Чому не можна економити на зарядці Android-смартфона, купуючи дешеві кабелі та адаптери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найпопулярнішим аксесуаром для смартфона є зарядка, що складається з адаптера живлення і кабелю. Її можна купити не тільки в магазині електроніки, а й у супермаркеті біля будинку або в переході, а ціна комплектуючих часом становить смішні 50-100 гривень. Водночас існують аксесуари, чия вартість сягає кількох тисяч рублів. За інших рівних звичайний покупець зробить вибір на користь дешевого кабелю USB і копійчаного адаптера, щоб заощадити. Однак скупий платить двічі, і зарядка для смартфона – той самий приклад.

Поломка кабелю для зарядки

Не варто думати, ніби покупка брендових аксесуарів завжди є марною тратою грошей. Якщо зарядку випускає відома компанія, то вона відповідає за її якість, оскільки не хоче зіпсувати свою репутацію. Дешевий кабель або адаптер – аксесуар без імені, на який при нагоді ви навіть не зможете поскаржитися. А тепер подумайте, який сенс виробнику підвальних комплектуючих витрачатися на перевірку якості та вибір хороших матеріалів, якщо покупець все одно не зможе його знайти.

Відсутність контролю на виробництві призводить до того, що переважна більшість дешевих адаптерів і USB-кабелів виходять з ладу за кілька місяців, а то й після кількох тижнів. Зарядка може перестати функціонувати навіть без видимих причин, ну а швидкий знос дроту і поломка штекера – теж часті явища.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Небезпека дешевих зарядок

Іноді байдуже ставлення виробника стає причиною справжніх трагедій. Кабель без належної ізоляції здатний запросто спалахнути, а блок живлення за відсутності контролера просто спалить вашу розетку, якщо не загориться сам.

Виною всьому перепади напруги, яких неможливо уникнути власнику дешевої зарядки. Займання – справа випадку. Комусь пощастить більше, а комусь – менше. Але якщо ви помітили, що блок живлення навіть невеликої потужності сильно нагрівається, а з розетки лунає тріск, одразу ж виймайте цей аксесуар і займіться пошуком хорошої зарядки для телефону.

Від чого залежить швидкість заряджання смартфона

Навіть якщо вам вдасться придбати добре зібрану зарядку, заради якої виробник навіть витратився на достатню ізоляцію і встановив контролер в адаптер, мінуси не закінчаться. Дешевий аксесуар буде повільно заряджати смартфон.

Копійчаний блок живлення в кращому разі підтримує потужність 18 Вт, а кабель за 50-100 гривень розрахований на силу струму не більше 2А. Цього мало для швидкої зарядки смартфона, окремі стандарти якої розраховані на потужність до 240 Вт. В умовах, коли ємність акумулятора становить 5000 мАг, 18 Вт і вже тим більше 10 Вт – смішний показник, що змушує ставити телефон заряджатися на ніч.

Чому не працює передача даних по USB

У штекері USB-С передбачено понад два десятки контактних майданчиків. Деякі з них потрібні для передачі даних. Виробники дешевих кабелів не витрачаються на таку дрібницю, а тому власники таких аксесуарів частіше за інших скаржаться на те, що комп’ютер не бачить смартфон.

Навіть якщо потрібний контактний майданчик є, з високою часткою ймовірності ви зіткнетеся з іншими проблемами. Або кабель буде підтримувати передачу даних по повільному протоколу USB 2.0, або процес копіювання буде постійно перериватися. Не найпривабливіший сценарій, правда?

Яку зарядку купити для телефону

Не обов’язково купувати оригінальну зарядку, призначену для смартфонів конкретної марки. Без будь-якої шкоди можна обійтися аксесуаром від перевіреного бренду. Зокрема, для кожного Android-смартфона ідеально підійде зарядка UGREEN, яка продається разом з USB-кабелем.

Якщо для вас першорядну роль відіграє швидкість зарядки смартфона, чиї максимальні показники досягаються за допомогою адаптера живлення потужністю понад 18 Вт, варто віддати перевагу оригінальному аксесуару.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.