Apple вирішила поховати лінійку найкомпактніших смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через три роки після випуску експериментальних iPhone mini компанія вирішила відмовитися від подальшого розвитку цього модельного ряду.

Поціновувачі компактних телефонів зраділи, коли Apple представила iPhone 12 mini у 2020 році, а рік потому – iPhone 13 mini. Однак уже завтра настане кінець епохи 5,4-дюймових смартфонів.

За словами журналіста Bloomberg Марка Гурмана, запаси iPhone 13 mini вже добігають кінця. Наразі офіційний онлайн-магазин Apple обіцяє доставити деякі конфігурації iPhone 13 mini через 6-8 тижнів. Такий дефіцит припускає, що компанія зніме з виробництва ці девайси одразу після анонсу iPhone 15 цього вівторка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основна причина відмови від компактних смартфонів – мізерний попит. Наприклад, у квітні 2022 року дослідницька фірма CIRP підрахувала, що на частку iPhone 13 mini припало лише 3% від загального обсягу продажів усієї лінійки iPhone 13 у США в першому кварталі того ж року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.