Швидкість зарядки нових iPhone 15 розчаровує

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До презентації нових iPhone ходили чутки, що Apple додасть в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max не тільки роз’єм USB Type-C, а ще й підтримку більш швидкої зарядки. На минулому заході про це нічого не сказали, а на офіційному сайті інформації не так вже й багато. Але схоже, що тих, хто очікував прориву, все ж чекає розчарування.

За інформацією японського порталу Mac Otakara, всі нові iPhone 15-ї серії підтримують заряджання потужністю 27 Вт (9 В при 3 А) – це стільки ж, скільки і в торішніх моделях 14-ї серії. Представники Apple заявляють, що від адаптера потужністю 20 Вт або вище смартфони можуть заповнити енергію до 50% за 30 хвилин.

Але одна важлива зміна в новинках все ж є – підтримка зворотного заряджання. На презентації Apple показала, що до iPhone 15 можна під’єднати AirPods Pro 2 з роз’ємом USB Type-C для поповнення заряду. У Mac Otakara зазначають, що в такому разі максимальна вихідна потужність становить 4,5 Вт (5 В/0,9 А).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначимо також, що тільки iPhone 15 Pro і 15 Pro Max отримали підтримку стандарту USB 3.0 з можливістю передачі даних на швидкості до 10 Гбіт/с, тоді як базові моделі обмежені USB 2.0 і 480 Мбіт/с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.