Топ-10 найгірших смартфонів 2023 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Ми постійно розповідаємо про чудові смартфони під будь-який бюджет. На жаль, на ринку зараз дуже багато шлаку. Постійно відмовляємо від купівлі оверпрайснутих пристроїв, але про це знають тільки постійні читачі сайту. Тому вирішили зібрати анти-топ із десяти актуальних девайсів, які ні за що не можна брати. Звісно, розповімо і про вдалі альтернативи.

Реклама

Infinix Hot 30 Play

З назви можна подумати, що це геймерський апарат. Однак постфікс “Play” означає, що це довгограючий гаджет. Що ж, автономність тут справді шикарна – спасибі міксу жирного акумулятора на 6000 mAh, IPS-екрану з низькою HD-роздільною здатністю і малопотужного чипсета. Втім, саме процесор є головним недоліком смарта: чип MediaTek Helio G37 висне навіть при виконанні базових завдань на кшталт листування в месенджерах. Купити Hot 30 Play – значить, забути про будь-які вимогливі аппи, не тільки ігри.

Honor X7a

“Сімка” працює на тому ж процесі Helio G37, але на відміну від “плея” хоча б непогано знімає. Але від лагів це все одно не рятує. Так, і на одному заряді X7a живе менше. Коротше, хапати категорично не можна.

Realme C51

Новинка від виробника, який раніше боровся з Xiaomi за звання короля бюджетного сегмента, а зараз однозначно поступився цим званням новачкам з Transsion Holdings. Конкуренцію програно через огидні смартфони на кшталт C51: за 14,5 кесів покупцям пропонують девайс із HD-матрицею, ультрабюджетним чипсетом Unisoc T612 і убогою 5-мегапіксельною фронталкою. Апарати такого рівня мають продаватися приблизно за 10 кесів, але точно не п’ятнашку.

Tecno Camon 20

Головна перевага цього смарта – дивовижний набір пам’яті. 8/256 Гбайт у девайсі за 15К справді шокують. Щоправда, “двадцятка” скоріше розчарує власника відсутністю підвищеної частоти оновлення дисплея, старим і схильним до перегрівання процем MTK Helio G85 і нікчемними камерами. Спасибі за стереозвук, хоча і він не найякісніший.

Oppo A58

Ще одна жахлива новинка з чипом Helio G85. “П’ятдесят другий” дорожчий за Camon 20, однак поступається йому за якістю екрана та роздільною здатністю фронталки. Виходить, “двадцятка” – не найгірший варіант для покупки? Не найгірший, але все ще дуже поганий.

Xiaomi Redmi Note 12

Що не так із цим апаратом? Він практично не відрізняється від класичного Redmi Note 12, який дуже схожий на екс-бестселер Redmi Note 11. При цьому “одинадцятий” коштує приблизно 6 тисяч, а за Note 12 5G просять майже двадцятку. Переплата в 6-7 кесів заради підтримки 120 Гц і злегка прокачаного процесора – це адекватно? Ні.

OnePlus Nord CE 3 Lite

На старті продажів за цей гаджет просили 20-22К, але зараз прайс піднявся до неадекватної позначки в 15 тисяч. За що? За середньобюджетний чипсет Snapdragon 695, IPS-панель, пластиковий корпус і камеру без ультраширика, оптостаба і підтримки запису відео в 4K або 1080p 60fps. Дякую, чудова пропозиція, обов’язково проігноруємо її!

Oppo Reno 8T 5G

Не плутайте цей смарт з 4G-версією – її ми іноді рекомендуємо до покупки, а ось 5G-конфігурація вийшла зовсім жахливою. Вона загалом схожа на OnePlus Nord CE 3 Lite: відрізняється лише прокачаним AMOLED-екраном із вигнутими гранями і 32-мегапіксельною фронталкою. Але процесор і камера такі ж – продавати такий пристрій за 33 штуки просто нерозумно.

Xiaomi 13 Lite

Критикувати цей гаджет досить складно, тому що він не настільки поганий, як інші девайси з добірки. З переваг тут якісний AMOLED-дисплей із вигнутими краями, шикарна фронталка на 32+8 Мп і швидка 67-ватна зарядка. Однак є і серйозні недоліки: відсутність стереозвуку і нестабільний проц Snapdragon 7 Gen 1, який сильно гріється під навантаженнями, зокрема і під час зйомки відео. За ті ж гроші краще придбати смартфон на якомусь іншому чипі, а не мучитися з гарячим “снапом”.

Tecno Phantom X2 Pro

Класичний Phantom X2 вийшов спірним, але цікавим смартом, і його все ж таки можна порекомендувати до покупки. “Прошка”, вочевидь, має бути просунутою версією звичайної “двійки”, однак з апгрейдів відзначимо тільки наявність висувного телевіка на 50 Мп з 2,5х зумом. Усі недоліки на кшталт убогого монодинаміка і надбюджетного вібромотричка залишилися, але при цьому девайс позбувся оптичної стабілізації. І за апарат з такими мінусами просять 25 тисяч. Розумієте, чому X2 Pro потрапив у цей анти-топ?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: