та потужна модель Ultra. Ми очікуємо, що Samsung продовжить дотримуватися цієї формули у 2024 році. Майже напевно будуть Samsung Galaxy S24, Galaxy S24 Plus та Galaxy S24 Ultra.

Однак ходили чутки, що Samsung може пропустити Galaxy S24 Plus. Ця чутка з’явилася від відносно невідомого виробника і була спростована іншими, більш відомими виробниками. Це не звучить надто надумано, враховуючи, що модель Plus є найслабшим продавцем у серії. Однак ми думаємо, що Samsung поки дотримуватиметься своєї перевіреної системи запуску трьох пристроїв Galaxy S24.

В ході опитування приблизно половина наших читачів заявили, що сподіваються, що Samsung не відмовиться від версії Plus, тому ми сподіваємося, Samsung прислухалася.

Дизайн

У 2023 році Samsung вперше за два роки змінила зовнішній вигляд серії Galaxy S. Тепер усі телефони сімейства виглядають досить схоже: квадратні грані, вирізи для об’єктиву камери на задній панелі і схожий вибір кольорової гами.

Ми сумніваємося, що Samsung занадто сильно змінить ситуацію у 2024 році. Звичайно, можуть бути незначні зміни, але Samsung не схильний вносити кардинальні зміни рік у рік. Поки ми не побачимо витоку достовірних рендерів, ми припускатимемо, що Galaxy S24, Galaxy S24 Plus та Galaxy S24 Ultra будуть багато в чому схожі на свої аналоги S23.

Однак дисплей може бути покращений. Витік стверджує, що наступне покоління телефонів Galaxy S може перейти на високопродуктивні OLED-панелі 13-го покоління (M13). Ці панелі тонші і енергоефективніші, ніж екран M12, який, як очікується, з’явиться на iPhone 15.

Також можливо, що Samsung може замінити корпус S24 Ultra на титановий сплав, згідно з витоком з Ice Universe (і підтвердженого Йогешем Браром). Незважаючи на те, що титан є важким металом, у витоку стверджується, що телефон важитиме всього 233 г – це на один грам легше, ніж нинішній Ultra.

Технічні характеристики

Оскільки ми знаходимося на ранньому етапі циклу витоків для серії Galaxy S24, ми рекомендуємо скептично ставитися до більшості витоків, які ви бачите. При цьому ось що ми чули, коли йшлося про специфікації для цих телефонів.

Процесори Exynos чи Snapdragon?

У 2023 році Samsung зробила те, чого не робила вже дуже давно: випустила всі пристрої Galaxy S23 з одним і тим же чіпсетом, Snapdragon 8 Gen 2. Раніше існувало два типи телефонів Samsung S: модель Qualcomm Snapdragon і модель Samsung Exynos. Моделі Snapdragon зазвичай продаються у Сполучених Штатах, Південній Кореї та Сінгапурі, тоді як у решті світу будуть представлені моделі Exynos. Звучить так, ніби в цьому не було б нічого особливого, крім того, що моделі Snapdragon повсюдно перевершували моделі Exynos.

Чи дотримуватиметься Samsung цієї стратегії в 2024 році? Ми сподіваємося, що так і буде, але дані свідчать про те, що варіанти Exynos можуть повернутися якоюсь якістю. Отже, якщо ви перебуваєте в країні, де зазвичай представлені моделі Exynos, поки не вистачайте за вила. Samsung і Qualcomm уклали контракт, через який ці чутки здаються малоймовірними, принаймні коли йдеться про широкомасштабні випуски телефонів. Однак у серпневому звіті йдеться про те, що Samsung, можливо, розглядає можливість додавання варіантів Exynos 2400, щоб компенсувати вартість інших оновлень. Samsung останнім часом має кілька проблемних фінансових звітів.

Декілька торгових точок повідомляють, що Samsung може повернути Exynos power до серії Galaxy S24 в деякій якості.

Pocket-Lint 24 липня зробила таку ж сміливу заяву, заявивши, що вся серія Galaxy S24 повернеться до використання Exynos power у 2024 році. Торгова точка також стверджує, що лінійка S24 у США, як і раніше, може працювати на чіпах Snapdragon, але Європа отримає чіпсет Exynos.

Зазвичай ми сприймаємо цю заяву про дрібниці як величезний мішок солі. Але той факт, що інше видання раніше повідомляло про повернення чіпів Exynos до серії S24 в деякій якості, передбачає, що вам слід просто поставитися до нової заяви з часткою скептицизму.

Однак у квітні оглядач Twitter RGcloudS заявив, що лише базовий Galaxy S24 отримає потужність Exynos. Це означає, що вам, можливо, доведеться купити S24 Plus або Ultra, якщо ви хочете чіпсет Snapdragon. У будь-якому випадку Samsung та Qualcomm уклали багаторічну угоду, тому нам цікаво подивитися, як все це вийде.

Інші специфікації Galaxy S24

Що стосується інших характеристик телефонів, ми не бачимо, щоб Samsung щось суттєво змінювало. Ви можете йти далі і очікувати, що всі три телефони Galaxy S24 будуть мати ті ж чи кращі характеристики, що й їхні аналоги Galaxy S23. Одна з областей, яка може отримати оновлення, – це пам’ять та сховище. Відповідно до інформації, що просочилася, всі моделі можуть починатися з 12 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ пам’яті. Для Ultra може бути навіть варіант із 16 ГБ оперативної пам’яті.

Однак інформатор Revegnus заявив на X у серпні, що S24 Ultra може бути доступний з об’ємом пам’яті до 2 ТБ. На відміну від цього, S23 Ultra має максимальний обсяг пам’яті 1 ТБ. Тим не менш, витік також припустив, що базова модель Ultra може мати лише 128 ГБ пам’яті. Це буде серйозним зниженням порівняно з S23 Ultra, який постачається із 256 ГБ пам’яті.

У серпні ми почули про ємність акумуляторів трьох телефонів. Імовірно, Galaxy S24 може отримати приємне збільшення ємності акумулятора до 4000 мАг. Тим часом, Galaxy S24 Plus може мати найбільшу батарею із усіх моделей Plus ємністю 4900 мАг. На жаль, батарея Galaxy S24 Ultra буде такою ж, як у всіх інших Ultras – 5000 мАг.

Однак, за чутками, що з’явилися в липні від RGcloudS Twitter, S24 Ultra (і, можливо, S24 Plus) може отримати акумулятор підвищеної ємності. RGcloudS стверджує, що поряд з новим гелем, що охолоджує, швидкість зарядки телефонів може досягати 65 Вт. Якщо це так, то Galaxy S24 Ultra може бути підвищений рівень енергоспоживання, оскільки цього разу ємність акумулятора, схоже, не збільшується.

У серпні Tipster Ice Universe опублікував очевидні характеристики дисплея S24 Ultra. Для початку, вони стверджували, що телефон матиме плоский екран. Тому ті, хто ненавидить вигнуті дисплеї, будуть щасливі тут. В іншому вважається, що екран матиме той самий дозвіл і співвідношення сторін, але буде значно яскравіше (2500 ніт проти 1750 ніт у S23 Ultra).

Камери

На даний момент найбільші зміни, про які ми чули, які можуть статися в серії Galaxy S24, стосуються камер. Найсміливіші чутки свідчать, що Galaxy S24 Ultra може оновити один із двох своїх телеоб’єктивів, зокрема 3-кратний оптичний об’єктив. З чуток, це стане 5-кратним об’єктивом. Однак у червні інформатор Revegnus спростував цей слух, заявивши, що 3-кратна камера залишиться, а єдиними змінами стануть удосконалення 10-кратного сенсора.

Ми також чули ранні чутки про те, що 10-кратна камера periscope може бути модернізована до об’єктива зі змінним “складанням”. Теоретично цей об’єктив може забезпечувати зум без втрат на будь-якому рівні від 5 до 10 разів. Але витік також спростував це твердження. В іншому ми очікуємо, що камери S24 та S24 Plus залишаться колишніми.

З іншого боку, Ice Universe в серпні заявила, що Ultra буде оснащена 50-мегапіксельною 3-кратною об’єктивною телеоб’єктивною камерою з “хорошим” 5-кратним збільшенням. Вони додають, що телефон підтримуватиме 10-мегапіксельну 10-кратну камеру periscope, яка вперше дебютувала на S21 Ultra.

Ходять суперечливі чутки про те, що Samsung може запропонувати 5-кратну камеру для S24 Ultra.

Тим часом відоме джерело інформації передбачає, що Samsung готує кілька великих оновлень для серії Galaxy S24, коли йдеться про програмне забезпечення камери. Йогеш Брар каже, що ці зміни будуть “масштабними”, хоча він не уточнив, якими вони можуть бути. Що б не трапилося, чекайте, що вони, як завжди, претендуватимуть на звання найкращих телефонів із камерою.

Відоме видання GalaxyClub заявило 21 липня, що в серії S24 збережеться 12-мегапіксельна селфі-камера, яку можна побачити в лінійці Galaxy S23. У розетці також стверджувалося, що Samsung хоче зробити виріз для перфорації якнайменше, припускаючи, що нам також не слід очікувати більшого сенсора. Тому компанії потрібно покращити якість зображення за допомогою процесора та програмного забезпечення.

Якою буде ціна Samsung Galaxy S24 серії?

Як ви можете бачити з переліку, Samsung не змінювала свою цінову стратегію Galaxy S в Сполучених Штатах протягом трьох років поспіль. Однак цього не можна сказати про решту світу. Фактично, цього року серія Galaxy S23 підскочила в ціні у багатьох відомих місцях, включаючи Велику Британію та більшу частину решти Європи.

Таким чином, ми можемо лише припускати, що найближчим часом у Сполучених Штатах очікується стрибок цін. Наскільки великий стрибок залишається загадкою, як і те, збільшаться ціни на всі три моделі або тільки на варіант Ultra.

Звичайно, ми можемо бути приємно здивовані, побачивши, що Samsung дотримується тієї ж цінової політики, що протягом останніх трьох циклів. У міру наближення до 2023 року ми матимемо найкраще уявлення про це і про те, чи варто купувати Galaxy S23.

Чи варто чекати на Samsung Galaxy S24?

Як і у випадку з більшістю пристроїв, відповідь на це питання залежить від ситуації. Виходячи з витоків і чуток, схоже, що серія Galaxy S24 матиме деякі помітні покращення порівняно з попереднім поколінням. Але чи буде цих покращень достатньо, щоб виправдати відмову від поточного телефону на користь цього телефону?

Якщо у вас Galaxy S23, ймовірно, було б краще дотримуватися телефону, який у вас є. Але якщо у вас телефон більш старе покоління, можливо, варто розглянути можливість придбання цього апарата. Однак, якщо вам потрібен телефон прямо зараз, є безліч надійних альтернатив, таких як Pixel 7 Pro або iPhone 14 Pro Max.

Серія Samsung Galaxy S24: що ми хочемо бачити

Samsung завжди привносить щось нове у новітні смартфони. Однак іноді вона оновлює те, що нас не турбує, або не оновлює те, що ми хотіли б бачити виправленим. Нижче ви знайдете три речі, які ми сподіваємося побачити у серії Galaxy S24. У нас немає жодних доказів на підтримку того, чи з’являться ці новинки, але ми покладаємо великі надії.

Швидша зарядка для всіх

У США OnePlus 11 заряджається з неймовірною потужністю 80 Вт. Цього достатньо, щоб зарядитись від нуля до повної менш ніж за 30 хвилин.

На жаль, ми не очікуємо, що Samsung досягне таких висот, коли йдеться про швидкість зарядки серії Galaxy S24. Незважаючи на хорошу роботу Samsung із зарядкою Galaxy S23 Ultra потужністю 45 Вт, звичайний Galaxy S23, як і раніше, залишається на рівні 25 Вт. Маючи це на увазі, ми сподіваємося побачити деякі покращення Samsung щодо цього.

Історично Samsung зволікала, коли справа сягала збільшення швидкості зарядки. Можливо, це могло бути затяжним занепокоєнням, пов’язаним із катастрофою, пов’язаною із серією Galaxy Note 7 (цей телефон міг вибухнути через несправні батареї). Ми не можемо звинувачувати компанію у консервативності у відповідь на це, але конкуренти дійсно знищують ринок, коли справа доходить до зарядки, і Samsung не може довго залишатися у застої.

На щастя, ранні чутки припускають, що ми могли б побачити більш високу швидкість заряджання на моделях Ultra і можливо Plus. Це було б непогано, але ми хотіли б бачити більш високу швидкість на всіх пристроях, якщо це можливо.

Все от Qualcomm повсюду

Раніше в цій статті ми обговорювали чутки про те, що Samsung може використовувати процесори Exynos, принаймні, в деяких телефонах Galaxy S24. Це було б досить сумно, оскільки 2023 – перший рік за довгий-довгий час, коли нам не доводилося стикатися з поділом Snapdragon / Exynos по всьому світу.

Звичайно, ми знаємо, що Samsung та Qualcomm уклали контракт, пов’язаний з цим. Цей контракт повинен означати, що всі телефони Galaxy S в найближчому майбутньому повинні бути повністю на Snapdragon. Однак нещодавні слабкі фінансові звіти Samsung майже всі пов’язані з проблемами у виробництві чіпсетів, тому цілком можливо, що компанія намагається перемістити запаси. Запеклі часи вимагають відчайдушних заходів.

Незважаючи на це, ми схрестили пальці, щоб кожна людина в усьому світі отримала Galaxy S24 на базі Snapdragon, точно таку, якою ми бачили в 2023 році.

Схожі ціни

Наші друзі в Європі та Сполученому Королівстві, безперечно, були шоковані цього року, коли з’явилися ціни на Galaxy S23. У Данії топовий Galaxy S23 Ultra підскочив у ціні на 3300 крон, що становить близько 480 доларів. Це значне зростання.

До цього часу Сполучені Штати були захищені від цього підвищення. Серія Galaxy S23 коштує стільки, скільки серія Galaxy S21 коштувала на момент її запуску, що досить вражає.

Ми сподіваємося, що Samsung зможе продовжувати так само в 2024 році. Компанії може зійти з рук підвищення цін на Galaxy S24 Ultra, особливо якщо це значно покращить камеру, як ходили чутки. Але ми сподіваємось, що базова модель Galaxy S24 залишиться за колишньою ціною. Ціна в 799 доларів – ідеальне співвідношення ціни та якості, і ми не хотіли б, щоб споживачі втратили її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.