Як максимально заощадити заряд смартфона: прості способи для Android та iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів скаржаться, що їхні смартфони, які заряджалися вранці, важко доживають до вечора – ця проблема стосується як бюджетних моделей, так і дорогих флагманів. Причому це не завжди індикатор того, що батарея вже «віджила своє».

УНІАН зібрав чотири найпопулярніші рекомендації, як можна швидко покращити автономність свого гаджета. Завантажувати чи встановлювати при цьому нічого не потрібно – всі необхідні функції вже вбудовані за промовчанням.

Включаємо режим економії енергії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звучить очевидно, але багато хто ігнорує цей режим, навіть якщо заряд батареї смартфона опускається нижче 20%. Він суттєво зменшує кількість енергії, що споживається вашим пристроєм.

У той же час на смартфонах Xiaomi, Honor та деяких інших Android є енергозберігаючий режим “Ультра”. При його активації система відключає всі ресурсомісткі процеси, обмежує фонову активність, зменшує яскравість екрану, а також автоматично включає темний режим.

Відключаємо геолокацію

Більшість програм на смартфоні використовують місце розташування, щоб вам було зручніше ними користуватися. Однак це налаштування дуже сильно розряджає акумулятор телефону і зрештою скорочує термін його служби.

Щоб вимкнути геолокацію на своєму смартфоні, просто відкрийте налаштування та знайдіть розділ «Місце розташування» або «Локація». Зазвичай він розташований у розділі «Особисті дані та конфіденційність». Або вимкніть геолокацію для кожної програми окремо.

Активуємо темний режим

На Android, як і iPhone, є темний режим. Він не лише знижує навантаження на очі, а й подовжує автономність смартфона.

Однак є одне зауваження – такий лайфхак працює лише на смартфонах із OLED-екранами. Тому власникам девайсів із IPS-дисплеєм темний режим не допоможе.

Функція адаптивної зарядки

Ця опція дозволить зарядити телефон вчасно та збереже акумулятор.

Припустимо, ви ставите смартфон на зарядку на всю ніч, виставляєте час будильника на 8 ранку і лягаєте спати. Система збудує процес заряджання таким чином, щоб акумулятор заповнював свою ємність повільно і зарядився рівно на 100% за кілька хвилин до спрацювання будильника.

Тому краще, щоб вона завжди була активованою. На Android ця функція називається “Адаптивна зарядка”, а на iOS – “Оптимізована зарядка”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.