Samsung Galaxy S23 Ultra проти iPhone 15 Pro Max: хто з флагманів кращий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple і Samsung – два гіганти світового мобільного ринку. І не дивно, що саме їхні смартфони стають головними флагманами. І нинішні лінійки Samsung Galaxy S23 та iPhone 15 – не виняток. Ми вже порівнювали між собою базові моделі нинішніх флагманів двох брендів, а тепер настала черга топових iPhone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S23 Ultra.

Дизайн

Як і раніше, цього року Apple дотримується своєї концепції мінімалізму та елегантності. iPhone 15 Pro Max виконаний у тому ж стилі, що і попередник, але проте став трохи тоншим і ергономічнішим. Однією з головних фішок цієї моделі залишається характерний виріз у дисплеї овальної форми, який отримав назву Dynamic Island. Він вміщає фронтальну камеру і датчики для системи Face ID і органічно вбудований в інтерфейс користувача.

Конструкція корпусу у iPhone 15 Pro Max залишилася тією ж, що й у попередніх поколінь, але один із матеріалів змінився. Зокрема, замість сталевої рамки новий флагман отримав каркас із титанового сплаву, що дозволило зробити смартфон трохи легшим. Задня панель, як і раніше, покрита міцним склом з матовою поверхнею.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ж до Samsung Galaxy S23 Ultra, то він привертає увагу своїм вигнутим екраном і вузькими рамками, що створює такий собі ефект безмежності. Він, як і iPhone 15 Pro Max, має конструкцію корпусу із металевої рамки та скляної задньої кришки. Дизайн флагмана Samsung, хоч і не такий мінімалістичний, як у iPhone, але теж напрочуд стильний і привабливий.

Дисплей

iPhone 15 Pro Max обладнаний великим 6,7-дюймовим OLED-дисплеєм Super Retina XDR з роздільною здатністю 2796 на 1290 пікселів, частотою оновлення зображення 120 Гц, пікової яскравістю 2000 ніт та підтримкою HDR10 та Dolby Vision. Це робить смартфон ідеальним для споживання контенту.

Що ж до Samsung Galaxy S23 Ultra, то його екран є 6,8-дюймовою панель Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Quad HD+, частотою оновлення зображення 120 Гц, пікової яскравістю 1800 ніт і сертифікацією HDR10+. А підтримка роботи зі стілусом є додатковою перевагою пристрою.

Апаратне та програмне забезпечення

iPhone 15 Pro Max базується на Apple A17 Bionic, першому мобільному чіпсеті, виконаному за 3-нанометровим технологічним процесом. Це шестиядерний чіпсет із максимальною тактовою частотою 3,78 ГГц, який у поєднанні з 8 Гбайт оперативної пам’яті гарантує неперевершену продуктивність. Не можна забувати і про легендарну оптимізацію апаратного та програмного забезпечення Apple, що гарантує безперебійну роботу в багатозадачному режимі.

У свою чергу, Samsung Galaxy S23 Ultra побудований на створеній спеціально для флагманів Samsung версії процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 зі збільшеною до 3,36 ГГц максимальною тактовою частотою. Компанію йому становлять до 12 Гбайт ОЗУ, що також дозволяє смартфону чудово справлятися з будь-якими ресурсомісткими завданнями.

Що ж до програмного забезпечення, то iPhone 15 Pro Max поставляється з новітньою фірмовою операційною системою iOS 17 і зможе розраховувати на багаторічну програмну підтримку. А Samsung Galaxy S23 Ultra працює під керуванням мобільної операційної системи Android 13 від Google, поверх якої встановлений фірмовий інтерфейс користувача Samsung One UI.

Камери

Камери – ще одна важлива характеристика будь-якого смартфону поряд із дисплеєм та процесором. І в цьому плані ні iPhone 15 Pro Max, ні Samsung Galaxy S23 Ultra не підкачають.

Топовий флагман Apple відрізняється унікальною системою камер, що складається з головного 48-мегапіксельного модуля в поєднанні з 12-мегапіксельним датчиком з надширококутним об’єктивом та 12-мегапіксельним сенсором з телеоб’єктивом для п’ятикратного оптичного зуму. Для селфі та дзвінків по відеозв’язку у нього передбачена 12-мегапіксельна камера. Також на місці фірмова система розпізнавання осіб Face ID.

Флагман Samsung оснащується 200-мегапіксельною основною камерою у поєднанні з 10-мегапіксельною камерою з телеоб’єктивом, 10-мегапіксельним надширококутним модулем та 12-мегапіксельною перископічною камерою і в результаті можливості цієї системи вийшли справді безмежними. Попереду у нього, як і у конкурента від Apple, встановлена ​​фронтальна камера з роздільною здатністю 12 мегапікселів.

Акумулятор

Apple, як правило, не розголошує ємність акумуляторів своїх iPhone, але завдяки китайському регулятору ми з’ясували, що всередині iPhone 15 Pro Max встановлено батарею на 4422 мАг. Новий флагман підтримує провідну зарядку зі швидкістю до 27 Вт за допомогою фірмового 30-ватного адаптера Apple, а також бездротову зарядку. З огляду на легендарну оптимізацію Apple можна сміливо розраховувати на те, що iPhone 15 Pro Max зможе пропрацювати без підзарядки цілий день. А зарядити смартфон від 0 до 50%, якщо вірити виробнику, можна буде приблизно за півгодини.

Акумулятор Samsung Galaxy S23 Ultra вражає своїми характеристиками – ємністю на 5000 мАг та потужністю провідної зарядки до 45 Вт. Також він підтримує 15-ватне бездротове заряджання і зворотне бездротове заряджання для підзарядки інших пристроїв, наприклад, бездротових навушників.

Ціна запитання

Вартість iPhone 15 Pro Max стартує з позначки 1199 доларів за базову конфігурацію із 256 Гбайт вбудованої пам’яті. У той же час, Samsung Galaxy S23 Ultra зараз можна купити приблизно за 860 доларів.

Вибір між двома цими смартфонами буде непростим, враховуючи, що обидва мають першокласні функції і все зводиться до особистих переваг з точки зору бренду, екосистеми та програмної платформи.

Переваги Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • просунута система камер;
  • підтримка стілус S Pen;
  • швидка 45-ватна зарядка;
  • вбудований у дисплей сканер відбитків пальців.

Недоліки Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • висока ціна.

Переваги iPhone 15 Pro Max:

  • стильний мінімалістичний дизайн;
  • каркас із титанового сплаву;
  • водонепроникний корпус;
  • Face ID;
  • MagSafe.

Недоліки iPhone 15 Pro Max:

  • висока ціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.