Експерти назвали 8 причин не купувати iPhone 15

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Екран із частотою 60 Гц

Apple так розхвалювала камеру від iPhone 14 Pro, але зовсім забула про дисплей. Так, він став яскравішим: 2000 ніт на сонці – тепер точно можна розглядати меми, стоячи посеред вулиці влітку. Але ось частоту 120 Гц не завезли, задовольняємося стандартними 60 Гц.

Реклама

Така частота морально застаріла кілька років тому. Навіть бюджетні Android-смартфони за 7-10 тисяч гривень уже виходять з дисплеєм 120 Гц. Анімації на такому “швидкому” екрані виглядають більш плавними. Тут же ви платите $799 і отримуєте давню технологію.

Роз’єм все такий же повільний

Люди в паніці викидають кабелі Lighting, власники Android-смартфонів зловтішно гогочуть, продавці на AliExpress рвуть волосся і клепають нові аксесуари з USB-C у три зміни. Але почекайте: що це на горизонті? Та це ж Тім Кук сміється всім в обличчя.

Так, Apple поміняла роз’єм Lightning на USB-C, але швидкість передачі даних в iPhone 15 залишилася колишньою: 480 Мбіт/с. Це стандарт USB 2.0, який бачили ще мамонти. Він же був у роз’єму Lightning. Хочете швидше? Купуйте iPhone 15 Pro, там швидкість у 20 разів вища. Такий ось маркетинг.

Немає оптичного зуму

Новий 48-мегапіксельний сенсор – це, звісно, добре: вища деталізація, фото в повній роздільній здатності, круте боке навіть без портретного режиму. Але якщо вже переносити камеру з iPhone 14 Pro, то чому б не цілком, разом з оптичним зумом?

Замість цього Apple пропонує дворазовий цифровий зум, нібито без втрати якості. Однак ми чекали триразовий оптичний зум від iPhone 14 Pro. На жаль, знову тільки два модулі, знову зум тільки в iPhone 15 Pro. Ага, вже біжимо і спотикаємося.

Ультраширик без автофокусу

І знову камера, і знову без змін. Хочете зняти макрофото? Обійдетеся. Хочете сфокусуватися на конкретному об’єкті? Купуйте iPhone 14 Pro або 15 Pro. Автофокусу в ультраширику немає.

Є ще нюанс, який на папері здається смішним, а на ділі страшенно дратує. Через сенсор 48 Мп камера iPhone 15 тепер не може сфокусуватися з близької відстані, коли ви знімаєте на основний модуль. Відстань має бути мінімум сантиметрів двадцять. А тут ще й ультраширик не допомагає.

Тобто сфотографувати комашок, квіточки, манікюр або око кішки впритул на iPhone 15 не вийде.

Dynamic Island – не панацея

Ось цей виріз, що з усіх боків “омивається” екраном, і є “динамічний острів”. Він з’явився в iPhone 14 Pro і реагує на різні події: увімкнули таймер – виріз збільшився, запустили навігацію – в “острові” крутиться значок навігатора. Вам зателефонували – виріз знову збільшився, всередині з’явилися кнопки скидання і відповіді.

Звучить безглуздо? На ділі так і є. Підкуповують плавні анімації, красиві іконки. Але на ділі це інновація заради інновації. Прожити можна. А вже коли дивишся фільми на весь екран, ця “пігулка” ще й маячить перед очима. “Чубчик” хоча б був подалі до краю. Загалом, сподобається далеко не всім.

Кнопку дії не додали

В iPhone 15 Pro нарешті позбулися важеля беззвучного режиму. Замість нього – Action Button, кнопка дії. Можна призначити будь-які дії на натискання, постукування й утримання. Причому для різних додатків. Поле для кастомізації та очевидна функція в XXI столітті.

Однак у базовому iPhone 15 корпус майже не змінився, важіль залишився. Знову всі інновації дістаються Pro-моделям. І це ми вже не говоримо про минулорічний процесор і товсті рамки навколо дисплея.

Бляклі кольори

Кольори в iPhone 15 зовсім похмурі та бліді. Немов фарба в принтері на останньому подиху. Або Apple дуже потрібно було якось відрізнити старий айфон від нового, але не дуже змінюючи кольори. Замість класного лавандового відтінку – блідо-салатовий. З’явився рожевий – хлопці, хайп за “Барбі” вже минув.

А з іншого боку, все одно покупці сховають iPhone 15 у чохол. З огляду на ціну – правильно зроблять.

Торішні моделі ще в продажу

І навіть iPhone 13 є на офіційному сайті. Порівняйте ціни:

  • iPhone 13 – від $599;
  • iPhone 14 – від $699;
  • iPhone 15 – від $799.

Різниця між поколіннями – приблизно 10 000 гривень. iPhone 15 у перші місяці в Росії коштуватиме ще дорожче. А відмінностей, як ми бачимо, не так вже й багато. Тому iPhone 13 залишається прекрасним варіантом для тих, хто шукає базовий айфон і кому 48 Мп не потрібні. Хочете інновацій? Краще підкопити і взяти iPhone 15 Pro.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ