Що купити замість iPhone 15. Найкращі альтернативні смартфони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Нещодавно Apple представила свою останню флагманську серію – сімейство iPhone 15. Нові iPhone пропонують безліч цікавих функцій і довгоочікуваний перехід на USB-C. Так, iPhone 15 – гідний легендарний пристрій, але що, якщо ви не впевнені в iOS або хочете щось інше, більш бюджетне? Давайте розглянемо найкращі альтернативи iPhone 15, доступні на ринку сьогодні.

Реклама

1. Apple iPhone 14

Якщо ви шукаєте найкращу альтернативу серії iPhone 15, вам, можливо, варто звернути увагу на лінійку iPhone 14. Крім економії значної суми грошей, ви отримаєте те саме програмне забезпечення, щойно вийде оновлення для iOS 17.

Серія iPhone 14 трохи різниться залежно від моделі, яку ви виберете. iPhone 14 і iPhone 14 Plus мають більше спільного – обидва смартфони використовують однаковий процесор Apple A16 Bionic і внутрішню пам’ять від 128 ГБ до 512 ГБ. У них також однакові камери з роздільною здатністю 12 МП для ширококутної та надширококутної зйомки. У Plus час автономної роботи більший завдяки його більшому розміру, і, звісно ж, у iPhone 14 Plus екран більший на 6,7 дюйма порівняно з iPhone 14.

iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max оснащені процесором Apple A16 і мають конфігурацію сховища об’ємом до 1 ТБ. Що стосується камер, то тут ми отримуємо 48 МП для ширококутної зйомки, 12 МП для надширококутної зйомки і 12 МП основної камери.

Не дивлячись на те, що iPhone 14-ї серії – торішній варіант, він відмінно протистоїть iPhone 15 і Android-флагманам 2023 р. По суті, зі значущих змін вам доведеться зіткнутися тільки з використання порту Lightning через USB-C.

2. Samsung Galaxy S23

Звісно, з флагманів Android очевидною альтернативою iPhone 15 є серія Samsung Galaxy S23.

Усі три моделі – Galaxy S23, Galaxy S23 Plus, Galaxy S23 Ultra – мають багато в чому однакові характеристики, включно з SoC Snapdragon 8 Gen 2, технологією бездротового заряджання, OLED-панелями 120 Гц і водонепроникністю. Ви також отримаєте 12МП надширококутну камеру, 3-кратний телеоб’єктив і можливість знімати відео з роздільною здатністю 8K.

Galaxy S23 – компактний смартфон, він оснащений відносно невеликим акумулятором ємністю 3900 мАг. І це, мабуть, єдина його відмінна риса від Galaxy S23 Plus. В обох смартфонах ви отримуєте ту саму роздільну здатність FHD +, а також основну камеру на 50 МП.

На відміну від своїх побратимів, Samsung Galaxy S23 Ultra має набагато потужніші характеристики. Якщо говорити про камеру, ви отримуєте основний об’єктив на 200 МП і камеру з 10-кратним гібридним зумом. Також є великий 6,8-дюймовий QHD + дисплей, акумулятор ємністю 5000 мАг і S Pen з вбудованим слотом.

Єдине, у чому Apple має явну перевагу – це політика оновлень, хоча Samsung відстає в цьому незначно. Samsung надає чотири основні оновлення операційної системи та п’ять років оновлень безпеки.

3. Google Pixel 7

Pixel 7 series – ще одна чудова альтернатива iPhone 15. Хоча його характеристики не такі потужні, як у деяких інших смартфонів з нашого списку, камера у цього пристрою точно не залишить вас байдужими. Крім того, Google Pixel 7 набагато доступніший за ціною, що є приємним бонусом.

Pixel 7 і Pixel 7 Pro працюють на одному і тому ж чипсеті Tensor G2.

Pixel 7 за габаритами менший – він має 6,2-дюймовий OLED-дисплей із частотою 90 Гц. Pixel 7 Pro більший, багато в чому завдяки 6,7-дюймовому екрану з діагоналлю 120 Гц. Інша ключова відмінність – 8 ГБ оперативної пам’яті в Pixel 7 порівняно з 12 ГБ у Pro. У Pro також встановлена батарея ємністю 5000 мАг, а в Pixel 7 ємність акумулятора становить 4 355 мАг.

У Pixel 7 і 7 Pro одні з найкращих камер, які явно конкурують з iPhone 15: 50МП основна камера і 12МП – надширококутна камера. У Pro також входить 48МП телеоб’єктив. Фронтальна камера залишається незмінною на обох пристроях -10.8 МП.

У багатьох моментах серія Pixel схожа на версію iPhone, тільки на базі Android. Як і серія iPhone 15, Google відома своїм мінімалістським підходом. Він простий у використанні і відмінно справляється з багатьма завданнями.

Pixel 7 коштує всього 599 доларів і часто надходить у продаж ще дешевше. Pixel 7 Pro коштує на 300 доларів дорожче, але це все одно доступна ціна за ті характеристики, які ви отримуєте.

4. Samsung Galaxy Z Flip 5

Шукаєте щось цікаве? Тоді вам варто розглянути Samsung Galaxy Flip 5. Він набагато зручніший у використанні, ніж смартфони Apple.

У розкладеному вигляді Galaxy Z Flip 5 виглядає як звичайний телефон із великим 6,7-дюймовим AMOLED-дисплеєм. У складеному вигляді він спокійно поміщається в кишеню. Крім того, на передній панелі є 3,4-дюймовий екран Flex Window, який, як і раніше, дає змогу перевіряти повідомлення, керувати музикою, запускати повноцінні додатки та багато іншого.

Galaxy Z Flip 5 працює на процесорі Snapdragon 8 Plus 2-го покоління, останньої версії від Qualcomm. Звичайно, не все в цьому девайсі ідеально. Час автономної роботи в кращому разі прийнятний, а захист від пилу відсутній. Він більш крихкий, ніж iPhone 15 та інші флагманські телефони.

Смартфон має 12МП широкоформатну камеру та 12МП надширококутну камеру. Фронтальна камера тут 10 Мп. Телеоб’єктива в смартфоні немає. На щастя, якість фотографій, як і раніше, відмінна, але гірша, ніж у iPhone 15.

Проте, Galaxy Z Flip – чудовий телефон і ідеально підходить для тих, хто хоче виділятися з натовпу.

5. Sony Xperia 1V і 5V

Sony не така популярна, як інші бренди з нашого списку, але Sony Xperia 5 V і Xperia 1 V є цілком працездатними альтернативами iPhone 15. На відміну від Samsung, єдина реальна відмінність між двома його варіантами полягає в розмірі екрана. Перший оснащений 6,1-дюймовим дисплеєм FHD +, а другий – 6,5-дюймовою панеллю 4K OLED.

Останні флагмани Xperia працюють на процесорі SoC Snapdragon 8 Gen 2. Ємність батареї – 5000 мАг. Sony пропонує відмінну камеру з 52МП основним сенсором, 12МП надширококутним і 12МП телеоб’єктивом.

Найбільшим недоліком є ціна. Xperia 1V наразі можна придбати за 1399 доларів, тоді як нещодавно анонсований 5V, як очікується, коштуватиме близько 1076 доларів. Це велика плата за телефон з об’ємом пам’яті всього 128 ГБ і програмним забезпеченням, яке відстає від інших, пропонуючи всього три роки оновлень ОС.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: