Який “старий” iPhone не рекомендується купувати після виходу iPhone 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Apple представляє новий телефон, ціни на iPhone попереднього покоління зазвичай сильно падають. Після презентації iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max тисячі людей скористаються можливістю придбати старий пристрій. Якщо ви плануєте це зробити, вам слід бути дуже обережним з обраним вами мобільним телефоном, оскільки деякі з них купувати не рекомендуються і ось чому.

На відміну від Samsung, Xiaomi та інших брендів, які надають підтримку свого обладнання всього два-три роки, для Apple характерне надання підтримки до шести років. З цієї причини перед покупкою старого iPhone бажано перевірити, чи буде цей пристрій, як і раніше, сумісний з останньою версією операційної системи iOS. На даний момент вже представлена iOS 17, і кілька моделей стільникових телефонів Apple залишилися осторонь.

Як повідомляє Xataka, портал, що спеціалізується на технологіях, iOS 17 сумісна з усіма версіями iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12 і iPhone 11. Також з iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max та iPhone SE. Тобто люди, які мають iPhone X, iPhone 8 або iPhone 8 Plus, не зможуть встановити нову операційну систему і перестануть отримувати оновлення та виправлення безпеки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Який старий iPhone не рекомендується купувати зараз, коли вийшов iPhone 15?

Виходить, що смартфони, які Apple представила наприкінці 2017 року (шість років тому), більше не можуть оновити свою операційну систему до останньої версії iOS. Тобто наразі не рекомендується інвестувати в iPhone X, iPhone 8 або iPhone 8 Plus. Очевидно, що до цього списку слід додати і старіші моделі (iPhone 7 і старші).

Також було б не найкращим рішенням купувати пристрої iPhone XS, iPhone XS Max або iPhone XR, випущені у 2018 році, оскільки все вказує на те, що їхня підтримка скоро закінчиться. Найімовірніше, коли Apple анонсує iOS 18 наступного року, ці мобільні пристрої будуть виключені зі списку сумісних пристроїв.

Таким чином, найдешевшими старими iPhone, які ви можете купити, будуть iPhone 11 (у якого ще є кілька років підтримки) і iPhone 12, випущений у 2020 році. Однак останній критикують за короткий час автономної роботи. Крім того, Франція попросила зупинити його продаж, оскільки виявила, що вони випромінюють занадто потужні хвилі.

Найбільш рекомендованими телефонами буде iPhone 13, ціна якого значно знизилася. На даний момент в офіційному магазині Apple версія на 128 ГБ коштує близько 599 доларів США. З іншого боку, iPhone 14 (зі 128 ГБ вільного місця) коштує 699 доларів США, а iPhone 14 Plus (з таким же обсягом пам’яті) – 799 доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.