Смартфони

Huawei Mate 60 Pro+ проти Samsung Galaxy S23 Ultra: який із флагманів крутіший

Share

Днями китайська компанія Huawei анонсувала Huawei Mate 60 Pro+. Це топовий флагманський смартфон, головним конкурентом якого на ринку, по суті, є тільки Samsung Galaxy S23 Ultra. Ми вирішили порівняти між собою обидва смартфони, щоб допомогти вам визначитися з вибором.

Дизайн

Huawei Mate 60 Pro+ одягнений в корпус, що складається з алюмінієвого каркаса і міцних скляних панелей з двох сторін, що надає смартфону максимально сучасний і преміальний зовнішній вигляд.

Samsung Galaxy S23 Ultra має таку саму конструкцію корпусу з алюмінієвим каркасом і скляними панелями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидва смартфони мають максимально привабливий вигляд, але деяким поціновувачам напевно більше до смаку припаде вишуканий зовнішній вигляд флагмана Huawei.

Дисплей

Huawei Mate 60 Pro+ обладнаний 6,82-дюймовим OLED-дисплеєм типу LTPO з роздільною здатністю 1,5К і адаптивною частотою оновлення зображення від 1 до 120 Гц. Він також має підтримку 10-бітних кольорів і 100-відсоткове охоплення колірної гами P3.

Водночас Samsung Galaxy S23 Ultra оснащується 6,8-дюймовим дисплеєм Dynamic AMOLED 2X з HDR10+ і захисним склом Gorilla Glass Victus.
Обидва смартфони мають висококласні екрани, що забезпечують чудову картинку і яскраві та насичені кольори.

Апаратне та програмне забезпечення

Випущений на початку 2023 року Samsung Galaxy S23 Ultra базується на спеціальній версії 4-нанометрового чипсета Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 з графічним прискорювачем Adreno 740. Водночас його конкурент від Huawei оснащується фірмовим чипсетом Kirin 9000s.

Обидва смартфони мають підтримку стільникових мереж 5G. Але у Huawei Mate 60 Pro+ є перевага перед флагманом Samsung у вигляді підтримки супутникового зв’язку для надсилання повідомлень.

Samsung Galaxy S23 Ultra має від 8 до 12 Гбайт оперативної та 256, 512 Гбайт або 1 Тбайт вбудованої пам’яті. А Huawei Mate 60 Pro+ оснащений 16 Гбайт ОЗП і накопичувачем об’ємом 512 Гбайт або 1 Тбайт.

Що ж стосується програмного забезпечення, то смартфон Samsung працює під управлінням мобільної операційної системи Android 13 зі встановленою поверх фірмовою оболонкою OneUI, а у флагмана Huawei в якості встановленої операційної системи виступає фірмова платформа HarmonyOS, розроблена Huawei в якості альтернативи Android.

Камери

Huawei Mate 60 Pro+ оснащений потрійною основною камерою, що складається з головного 48-мегапіксельного головного модуля з оптичною стабілізацією зображення, 48-мегапіксельної камери з ультрамакротелеоб’єктивом і 40-мегапіксельного датчика з надширококутною оптикою. На передній панелі смартфона встановлено 13-мегапіксельну фронтальну камеру для селфі та дзвінків по відеозв’язку.

З іншого боку, Samsung Galaxy S23 Ultra може похвалитися 200-мегапіксельною основною камерою, доповненою 10-мегапіксельним модулем з перископічним телеоб’єктивом, 10-мегапіксельним телеоб’єктивом і 12-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом. Спереду у нього розташована 12-мегапіксельна селфі-камера.

Акумулятор

Huawei Mate 60 Pro+ живиться від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАг і підтримує три типи зарядки. Це 88-ватна дротова зарядка, 50-ватна бездротова і 20-ватна зворотна бездротова для підзарядки інших гаджетів.

Водночас Samsung Galaxy S23 Ultra оснащений таким самим акумулятором на 5000 мАг, однак потужність зарядки обмежена 45 Вт для провідної та 15 Вт для бездротової.

Ціна питання

Samsung Galaxy S 23 Ultra на світовому ринку можна придбати приблизно за 900 доларів. Вартість Huawei Mate 60 Pro+ ще належить з’ясувати, але, імовірно, він коштуватиме дорожче, ніж звичайний Huawei Mate 60 Pro зі стартовою ціною від 950 доларів.

Переваги Huawei Mate 60 Pro+:

  • витончений зовнішній вигляд;
  • великий обсяг пам’яті і можливість розширення сховища за допомогою карти пам’яті;
  • вражаюча система камер;
  • великий акумулятор зі швидкою зарядкою;
  • підтримка супутникового зв’язку для дзвінків і повідомлень.

Недоліки Huawei Mate 60 Pro+:

  • невідомі ціни;
  • обмежена географія продажів.

Переваги Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • дизайн преміум-класу;
  • приголомшливий дисплей із підтримкою HDR10+;
  • чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 з графічним процесором Adreno 740;
  • універсальна система камер.

Недоліки Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • висока ціна порівняно з конкурентами;
  • менше ОЗП;
  • немає супутникового зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Google створила десктопну операційну систему для смартфонів

    Компанія Google модифікувала операційну систему ChromeOS таким чином, що її вдалося запустити на смартфонах лінійки…

    14.05.2024

    Android 15 стане останнім великим оновленням для цих телефонів Galaxy: список

    Gizmochina склала список пристроїв Samsung Galaxy, які перестануть оновлюватись після завантаження Android 15 (One UI…

    14.05.2024

    ASUS випустила мобільний геймпад ROG Tessen

    Компанія ASUS випустила новий ігровий контролер ASUS ROG Tessen, який призначений для смартфонів під керуванням…

    14.05.2024

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024