Надії на швидку зарядку iPhone 15 не виправдалися. Apple, як і раніше, плентається позаду китайців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на відмову від Lightning і перехід до USB Type-C, у лінійки iPhone 15 не спостерігається помітних поліпшень у швидкості зарядки. Про це свідчать дані, зазначені в технічних характеристиках моделей.

Apple не наводить подробиць про потужність зарядки через кабель, вказуючи лише, що від адаптера потужністю 20 Вт і більше смартфон можна зарядити на 50% приблизно за півгодини. Точно з такою ж швидкістю заряджаються айфони попереднього покоління.

У нових моделях використовується новий стандарт бездротової зарядки Qi2, але і тут не спостерігається поліпшень. Від Qi-зарядок смартфони Apple свіжого покоління заряджаються з потужністю не більше ніж 7,5 Вт, а від фірмових зарядок MagSafe з потужністю не більше ніж 15 Вт. Стандарт Qi2 підтримує Magnetic Power Profile, який, за словами Apple, забезпечує більш ефективну і швидку зарядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайські смартфони навіть початкового і середнього рівня підтримують швидку зарядку потужністю понад 30 Вт. Дорожчі моделі оснащуються адаптерами на 60 або навіть 100 Вт, а деякі флагмани можна заряджати від високошвидкісних 200-ватних адаптерів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.