У смартфонах Huawei знайшли нові загадкові чипи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий флагманський смартфон Huawei Mate 60 Pro продовжує привертати увагу США, викликаючи подив і інтерес. Після того, як американці не змогли зрозуміти, звідки компанія отримала такі просунуті мобільні процесори, питання виникло про походження двох інших мікросхем – LPDDR5 і NAND.

Згідно з маркуванням, ці мікросхеми виробляються на заводі SK hynix. Однак, керівництво корейського виробника стверджує, що не має жодних справ з Huawei ще з 2020 року, з моменту включення бренду в чорний список США. Проте, китайський виробник смартфонів якимось чином зміг роздобути необхідну кількість компонентів для масового виробництва своїх пристроїв.

Фахівці SK hynix припускають, що Huawei, можливо, накопичила запаси необхідних мікросхем до введення експортних обмежень. Якщо це так, то у китайців може бути лише обмежена кількість мікросхем у запасі. У такому разі виникають сумніви в тому, чи зможе Huawei забезпечити ринок своїми пристроями в достатніх кількостях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте походження чіпа Kirin 9000S і мікросхем пам’яті залишається загадкою для США. Huawei поки що не робить жодних заяв з цього приводу, що тільки підсилює інтригу. Можливо, компанія розробила альтернативні шляхи постачання компонентів або знайшла інших постачальників, з якими не пов’язані обмеження США.

Однак, незважаючи на всі ці складнощі, Huawei продовжує виробляти інноваційні та високоякісні смартфони, які користуються досить великою популярністю. Буде цікаво побачити, як компанія впорається з викликами, пов’язаними з обмеженнями поставок компонентів, і як це вплине на її позицію на ринку в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.