Експерти назвали найслабше місце iPhone 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple щороку у вересні радує любителів “яблучних” смартфонів новинками. У 2023 році Apple представила iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Ми не говоритимемо про переваги п’ятнадцятих айфонів, але загостримо увагу на найголовнішому недоліку.

Акумуляторна батарея нового iPhone 15 була і залишається найслабшим місцем новинки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось які ємності акумуляторів мають всі моделі iPhone 15:

  • iPhone 15 – 3349 мА-год.
  • iPhone 15 Plus – 4383 мА-год.
  • iPhone 15 Pro – 3274 мА-год.
  • iPhone 15 Pro Max – 4422 мА-год.

Розміри дисплеїв iPhone 15 Plus і iPhone 15 Pro Max становлять 6,7 дюймів за діагоналлю. У моделей iPhone 15 і iPhone Pro діагональ сенсорного екрана 6,1 дюйма. Тому за рахунок збільшеного розміру моделі Айфон 15 Plus і iPhone 15 Pro Max мають набагато більшу ємність акумулятора. З іншого боку 6,7-дюймовий дисплей з’їдає значно більше заряду акумулятора, ніж дисплей з діагоналлю 6,1 дюйма.

Наведемо ємність акумуляторів моделей iPhone 14:

  • iPhone 14 – 3279 мА-год.
  • iPhone 14 Plus – 4325 мА-год.
  • iPhone 14 Pro – 3200 мА-год.
  • iPhone 14 Pro Max – 4323 мА-год.

Якщо порівняти максимальний заряд акумулятора Айфона 15 з моделями попереднього року iPhone 14, то ось що отримаємо:

  • Акумулятор iPhone 15 більший за iPhone 14 на 70 мА-год.
  • Акумулятор iPhone 15 Plus більший за iPhone 14 Plus на 58 мА-год.
  • Батарея iPhone 15 Pro більша за iPhone 14 Pro на 74 мА-год.
  • Акумулятор iPhone 15 Pro Max більший за iPhone 14 Pro Max на 99 мА-год.

Ємності акумуляторів нових Айфонів 15 більші за аналогічні Айфони 14, але збільшення це дуже незначне.

Проблема збільшення ємності акумулятора Айфона полягає в технології виробництва батарей. Зараз Apple використовує літій-іонні акумулятори, як і більшість інших відомих брендів смартфонів.

Ємність акумуляторів айфонів може бути збільшена або при збільшенні розміру пристрою, що Apple не може собі дозволити. Або при використанні нової технології акумуляторних батарей.

Потрібні інновації в портативних акумуляторних батареях, що дасть змогу зробити смартфони більш автономними. Над цим питанням працюють багато відомих компаній світу, але промислового рішення поки що немає.

Так ще у 2019 році стало відомо, що компанія Samsung працює над акумуляторами нового покоління. Але досі нових смартфонів Самсунг з новими графеновими акумуляторами широке коло споживачів поки що не побачило.

У 2020 році вперше у світі почав продаватися павербанк на основі графену. Компанія-виробник стверджувала, що незабаром вона буде готова випускати графенові акумулятори для смартфонів. Гучні заяви не підтвердилися і нові 15 Айфонів, як і раніше, використовують літій-іонні акумулятори.

Кому цікавий принцип роботи літій-іонних акумуляторів дивіться ось цю тему.

Поки весь яблучний світ “сидить” на літій-іонних акумуляторах, власникам айфонів доводиться носити з собою зовнішні акумулятори та кабелі для під’єднання до живлення для підзарядки.

Шкода, але в одного з найсучасніших смартфонів нашого часу Айфона 15 найслабшим місцем залишається ємність акумуляторної батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.