Який iPhone купити у 2023 році замість iPhone 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви дивилися презентацію Apple, то після закінчення заходу у вас, напевно, виникло запитання: а які Айфони залишилися в продажу? Купертинівці наприкінці показали традиційний слайд з актуальними смартфонами, на якому не виявилося деяких моделей, що могли б завадити продажам новинок. До того ж зник легендарний смартфон від Apple, який ще й зняли з продажу у Франції через надмірне випромінювання. Що ж ми маємо в підсумку і який Айфон купити у 2023 році? Давайте дивитися, що пропонує нам Apple і як краще вчинити.

Який недорогий Айфон купити у 2023 році

Apple залишила в продажу недорогий iPhone SE 2022 – найдоступнішу модель на сьогоднішній день. Ціну на нього купертинівці знижувати не стали і просять все ті ж 429 доларів, що і рік тому. Що ми отримуємо за ці гроші?

За винятком процесора А15 Bionic – нічого цікавого: корпус від iPhone 8 з кнопкою “Додому”, одинарну камеру на 12 Мп і слабкий акумулятор. Купувати його однозначно не рекомендуємо – краще витратити трохи більше на iPhone 11, ось тільки в продажу його з кожним днем знайти все складніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є й неочевидне рішення – iPhone 13 mini, якщо вам до душі компактні Айфони. Він у всьому перевершує iPhone SE 2022, але й коштуватиме близько 25 000 гривень. Майте на увазі, що Apple більше його не випускає, тому на руках у вас опиниться раритетна (в хорошому сенсі) модель для справжніх поціновувачів!

Що краще вибрати – Айфон 13 або Айфон 14

Актуальна лінійка айфонів має доволі дивний вигляд, адже в ній опинилося два смартфони, які неможливо відрізнити один від одного – iPhone 13 і iPhone 14. Ба більше, якщо модель 2021 року виявилася доволі успішною і навіть стала воістину “народною”, то торішній пристрій зовсім не запам’ятався користувачам і справедливо виявився одним із найгірших за всю історію.

Чому так? По суті, iPhone 14 – мінорне оновлення iPhone 13 без будь-яких серйозних нововведень. Так, є модуль супутникового зв’язку, але в Україні він не працює, а також невеликі поліпшення камери, які навряд чи знадобляться більшості з нас. З найбільш серйозних відмінностей iPhone 14 від iPhone 13 – знімна задня кришка, що спрощує ремонт, і зайвий рік оновлень iOS.

За все це навряд чи варто переплачувати і краще купити iPhone 13, який коштує майже на 10-12 000 дешевше, або iPhone 12, але тільки за умови, якщо різниця в ціні буде ще більш відчутною, а сам смартфон виявиться в наявності. На жаль, зараз знайти iPhone 12 у продажу вкрай складно.

Який Айфон вигідно купити у 2023 році

Зверніть увагу, що Apple залишила в продажу Айфон з великим екраном – 14 Plus. З огляду на нинішню ситуацію з цінами, це найкращий Айфон за співвідношенням ціна-якість на сьогоднішній день: дисплей на 6.7 дюйма, потужний акумулятор і все це укупі з іншими характеристиками базового iPhone 14! У 2022 році покупці його не особливо оцінили, але на тлі шаленої вартості iPhone 15 Plus найближчим часом торішня модель буде актуальна як ніколи.

Чи варто купувати iPhone 15 у 2023 році

Усі моделі iPhone 15 цього року отримали приємні нововведення: взяти хоча б появу довгоочікуваного Type-C або новий акумулятор, завдяки якому смартфони проживуть увесь день! Ось тільки один нюанс: вартість у США змінилася лише у iPhone 15 Pro Max, тоді як решта моделей коштують як і раніше. В Україну смартфони хоч ще й не завезли, але вже відомі ціни, а також способи купити новий Айфон вигідно. Але ми все ж радимо почекати або придивитися до торішніх моделей.

iPhone 14 Pro – смартфон зовні виглядає рівно як і нова модель, має 48-мегапіксельну камеру, непогану автономність і яскравий екран з Always On Display і новомодним Dynamic Island. Коштуватиме він менше 50к гривень зі знижкою, що помітно дешевше, ніж базовий iPhone 15.

iPhone 14 Pro Max у 2023 році бачиться дійсно вигідною покупкою на тлі iPhone 15 Pro Max, який коштує як MacBook. Камера, екран, процесор і навіть версія на 1 Тб – у ньому ідеально все навіть через рік. Готові обійтися без Type-C, нової кнопки і титанового корпусу? Тоді терміново замовляйте, поки ціна тимчасово устаканилася.

А ще на презентації нам показали нові Apple Watch Series 9, які, на перший погляд, майже не відрізняються від торішньої моделі. Це не так: ось 5 важливих відмінностей свіжих смарт-годинників, про які ви маєте знати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.