Чотири причини не купувати iPhone 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

12 вересня на традиційній осінній презентації компанія Apple офіційно представила нову флагманську серію iPhone 15. До неї увійшли чотири моделі: базові iPhone 15 і iPhone 15 Plus і топові iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Сама Apple називає iPhone 15 і iPhone 15 Plus величезним стрибком, але насправді вони мало чим відрізняються від своїх торішніх попередників, які зі свого боку практично ідентичні випущеному 2021 року iPhone 13. І з огляду на різницю в середньому в 200 доларів між iPhone 15 і iPhone 15 Pro, ми в Gadgetpage.ru вважаємо, що новий базовий флагман – не найкраща покупка. І зараз ми пояснимо чому.

Старий дисплей із новим вирізом

Так, однією з головних відмінних рис нового базового iPhone 15 стала поява вирізу Dynamic Island замість моноброви, точнісінько як у старших моделей. Але при цьому екран, як і раніше, являє собою 6,1-дюймову OLED-панель Super Retina XDR з тією ж роздільною здатністю і традиційною частотою оновлення 60 Гц. Apple навіть не стала збільшувати роздільну здатність екрана до 90 Гц, не кажучи вже про те, що iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max оснащуються значно просунутішими екранами типу LTPO OLED з частотою оновлення зображення 120 Гц, функцією Always-On Display і вужчими рамками по краях.

Торішній процесор

Apple продовжує підкреслювати різницю між базовими і Pro-моделями iPhone. Причому, цього року вона не обмежується дисплеями і кількістю камер. Цього разу Apple знову вирішила підкреслити “топовість” старших моделей більш сучасним процесором – це новітній A17 Bionic, що став першим у світі мобільним чипом, виконаним за 3-нанометровим технологічним процесом. Водночас базові iPhone 15 і iPhone 15 Plus задовольняються 4-нанометровим чипсетом A16 Bionic, що дістався їм від торішніх iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також не можна не згадати і про різницю в обсязі ОЗП. Pro-версії iPhone 15 отримали 8 Гбайт оперативної пам’яті, що укупі з новітнім процесором позитивно відіб’ється на їхній продуктивності, тоді як у базових моделей обсяг ОЗП обмежений 6 Гбайт.

Економія на камерах

Продовжує Apple економити і на камерах базових флагманів, незважаючи на те, що цього року вони зазнали першої за довгий час масштабної модернізації. Так, iPhone 15 і iPhone 15 Plus тепер теж мають 48-мегапіксельну основну камеру, але за своїми можливостями вона помітно поступається такій у моделей з приставкою Pro. Можливість зйомки фото у форматі ProRAW, як і раніше, залишається ексклюзивною фішкою iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max, так само як і додатковий сенсор з телеоб’єктивом для оптичного зуму.

Також варто згадати про наявність у старших моделей селфі-камери з оптичною стабілізацією, чого немає у базових флагманів.

Повільніший USB Type-C

Усі чотири моделі iPhone 15 отримали порт USB Type-C замість фірмового роз’єму Lightning. Щоправда, і тут є відмінність між базовими і топовими моделями, і полягає вона у швидкості передачі даних. Так, у iPhone 15 і iPhone 15 Plus це стандарт USB 2.0 зі швидкістю передавання даних на рівні 480 Мбіт/с, тоді як у iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max – це інтерфейс USB 3.0 зі швидкістю до 10 Гбіт/с, що більш ніж у 20 разів швидше.

А якщо для вас ціна є основним вирішальним фактором під час купівлі смартфона, то варто вибрати базовий iPhone 13, який, як і раніше, залишається в продажу і після виходу iPhone 15 подешевшав до 599 доларів. Вибравши його, ви багато не втратите порівняно з новітнім iPhone 15, але заощадите 200 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.