iOS 17 нарешті покращила клавіатуру iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На заході WWDC 2023 компанія Apple обіцяла значне поліпшення функціональності введення тексту на вбудованій клавіатурі. І нова версія операційної системи дійсно включає багато приємних нововведень.

Ось що вдалося виявити в поточних бета-версіях. Фішки iOS 17:

• Покращена автозаміна. У iOS 17 клавіатура використовує покращену технологію машинного навчання для автоматичної заміни тексту. Нова модель “перенесення знань” краще аналізує переваги користувача, його словниковий запас та індивідуальні особливості. Користувачі помітять значне поліпшення точності та релевантності пропозицій автозаміни лише за кілька тижнів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

• Виправлення автозаміни. Тепер, якщо автозаміна виправляє слово, яке не повинно бути змінено, вам буде простіше скасувати заміну. Просто натисніть слово із синім підкресленням і виберіть вихідне слово зі значком повернення.

• Автозаповнення слів. Тепер в iOS 17 клавіатура при автозаповненні пропонує вставити запропоноване слово просто натисканням пробілу – більше не потрібно починати вводити його, щоб воно автоматично вставлялося в поле введення. Крім того, система іноді пропонує вставити цілі пропозиції чи їх фрагменти.

• Граматичне виправлення. Коли ви закінчуєте вводити слово, iPhone підкреслюватиме його, якщо допущена граматична помилка. Натисніть на виділене слово, щоб побачити доступні варіанти виправлення. Apple зібрала у цій функції всі поширені граматичні помилки для різних мов.

• Диктування. Нова модель розпізнавання мови та перетворення її на текст також впроваджена в систему. Вона тепер може точніше розуміти контекст і розпізнавати нечіткі слова.

• Стікери-емодзі. У iOS 17 ви можете використовувати всі власні стікери разом із звичайним набором емодзи. Крім того, ви можете використовувати стікери як емодзи в ще більшій кількості сторонніх додатків та інших частинах системи.

На жаль, Apple досі чп     и ит      не додала простої, але корисної функції з клавіатури Android – можливість введення коми на першому екрані, без необхідності відкривати панель символів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.