Усі характеристики Samsung Galaxy S24 Ultra. Яким буде топовий корейський флагман

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільш обговорюваним смартфоном останніх днів, безсумнівно, є прийдешній iPhone 15, але інсайдер Йогеш Брар вирішив хоча б ненадовго відвернути нашу увагу – він опублікував ключові характеристики майбутнього флагмана Samsung Galaxy S24 Ultra. І оскільки у Брара вкрай високий відсоток точних прогнозів, не варто ставитися до цього витоку легковажно.

Плоский екран, титановий корпус і поліпшені камери

Galaxy S24 Ultra стане найпередовішим смартфоном корейського бренду, принаймні серед пристроїв із класичним дизайном. Головною фішкою топ-моделі стане матеріал корпусу – тоді як у базових Galaxy S24 і S24+ буде використано алюмінієве шасі, для Ultra Samsung приберегла більш легкий і міцний титан. Apple збирається використовувати той самий матеріал для майбутніх iPhone 15 Pro і 15 Pro Max.

Уперше за кілька поколінь у Galaxy S24 Ultra має бути повністю плоский дисплей. Флагман оснастять 6.8-дюймовим Dynamic AMOLED екраном з роздільною здатністю Quad HD+ і змінною частотою оновлення до 120 Гц. На папері немає жодних відмінностей порівняно з моделлю минулого року, але ми очікуємо на використання матриці нового покоління з точнішими кольорами і вищою максимальною яскравістю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серцем смартфона стане чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Ходять чутки, що цей мобільний процесор отримає Galaxy S24 Ultra в усьому світі, а базові Galaxy S24 і S24+ у деяких країнах виходитимуть на фірмових Exynos 2400.

Камери також отримають часткове оновлення, особливо в області телеоб’єктивів. Задню частину телефону займуть чотири модулі:

  • 200 МП, основний (новий сенсор HP25X з поліпшеним автофокусом)
  • 12 МП, ширококутний
  • 50 МП з 3-кратним оптичним зумом (оновлення нинішнього сенсора на 10 МП)
  • 10 МП з 10-кратним оптичним зумом

Селфі-камера повинна зберегти роздільну здатність 12 мегапікселів. Йогеш Брар також згадує акумулятор ємністю 5000 мАг з підтримкою заряджання потужністю 45 Вт і, що очікувано, нову систему Android 14 з оболонкою One UI 6. Також можна розраховувати на водонепроникний корпус, підтримку бездротового заряджання, стереозвук і, звісно ж, вбудований стилус S-Pen.

Поточну лінійку флагманів Galaxy S23 було презентовано 1 лютого 2023 року, тому цілком імовірно, що наступне покоління дебютує в той самий час наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.