Який бюджетний камерофон Xiaomi купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якість камерофонів від Сяомі давно вийшла на високий рівень. Топові моделі можуть позмагатися з iPhone, флагманами від Samsung і похвалитися дійсно журнальною якістю знімків. У середньому ціновому сегменті дедалі частіше можна зустріти моделі, які також дають змогу отримати кадри хорошої якості не тільки вдень, а й за поганого освітлення. Але що щодо бюджетних телефонів? У категорії до 15 000 гривень також можна знайти смартфони з хорошою камерою. Зібрали невелику добірку з моделей, актуальних у 2023 році.

Чим відрізняються дешеві камерофони

Сам термін “дешевий камерофон” не зовсім коректний. Гаджет із бюджетною оптикою в будь-якому разі не зніматиме як професійна камера, і навіть як флагманський смартфон.

Але цей термін зазвичай все-таки використовують, щоб виділити окрему категорію пристроїв. Їм дісталися поліпшені камери порівняно з іншими гаджетами в аналогічному ціновому сегменті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, аналізуючи подібну техніку, важливо розуміти, що якість знімків поступатиметься флагманам. Але, загалом, недорогим камерофонам властиві такі особливості:

  • вдень висока деталізація картинки, немає спотворень по краях;
  • у приміщенні об’єкти чіткі, без сильних розмиття і замилювання;
  • у портретному режимі не обрізаються волосся, дрібні шпильки та прикраси;
  • кольори максимально природні, немає занадто яскравих відтінків, правильний баланс білого;
  • ввечері та вночі (в умовах поганої освітленості) допускається наявність шумів. Але їхня кількість не критична, а об’єкти все одно мають хорошу деталізацію;
  • ШІ не намагається агресивно замазати будь-які нерівності та шум, корекція акуратна.

Найдешевший Redmi Note 12

Перша і максимально бюджетна модель з добірки. На момент написання статті купити смартфон можна до 10 тисяч гривень. Це універсальний варіант з хорошою “начинкою”, ємним акумулятором (5000 мА-год) і непоганою камерою.

В основний блок оптики входять 3 камери: 50 МП, f/1.8, фазовий автофокус + надширококутна – 8 МП, f/2.2 + Макро – 2 МП, f/2.4. Селфі-камера 13 МП, f/2.5.

Чим порадує бюджетна оптика користувача? Не топовою, але стабільною якістю. Камери підходять для зйомки пейзажів, будівель. При денному освітленні чіткість, різкість кадрів висока. ШІ не замилює об’єкти, не спотворює кольори.

Poco X4 Pro 5G для зйомки ввечері та вночі

Модель трохи дорожча – наступна в нашому топі. У Poco навіть у недорогому сегменті є телефони з чудовим дисплеєм, ємною батареєю і хорошою оптикою. X4 Pro – приклад такого смартфона. Основна камера моделі 108 Мп. Є надширококутний датчик 8 Мп і макро 2 Мп.

В основній камері є швидкий автофокус PDAF. Знімки яскраві, кольори точні, динамічний діапазон широкий. Деталізація картинки на високому рівні для такого сегмента.

Датчик глибини у моделі відсутній, але це не заважає знімати чудові портрети. Задній фон замилюється акуратно, немає відчуття неприродності. Об’єкти розділяються акуратно, частини тіл, одягу, предметів не обрізаються.

На X4 Pro 5G не вийде зняти відео в 4К, але у нього є інша, дуже цінна перевага. Це покращений режим зйомки при поганому освітленні. Основна камера дозволяє отримувати чіткі кадри навіть вночі. При цьому кількість шумів мінімальна, темні кольори глибокі, без засвітів, а різкість на гідному рівні.

Redmi Note 10 Pro – король бюджетного сегмента

Не найновіша модель. Але відмінні характеристики зберігають її в топах найбільш затребуваних недорогих смартфонів досі. Це бюджетний флагман із:

  • високою продуктивністю – за неї відповідає 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 732G;
  • ємною батареєю на 5020 мА-год;
  • відмінним AMOLED-екраном з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів, частотою оновлення до 120 Гц і топовою максимальною яскравістю 1200 ніт;
  • відмінними камерами. Основний блок: 108 Мп, 8 Мп, 5 Мп і сенсор глибини 2 Мп. Фронтальна – 16 Мп.

Про основний блок камер варто сказати докладніше. Оскільки це бюджетний флагман, він отримав максимально якісну оптику за ці гроші. Деталізовані кадри виходять і вдень, і вночі. Домогтися цього можливо завдяки технологіям Dual Native ISO і Біннінг “9-в-1”. Шуму на знімках мало, передача кольору природна. Кадри різкі – місцями (під час зйомки будівель) іноді навіть занадто.

Також на основну камеру можна записувати відео у форматі 4К з частотою кадрів 30 к/с. Але оптичної стабілізації, на жаль, немає.

Універсальний Redmi Note 12S

2023 рік багатий на новинки від Xiaomi. Note 12S – класний новий бюджетник, який можна використовувати для роботи, ігор і розваг. У нього стильний дизайн, плоскі тонкі грані, яскравий AMOLED-дисплей, ємна батарея на 5000 мА-год.

Але нас насамперед цікавить оптика цієї моделі. В основному блоці головна камера 108 Мп, надширококутна 8 Мп і макро 2 Мп. Фронтальна камера – 16 Мп.

У головному модулі стоїть сенсор S5KHM2 від Samsung, який відомий своєю природною передачею кольору і високим рівнем контрастності. Можна перемикатися між зйомкою на 108 і 12 Мп. У першому випадку буде більше деталей у кадрі, але і вага знімка буде більшою.

Ширококутний модуль має кут огляду 118, підходить для зйомки пейзажів, груп людей, архітектури. Деталізація трохи програє основному блоку, але загалом якість висока, а чіткість хороша.

Note 11 Pro Plus 5G для фуд-фото

Продуктивний, стильний і недорогий смартфон. Відмінне рішення, якщо ви багато часу проводите в соцмережах, викладаєте фото і відео. Барвисті, деталізовані кадри і чіткі відеоролики можливі завдяки хорошій оптиці.

В основному модулі три камери (108+8+2 Мп), фронтальна одна – 16 Мп. Якість знімків гідна в різний час доби. Є ШІ, який досить акуратно покращує кадри, не замилює їх.

Але головна фішка камери – ШІ підлаштовує налаштування під тип об’єкта, який ви знімаєте. І користувачі мережі вже визначили, що найкраще інтелект працює з їжею. Вона виходить більш соковитою, привабливою. Тому, якщо ви ведете кулінарний блог, такий смартфон допоможе зробити найапетитніші кадри.

Poco X5 5G для яскравих селфі

Ця модель від Poco – ще один приклад якісного універсального смартфона. Він здатний впоратися практично з усіма завданнями, які може поставити користувач:

  • запуск різних ігор і програм – потужностей чипа Snapdragon 695 вистачить для більшості софту;
  • робота на одному заряді до 21 години при перегляді відео завдяки батареї в 5000 мА-год;
  • перегляд динамічних сцен у відеороликах при оновленні екрану 120 Гц;
  • зйомка яскравих, деталізованих селфі і вдень, і ввечері. Фронтальна камера 13 Мп із вбудованими поліпшеннями підвищує якість знімка. При цьому не обрізає волосся, деталі і не дуже сильно замилює фон.

Основний блок оптики складається з трьох камер: 48 + 8 +2 Мп. Знімки яскраві, чіткі, але холодних тонів іноді більше, ніж хотілося б. При поганому освітленні варто використовувати спеціальний режим. Він дає змогу мінімізувати шуми і контролює джерела світла – не дає їм засвітити більшу частину кадру.

В асортименті бюджетних моделей від Xiaomi можна знайти різні варіанти на будь-який смак: ігрові, універсальні і навіть з гідною оптикою. Сподіваємося, що цей матеріал допоможе вам у пошуках бюджетного камерофона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.