Чутки: China Mobile відмовилася продавати iPhone 15 у Китаї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку цього тижня на сайті видання WSJ з’явилася інформація про те, що уряд Китаю має намір заборонити використання iPhone у державних установах країни. Однак уже наступного дня з’явилися повідомлення, що занадто рано всі почали панікувати. І, ймовірно, все ж таки не дарма. Згідно з новою інформацією, China Mobile, оператор бездротового зв’язку в країні, не стане продавати iPhone 15 своїм клієнтам.

Рух проти Apple може вплинути на продажі iPhone в Китаї

На думку Марка Гурмана, наразі Apple намагається уникнути кризи всього за кілька днів до глобального релізу iPhone 15. Компанія стикається не тільки із забороною на використання своїх смартфонів серед китайських державних службовців, а й з конкуренцією з боку місцевих виробників, а також з “відродженням китайського націоналізму”, що змушує покупців відмовлятися від іноземних пристроїв.

Це не перший випадок, коли продажі iPhone в Китаї страждають через політичні чинники. Ще 2019 року продажі iPhone XR і XS у КНР різко впали на тлі торговельної війни між США і Китаєм. У 2021 і 2022 роках компанія змогла оговтатися від цієї події, але, схоже, цього року ситуація погіршилася ще більше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки уряд США, як і раніше, наполягає на проведенні перевірок щодо Huawei, однієї з найбільших китайських технологічних компаній, а також щодо TikTok від ByteDance (ще одна китайська компанія), антиепплівські настрої “поширилися в китайських соціальних мережах”.

Ще більше погіршує ситуацію те, що, за чутками, в China Mobile не стане продавати iPhone 15, що може стати серйозною проблемою для Apple, оскільки Китай наразі є одним із найважливіших ринків для Купертіно. Однак у реальному житті поки що немає переконливих доказів того, що китайські покупці дійсно переходять з iPhone на місцеві смартфони.

Bloomberg зазначає, що, незважаючи на розбіжності між урядами США і Китаю, в азіатської країни немає стимулів для постійної заборони iPhone, оскільки Apple, як і раніше, забезпечує мільйони робочих місць у країні, і це, зрештою, негативно позначиться на місцевій економіці.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.