Google Pixel 8: останні новини, чутки і все, що відомо на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Pixel 8 уже майже готовий: компанія Google оголосила, що 4 жовтня відбудеться захід, на якому ми також очікуємо побачити Pixel 8 Pro і, можливо, Pixel Watch 2.

Напередодні цієї події продовжують з’являтися тизери, чутки і витоки, що стосуються обох майбутніх пристроїв, і нижче ми детально описали всі останні чутки, а також наші експертні прогнози щодо їхніх відповідних характеристик і цін.

Далі ви також знайдете список функцій, які ми хотіли б бачити в Pixel 8 і Pixel 8 Pro, оскільки, незважаючи на те що Pixel 7 і Pixel 7 Pro – це два найкращі телефони, які коли-небудь випускала компанія Google, тут є певний простір для вдосконалення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Pixel 8: дата виходу та ціна

Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro з’являться в продажу 4 жовтня, оскільки компанія Google проведе захід, на якому, як стверджується, ми побачимо нові пристрої Pixel. Pixel 8 не згадується на ім’я, але в повідомленні компанії про захід використовується цифра 8, тому немає жодних сумнівів у тому, що ми побачимо саме цей пристрій.

Це цілком логічно, оскільки основні телефони Google практично завжди виходять у жовтні року їхнього випуску.

Фактично, всі моделі Pixel, крім лінійки A, були анонсовані в жовтні, за винятком Pixel 5, який був представлений 30 вересня 2020 року (тобто майже в жовтні), а в продаж надійшов тільки в жовтні.

Великі осінні презентації – це стрес, але Pixel допомагає своєму другу залишатися бадьорим як огірочок.

Ми не знаємо точно, скільки коштуватиме Pixel 8, але ціни на Pixel 7 і Pixel 7 Pro точно такі самі, як і на їхніх попередників, тож цілком можливо, що Google дотримуватиметься такої структури ціноутворення ще рік.

У цьому випадку ціна Pixel 8 починатиметься з 599 $ / 599 £ / 999 AU$, а Pixel 8 Pro – з 899 $ / 849 £ / 1 299 AU$. При цьому ми не здивуємося, якщо Google трохи підніме ціни на ці телефони, тим більше що поточні моделі поступаються в ціні таким основним конкурентам, як лінійка iPhone 14.

З іншого боку, з’явилися повідомлення про те, що Pixel 8 і Pixel 8 Pro можуть бути трохи дорожчими, ніж Pixel 7 і Pixel 7 Pro. За словами радника Йогеша Брара, їхня ціна може починатися від 50 до 100 $. Дехто стверджує, що в Європі вони будуть набагато дорожчими: ціна базової моделі Pixel 8 може скласти 874,25 € (943 $ / £757 / 1461 AU$), а базової Pixel 8 Pro – 949,30 € (1042 $ / £812) / AU$1587). Хоча ці ціни включають податок, який в американських тарифах не враховується, цілком імовірно, що відповідно до загальних тенденцій ми можемо побачити зростання цін як мінімум на 100$. Не виключено і підвищення на 50 £ або 100 AU$.

Google Pixel 8: Дизайн і дисплей

Перш ніж перейти до витоків, ми дізнаємося деякі офіційні новини про дизайн цих телефонів: компанія Google опублікувала в Instagram відеотизер, що демонструє задню панель Pixel 8 і Pixel 8 Pro.

Деякі зображення з відеоролика можна побачити нижче, але загалом ці телефони мають дуже схожий вигляд на поточні моделі, тільки з новим датчиком (імовірно, для вимірювання температури) на панелі камери Pixel 8 Pro, трохи іншим виглядом панелі камери на моделі Pro (усі три об’єктиви розміщено в чорній секції) і трохи більш закругленими кутами.

Тут же можна побачити деякі варіанти колірних рішень: Pixel 8 Pro представлений у порцеляново-білому кольорі, а Pixel 8 – у рожево-пастельному.

Найбільший витік інформації про Pixel 8 Pro на даний момент також походить від самої компанії Google, яка випадково опублікувала зображення Pixel 8 Pro на своєму сайті. Зображення можна побачити в повідомленні нижче.

На зображенні представлений білий колір, який, як випливає з тексту зображення, називається Porcelain. Судячи з інших витоків, серед стандартних кольорів Pixel 8 можуть бути такі: Haze, Jade, Licorice і Peony.

Це зображення з сайту Google Store, який помилково опублікував його на початку промо-сторінки “Підписки та сервіси Google”. Дякую @android_setting за наводку! pic.twitter.com/nARd4Hz8hkAugust 30, 2023

Відтоді компанія Google знову дала витік інформації про Pixel 8 Pro, цього разу ще більш детальний.

У випадковому, на перший погляд, оновленні на сайті компанії користувачі отримали можливість розглянути телефон з усіх боків, виявивши, що в нього є слот для SIM-карти (а не тільки eSIM, як це було за чутками), а також датчик температури.

Також стали відомі кольори, які багато в чому збігаються з витоками. У списку представлені такі відтінки: Sky (синій), Porcelain (білий) і Licorice (чорний).

Ніколи такого не було і ось знову. Google сама злила інформацію про Pixel 8 Pro. Тут ви можете побачити повний 360-градусний огляд телефону, що підтверджує кольори (Licorice, Porcelain і Sky), а також компоненти (наприклад, датчик температури).

Крім того, ми бачили високоякісні неофіційні рендери, що демонструють як сам Pixel 8, так і Pixel 8 Pro.

Вони демонструють загалом знайомий дизайн, але з більш заокругленими кутами, що, вочевидь, веде до зменшення розмірів. У випадку Pixel 8 йдеться про 6,2-дюймовий дисплей (порівняно з 6,3 дюйма у Pixel 7). При цьому очікується, що дисплей Pixel 8 Pro збереже розмір 6,7 дюйма, як у 7 Pro.

Звіт аналітика з дисплеїв Росса Янга підтверджує ці розміри, хоча і називає скромніший розмір екрана Pixel 8 – 6,16 дюйма. Утім, це все дрібниці, оскільки 6,16 у будь-якому разі округляється до 6,2 дюйма.

Згідно з пізнішими витоками, розміри екранів становлять 6,17 і 6,70 дюйма відповідно, при цьому обидва телефони, як стверджується, мають частоту оновлення 120 Гц (що є поліпшенням для стандартної моделі) та вищий максимальний рівень яскравості HDR порівняно з попередниками (1 400 і 1 600 ніт для Pixel 8 і Pixel 8 Pro відповідно).

Що стосується роздільної здатності, то, за даними того ж джерела, у Pixel 8 вона становить 1 800 x 2 400, а у Pixel 8 Pro – 1 344 x 2 992. Однак, за даними іншого джерела, екран Pixel 8 має роздільну здатність 1080 x 2268, а Pixel 8 Pro – 1344 x 2822.

З огляду на те, що екран Pixel 8 може бути меншим, ніж у Pixel 7, його розміри, за чутками, також менші: 150,5 x 70,8 x 8,9 мм, а у Pixel 8 Pro – 162,6 x 76,5 x 8,7 мм, причому в обох випадках вони збільшуються приблизно до 12 мм біля козирка камери.

Pixel 8, як і поточна модель, оснащений двома об’єктивами задньої камери – імовірно, ширококутним і надширококутним, а Pixel 8 Pro – трьома і датчиком температури.

У мережу також просочився рекламний відеоролик, що демонструє Pixel 8 і Pixel 8 Pro, в якому ми бачимо задню частину Pixel 8 Pro.

Схоже, що в новій серії Pixel 8 з’явиться функція Audio Magic Eraser для зменшення фонового шуму під час перегляду відео.

У мережі з’явилися фотографії Pixel 8 Pro, які ви можете побачити нижче. Судячи з усього, пристрій перебуває в чохлі, але видно, що екран менш вигнутий, ніж у Pixel 7 Pro, кути більш заокруглені, а камера має трохи інший дизайн, що відповідає рендерам вище.

Нарешті, є свідчення того, що в розробці перебуває загадковий телефон Pixel, який, судячи з витоків специфікацій, може бути Pixel 8 або Pixel 8 Pro. Ресурс 9to5Google виявив ці дані в загальнодоступному коді проєкту Android Open Source Project, і вони вказують на телефон з екраном 1440 x 3120 120 Гц, чипсетом Tensor і розмірами 155 x 71 мм.

Ці характеристики екрана відповідають поточним моделям Pro, але розміри більше підходять для стандартного Pixel 8, що може означати, що для стандартної моделі планується підвищення роздільної здатності і частоти оновлення.

Однак така роздільна здатність екрана також відрізняється від вищезазначених витоків, тому поки що ми не сприйматимемо всі ці відомості надто серйозно.

Google Pixel: Камера та акумулятор

Що стосується камер, то очікується, що матриця основної камери залишиться на рівні 50 МП, але з оновленим сенсором, що пропускає більше світла. За нашими відомостями, надширококутну камеру також буде покращено в обох телефонах, але більшою мірою в моделі Pro, а телезум у Pro, за прогнозами, залишиться 5-кратним.

Дійсно, компанія Google опублікувала інформацію про Pixel 8 Pro, показавши наявність 5-кратного телезума поряд з основною і надширококутною камерами, але при цьому не вказавши кількість мегапікселів.

Хоча ми, як і раніше, не знаємо характеристик акумулятора, ми, принаймні, побачили, що Pixel 8 з’явився на сайті сертифікації Wireless Power Consortium (WPC), де зазначено дані про бездротову зарядку, які дають змогу припустити, що Pixel 8 збереже ту саму швидкість бездротового заряджання, що і його попередник (12 Вт, якщо не помістити його на офіційну підставку Google Pixel Stand, яка забезпечує 20 Вт потужності бездротовим зв’язком).

Однак швидкість дротової зарядки, за чутками, зростатиме: 24 Вт для Pixel 8 (порівняно з 20 Вт) і 27 Вт для Pixel 8 Pro (порівняно з 24 Вт). У цьому ж витоку повідомляється про дещо більшу ємність акумуляторів для обох телефонів.

Google Pixel 8: Характеристики та особливості

Витік фотографій Pixel 8 Pro, які ви можете побачити далі, показує неповний список технічних характеристик, включно з 12 ГБ оперативної пам’яті, 128 ГБ сховища і згадкою “zuma”, яка, як вважають, є кодовою назвою чипсета Tensor G3.

Крім цього, з’явилося кілька інших даних, що стосуються обох телефонів. Зокрема, повідомляється, що чипсет Tensor G3, який, імовірно, буде використовуватися в телефоні, перебуває в розробці, і він знову буде вироблений компанією Samsung.

З чуток, він може бути значно потужнішим, ніж Tensor G2 у серії Pixel 7, оскільки буде побудований по-новому 3-нм техпроцесу, а не по 5-нм, як зараз. Ця зміна, ймовірно, означає значне збільшення потужності та ефективності.

Детальніший витік інформації про Tensor G3 розкриває найрізноманітніші подробиці про нього, але суть зводиться до того, що він має бути набагато потужнішим, вмикати трасування променів, пропонувати поліпшене опрацювання фотографій і навички штучного інтелекту, а також багато іншого.

До речі, у згаданому вище відеоролику Pixel 8 отримає нову функцію у вигляді Audio Magic Eraser, яка, судячи з усього, використовує штучний інтелект для поділу музики, вокалу і фонового шуму у відеокліпах. Цьому додало більшої ваги дослідження Google Pixel Superfans, в якому ця функція згадується в контексті можливості видалення небажаних шумів під час спортивних матчів, а також посилення звуку, який ви хочете почути.

Інший витік, тим часом, говорить про те, що Pixel 8 і Pixel 8 Pro можуть отримати кодові назви Shiba і Husky відповідно, а також 12 ГБ оперативної пам’яті та ОС Android 14.

Також відомо, що Pixel 8, як і iPhone 14, найімовірніше, пропонуватиме можливості супутникового зв’язку. Хіроші Локхаймер (старший віце-президент Android) заявив, що підтримка цієї функції з’явиться в Android 14, тож цілком імовірно, що Pixel 8 стане першим телефоном Google, у якому її буде реалізовано.

Крім того, одне з джерел пророкує появу Wi-Fi 7 для серії Pixel. Ще один витік від Брара підтверджує все, що ми вже чули про Pixel 8 і 8 Pro, і говорить про те, що це буде м’яке, доопрацьоване оновлення.

Були зроблені прогнози, що Pixel 8 і Pixel 8 Pro отримають оновлення вбудованого додатка “Камера” з деякою перестановкою різних режимів і більш чітким розмежуванням режимів фото- і відеозйомки.

Нарешті, за деякими даними, Pixel 8 і Pixel 8 Pro можуть мати збільшений життєвий цикл підтримки – до 5 років оновлень ПЗ порівняно з 3 роками у Pixel 6 і Pixel 7.

Google Pixel 8: що ми хочемо побачити

Нижче ми перерахували п’ять речей, які ми найбільше хочемо бачити в лінійці Pixel 8.

1. Екран із частотою 120 Гц для обох моделей

Екран Pixel 7 Pro працює на частоті 120 Гц, як і слід було очікувати від флагманського телефону, а ось стандартний Pixel 7 – ні: він застряг на частоті 90 Гц.

З огляду на те, що навіть деякі з найкращих дешевих телефонів зараз мають екрани з частотою 120 Гц, це здається дещо неприйнятним, тому ми дуже сподіваємось, що Google запропонує екран із частотою 120 Гц як у Pixel 8, так і в Pixel 8 Pro.

2. Більше потужності

У лінійці Pixel 7 використовується чипсет Google Tensor G2, і це чипсет, який має багато переваг.

Розроблений спеціально для цих телефонів, він перевершує їх у таких галузях, як машинне навчання та штучний інтелект, але, коли йдеться про сиру потужність, Tensor G2 трохи бракує, оскільки в більшості бенчмарків він показує гірші результати, ніж такі ключові конкуренти, як Snapdragon 8 Plus Gen 1 і Apple A16 Bionic. Ба більше, він показує значно гірші результати.

Тому ми хотіли б, щоб у Tensor G3 (або як там називатиметься наступна модель) наголос був зроблений на потужність, щоб лінійка Pixel 8 була більш конкурентоспроможною в цьому плані. Однак ми не хочемо, щоб це відбувалося за рахунок того, в чому чіпсети Tensor хороші на даний момент.

3. Кращий час автономної роботи і більш швидке заряджання

За результатами наших тестів, Pixel 7 і Pixel 7 Pro з комфортом протримаються протягом дня за досить інтенсивного використання, але в більшості випадків вони не протримаються протягом другого дня або навіть половини другого дня.

Таким чином, тривалість їхньої роботи гідна поваги, але далеко не виняткова, до того ж вони заряджаються доволі повільно, тому ми б хотіли, щоб у лінійці Pixel 8 було покращено як час автономної роботи, так і швидкість заряджання.

4. Більш тривала підтримка

Google пообіцяла три роки оновлень версій Android і п’ять років патчів безпеки для лінійки Pixel 7, що перевершує деякі телефони на Android, але не наближається до кількості років підтримки, які зазвичай пропонує Apple для своїх iPhone.

Оскільки Google створює Android і використовує чипсет, розроблений спеціально для цих телефонів, не повинно бути жодних причин, через які вона не могла б підтримувати свої телефони довше, тому ми хотіли б побачити розширену підтримку в Pixel 8.

5. 10-кратний оптичний зум у Pro

Google Pixel 7 Pro пропонує 5-кратний оптичний зум порівняно з 4-кратним у Pixel 6 Pro, але ми б хотіли, щоб у наступній моделі цей показник був збільшений до 10-кратного, як у Samsung Galaxy S22 Ultra.

При цьому ми всі просимо передбачити і більш короткий зум – в ідеалі 2х або 3х, – так щоб було доступно два різні варіанти зумування. Google Pixel 7 Pro вже є одним із найкращих телефонів із камерою, але завдяки цьому оновленню Pixel 8 Pro може стати ще кращим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.