Топ-5 найкращих смартфонів на процесорі Dimensity 1200

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Dimensity 1200 – уже не новий, але все ще актуальний чип від MediaTek. Це платформа для субфлагманів, яка позиціонується як ігрова, тому запасу потужності тут вистачає для будь-яких завдань.

Існує дві версії 1200-го:

  • Стандартна: з максимальною частотою 3.0 ГГц і графікою Mali-G77 MC9
  • Max (або ж Ultra): частота збільшена до 3.1 ГГц, графіка Mali-G77 MP11 (на два ядра більше).

Різниця між ними в межах 5-10% продуктивності за AnTuTu (~650 і 700 тис. балів), тому під час купівлі можна розглядати будь-який варіант. Щоб спростити вам вибір, ми відібрали найкращі смартфони з процесором Dimensity 1200, які зараз доступні на ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Realme GT Neo2T

Realme GT Neo2T – збалансований субфлагман з реактивною зарядкою 65 Вт. Він оснащений невеликим 6.43-дюймовим AMOLED-екраном з частотою 120 Гц і вбудованим дактилоскопічним сканером. Телефон легкий, зручний, компактний. Камера, незважаючи на відсутність оптичної стабілізації, робить непогані знімки і добре розкривається в ручному режимі. Є стереодинаміки, NFC і рідко зустрічається мініджек.

Акумулятор на 4500 мАг заряджається з 0 до 40% приблизно за 35 хвилин. Єдиний недолік GT Neo2T – це відсутність глобальної версії. На Алі продають китайські апарати зі встановленими Google-сервісами і російською мовою “з коробки”, але без підтримки діапазону Band-20. Скарг у відгуках на погану якість зв’язку ми не знайшли, а оскільки зараз це найдешевший телефон із процесором Dimensity 1200, мінус не сказати, що критичний.

Xiaomi 11T

Xiaomi 11T це вже більш габаритний апарат з екраном 6.67 дюймів і вагою трохи більше 200 грамів. Матриця тут дуже якісна: є повноцінний Always-On, частота 120 Гц, підтримка HDR10+ і передача кольору понад 1 млрд кольорів. Процесору асистують 8/128 ГБ швидкої пам’яті, тому додатки відкриваються моментально, а сам смартфон працює дуже спритно.

При аналогічній швидкості зарядки (65 ВТ) у Xiaomi 11T потужніший акумулятор – 5000 мАг. Також тут є захист від бризок IP53, яким не може похвалитися Realme. З мінусів засмучує відсутність стабілізації камери. Якщо “рілмі” добре попрацювали над алгоритмами, то 11T за фотоможливостями зірок з неба не хапає.

OnePlus Nord 2

Найбільш безкомпромісний телефон на процесорі Dimensity 1200. Тут добре буквально все: соковитий 6.43-дюймовий OLED дисплей, тріо камер на 50 + 8 + 2 МП з OIS, акумулятор 4500 мАг і спритна зарядка 65 Вт. Є стереозвук, підекранний сканер відбитків пальців і NFC модуль. Прошивку Oxygen OS багато хто цінує вище, ніж MIUI, оскільки в ній немає вбудованої реклами і встановленого сміття.

Єдине, чим Nord 2 поступається Xiaomi і Realme – це частота оновлення екрану 90 Гц. В інтерфейсі він буде трохи менш плавним, ніж 120-герцові конкуренти. Хоча жодних “гальм” ви не помітите: різниця між смартфонами зі 120 і 90 Гц не така сильна, як між 90 і 60 Гц.

Redmi K40 Game Edition

У Xiaomi є дуже рідкісний смартфон з Dimensity 1200. Він призначений спеціально для геймерів, і має низку унікальних фішок. По-перше – це дизайн, K40 можна назвати першим ігровим флагманом, який не виглядає убого. По-друге – підвищена частота оновлення, не тільки екрану (120 Гц), а й сенсорного шару (480 Гц), а також висувні кнопки-тригери на торцях корпусу. Таке управління дає реальну форму перед суперниками в іграх.

Є просунута система охолодження і RGB-підсвічування в області камери. За іншими характеристиками K40 схожий на попередні пристрої: AMOLED-екран 6.67 дюйма, 8/128 ГБ памʼяті (також доступна версія 12/256 ГБ), стереозвук, батарейка 5065 мАг з 67-ватною зарядкою і потрійна камера. Без оптостаба.

Oppo Reno7 Pro

Ще для ігор можна розглянути Oppo Reno7 Pro, який працює на Dimensity 1200 Max. Як ми вже говорили, це розігнана версія чипа з більш продуктивною графікою. Девайс доступний у кількох звичайних забарвленнях (біле, блакитне і чорне), а також версії “League of Legends Limited Edition”, яка відрізняється дизайном і розширеним комплектом поставки. Туди входить стилізований чохол, незвичайна зарядка і колекційна фігурка по LoL.

У всіх версіях апарат має підсвічування основної камери, яке може працювати як індикатор сповіщень. Його сильною стороною є одразу 8/256 ГБ пам’яті в базовій версії, а недоліком – частота екрану 90 Гц і відсутність OIS. Загалом, як альтернатива більш попсовим моделям, варіант цікавий.

Це були всі актуальні смартфони на процесорі Dimensity 1200. Майже всі розглянуті пристрої вийшли в минулому-позаминулому році, тому купувати їх рекомендуємо на розпродажах. Слідкуйте за знижками на тому ж Алі і зможете заощадити 20-40% від зазначеної вартості.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.