Топ-5 причин купити смартфон на чистому Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість виробників смартфонів створюють свою оболонку (надбудову), яка працює поверх основної операційної системи Android. З одного боку – це зручно, з іншого – є маса проблем подібних операційних систем. Давайте поговоримо про те, чому краще вибирати смартфон на чистому Android. Таких пристроїв не так багато, але вони є. Підписуйтесь на канал, ставте пальці вгору!

Швидка робота

Смартфони на чистому Android зазвичай мають швидшу і стабільнішу роботу порівняно з пристроями, у яких модифікована версія. Відсутність додаткових додатків і різних фонових служб це плюс – апаратні ресурси смартфона не витрачаються на те, що часом користувачеві й не потрібно.

Але тут є мінус – чистий Android потрібно налаштовувати під себе, у ньому може не бути якихось опцій, які є в операційних системах від брендів, наприклад MIUI.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше пам’яті

Багато виробників додають на пристрої попередньо встановлені додатки, які не можна видалити або відключити навіть через меню розробника. Це займає місце на внутрішній пам’яті та може уповільнити роботу пристрою. Пристрої на чистому Android мають менше попередньо встановлених додатків, що означає більше вільного місця для зберігання ваших файлів і додатків.

Відсутність зайвого стеження

Будь-яка сучасна операційна система аналізує дії користувача і передає дані розробникам – навіть чистий Android грішить подібним. Це потрібно для того, щоб програмісти покращували операційну систему.

А оболонки, які встановлюють виробники смартфонів, стежать за користувачем ще більше. Як підсумок – пристрій працює повільніше, також витрачається додатковий трафік на відправку різних телеметричних даних.

Чистий Android стабільніший

За рахунок оновлень і відсутності різних служб чистий Android може бути стабільнішим, ніж будь-яка оболонка. Адже розробники Android – величезне ком’юніті програмістів, які враховують практично все.

А ось купивши який-небудь китайський смартфон з маловідомою надбудовою, можна одного прекрасного дня отримати смартфон, що завис – таке, на жаль, буває часто. Лікується скиданням, але час витратити все-таки доведеться.

P.S. Особисто у мене є смартфон китайського бренду, який був куплений минулого року за 2500 гривень для різних тестів. На ньому чистий Android 11 – за більш ніж 10 місяців не спостерігаю з ним жодних проблем у плані продуктивності. А ось у приятеля топовий Samsung, який він купив минулого літа, почав глючити – став працювати повільніше, вже 2 рази робив скидання до заводських налаштувань.

При виборі смартфона на чистому Android краще обирати той пристрій, який вже має останню або передостанню версію Android.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.