Топ-5 Android-смартфонів, які кращі за iPhone 15, але коштують набагато менше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

12 вересня компанія Apple представила iPhone 15. За традицією, заведеною з минулого року, молодші моделі серії отримали старий процесор, екран з частотою оновлення 60 Гц, 128 ГБ пам’яті в базовій версії і підтримку скромної 20-ватної зарядки (блок живлення доведеться купити окремо). При цьому ціна iPhone 15 в стартує з позначки 60 000 грн. Це настільки обурливо, що навіть смішно, адже на ринку Android-пристроїв є купа телефонів, кращих за айфон, які до того ж дешевші. Зараз ви в цьому переконаєтеся, але спершу не забудьте прибрати від екрана фанатів Apple.

Недорогий смартфон TECNO Camon 20 Pro

Особливо боляче шанувальникам Apple буде визнати, що навіть смартфон TECNO Camon 20 Pro, чия ціна в 6,5 разів нижча за вартість iPhone 15, за всіма ключовими характеристиками випереджає творіння з Каліфорнії. Зараз його можна купити менш ніж за 20 тисяч гривень, і за ці гроші Camon 20 Pro – справжній топ.

Вибачте, епловоди, але доведеться різати по живому, інакше з вами ніяк. Ось головні переваги TECNO Camon 20 Pro порівняно з iPhone 15:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • 8/256 ГБ пам’яті в базовій версії з можливістю встановити MicroSD-карту на 2 ТБ;
  • AMOLED-екран із частотою оновлення 120 Гц і вбудованим сканером;
  • акумулятор на 5000 мАг замість 3300 мАг у iPhone 15;
  • підтримка зарядки потужністю 33 Вт, яка йде в комплекті;
  • просунута фронтальна камера з розміром сенсора 1/2.8″ (1/3.6″ у iPhone 15).

Звичайно, основна камера TECNO Camon 20 Pro знімає гірше за iPhone 15, нехай і здатна видавати чудові кадри вдень, а продуктивність процесора Helio G99 не йде ні в яке порівняння з Apple A16 Bionic. Однак людині, яка використовує пристрій не для створення фотошедеврів і витрачання часу на відеоігри, можливостей китайського смартфона буде позаочі. Автономність шикарна, пам’яті завались, екран чудовий, є стереодинаміки і роз’єм для навушників. Що ще потрібно?

Стильний смартфон realme 11 Pro+

Смартфон realme 11 Pro Plus дорожчий за TECNO Camon 20 Pro, але при цьому все одно в 3,5 раза дешевший за iPhone 15. Крім того, він демонструє схожі з iPhone 15 фотоможливості, а зовні має навіть цікавіший вигляд. У смартфона realme вигнутий AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц, а спинка бежевої версії виконана з екошкіри.

Чому я не червоніючи кажу про схожі з iPhone 15 фотоможливості? Та тому що камера realme 11 Pro+ має роздільну здатність 200 МП. І справа навіть не в мегапікселях, а в розмірі сенсора (1/1.4″ – це вам не жарти). Що він більший, то більше світла потрапляє на матрицю, і краще виходять знімки за поганого освітлення. А вдень і TECNO не поступиться Apple iPhone.

Також realme 11 Pro+ використовує схожу на iPhone 15 технологію цифрового зуму, коли для досягнення високої якості обрізається зображення в повній роздільній здатності 200 МП, а не 12 МП, як після об’єднання пікселів. А ще в коробці з китайським смартфоном лежить 100-ватна зарядка, що відновлює енергію акумулятора на 5000 мАг менш ніж за 30 хвилин.

Характеристики POCO F5 Pro

І все-таки ні TECNO Camon 20 Pro, ні realme 11 Pro+ не можуть змагатися з iPhone 15 по частині продуктивності. Хто може? Наприклад, смартфон POCO F5 Pro. Він працює на процесорі Snapdragon 8+ Gen 1, який набирає понад мільйон балів у тесті AnTuTu і видає стабільні 60 fps навіть у ресурсномісткій грі Genshin Impact на максимальних налаштуваннях графіки.

POCO F5 Pro дешевше iPhone 15 у 2,5 раза, тому доведеться змиритися з трохи менш вражаючою якістю фото і відео. Зате китаєць запропонує екран з високою щільністю пікселів (526 ppi проти 460 ppi), підвищену до 120 Гц частоту оновлення і швидку бездротову зарядку потужністю 30 Вт. Тільки вдумайтеся: POCO F5 Pro навіть без дроту відновлює енергію спритніше, ніж iPhone 15 по дроту. Ось уже справді технології, невідомі Apple.

Чому Samsung Galaxy S23 кращий за iPhone 15

Повноцінно конкурувати з iPhone 15 здатні тільки Android-флагмани, які ні в чому не поступаються новому смартфону Apple. Корпус Samsung Galaxy S23 теж виконаний з преміальних матеріалів і захищений від води за стандартом IP68, а його камери в деяких сценаріях (зокрема, під час використання зуму) на голову перевершують можливості пристрою Apple.

Додамо сюди схожі компактні розміри корпусу, більш високу частоту оновлення екрану з флагманським процесором Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, і про новий айфон можна забути. Особливо якщо врахувати, що iPhone 15 дорожчий за Samsung Galaxy S23 майже в 2 рази.

Чи варто купувати Xiaomi 13

Samsung і Apple у певному сенсі схожі, адже в комплекті з Galaxy S23 теж немає зарядки, а максимальна потужність блоку живлення становить смішні для 2023 року 25 Вт. Тому як повноцінну альтернативу iPhone 15 можна розглянути смартфон Xiaomi 13. Завдяки його плоским граням простежується схожість із пристроєм Apple, але кожен апаратний компонент всередині набагато кращий.

Екран Xiaomi 13 має мінімальні рамки і підтримує частоту оновлення 120 Гц, процесор Snapdragon 8 Gen 2 не поступається Apple A16 Bionic, просунута камера з логотипом Leica видає 30-кратне наближення, а батарея на 4500 мАг заряджається за 42 хвилини. iPhone 15 навіть поруч не стоїть, хоча за нього просять щонайменше в півтора раза більше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.