Топ-10 найкращих кнопкових телефонів з WhatsApp та інтернетом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 7 хв.

Якщо ще недавно наявність WhatsApp на кнопкових телефонах була фантастикою, то у 2023 році це цілком реально. Усе за рахунок операційної системи KaiOS. Завдяки їй на ринку з’явилося безліч простих дзвонилок, які підтримують сучасні месенджери та інші додатки зі смартфонів. Ми підготували рейтинг, в якому зібрані найкращі кнопкові телефони з Ватсапом та інтернетом. В основному це недорогі, але якісні моделі, які будуть по кишені кожному.

Реклама

Найкращі телефони на KaiOS

№10 – BQ Voice 20

Один із найдешевших представників топа. Бюджетна модель може похвалитися мініатюрними розмірами (52 x 124.9 x 14.5 мм), завдяки яким легко поміщається в будь-яку кишеню, навіть нагрудну. Функціонал девайса вражає. На нього можна встановити не тільки WhatsApp, а й Viber або Skype, щоб залишатися на зв’язку завжди, благо наявність LTE це дозволяє.

Телефон добре зарекомендував себе як точка доступу: мобільний інтернет можна роздавати на інші пристрої як через шнур, так і по Wi-Fi. Є слот для MicroSD і Bluetooth 4.0, щоб транслювати музику на бездротові навушники. З мінусів виділимо тьмяний екран, а також той факт, що модель уже зняли з продажу. Залишки можна знайти в невеликих інтернет-магазинах або подивитися на дошках оголошень, там Voice 20 часто зливають за копійки.

№9 – Nokia 6300 4G

На дев’ятій сходинці у нас зупинилася кнопкова Нокіа з Ватсапом. Він практичний, зроблений повністю з матового пластику, з великою клавіатурою, двома сімкартами, хорошим мікрофоном і роздільними динаміками – свої безпосередні функції дзвонилки виконує без нарікань.

На відміну від більшості ноунейм китайців і продукції “вітчизняних” брендів, Nokia 6300 побудована на процесорі Snapdragon 210, що забезпечує їй стабільність і непогану швидкість роботи. Є підтримка 4G, Wi-Fi, FM-радіо, Bluetooth 4.1, роз’єм для навушників і слот під флешку. Загалом, джентльменського набору хорошого пристрою на KaiOS дотримано, ну а бренд Nokia все таки гарант якості навіть у 2023 році.

№8 – Nokia 8000 4G

Nokia 8000 4G – ще один розумний кнопочник від фінів, який дебютував у продажу разом із 6300. Практично за всіма характеристиками девайс ідентичний попередній моделі, але у них є кілька принципових відмінностей. По-перше, дизайн – старша версія виконана в “преміальному” корпусі з глянцевого полікомпозиту з хромованим покриттям. По-друге, у неї більший екран – 2.8 проти 2.4 дюймів. Якщо ви плануєте дивитися на телефоні відео, 8000 буде кращою. І остання відмінність – основна камера на 2, а не 0.3 МП. Переплачувати за ці фішки доведеться чимало, тож самі вирішуйте, чи варті вони того.

№7 – Alcatel Go Flip 4

Кнопкові телефони з Ватсапом та інтернетом активно просуває компанія Alcatel, але продаються такі моделі тільки на Заході. Go Flip 4 – це розкладачка з великим внутрішнім екраном – 2.8 дюйма, на якому вже можна і Ютуб подивитися (додаток є). Також є додатковий екранчик для повідомлень і камера з роздільною здатністю 2 МП. Радує наявність двох динаміків – розмовного і мультимедійного (частенько в дзвонилках він один).

Тут непогана автономність: ємність акумулятора становить 1850 мАг, а зарядка йде через зручний порт Type-C. Замовляти Go Flip 4 вам, найімовірніше, доведеться з американських інтернет-магазинів, тому обов’язково дивіться, щоб це була версія Unlocked (на прив’язана до оператора зв’язку). А ще в “алкателя” існує брат-близнюк TCL Flip Pro, з повністю ідентичним дизайном і характеристиками.

№6 – AGM M7

У рейтингу найкращих кнопкових телефонів з підтримкою WhatsApp AGM M7 – одна з найнадійніших моделей. Це представник броньованого сегмента з ударостійким корпусом із захистом за стандартами IP68, IP69K і MIL-STD-810H. Він працює на повноцінній (!) Android 8.1, і крім кнопок має сенсорний екран, що значно спрощує роботу з додатками. Апарат підтримує LTE і Wi-Fi, а також пропонує потужний динамік, який за гучністю можна порівняти з невеликими Bluetooth-колонками.

Але без недоліків справа не обійшлася. Незважаючи на наявність Type-C і батареї на 2500 мАг, реальна автономність девайса залишає бажати кращого. Камера тут для галочки, та й за розмірами він набагато більший за звичайні дзвонилки. Якщо потрібен саме захищений апарат, AGM M7 все ж варто розглянути. Тим більше, що з Алі його можна замовити за 8-9 тисяч.

№5 – Nokia 8110 4G

А ось і легендарний “банан” від Nokia, який показували в першій частині Матриці (щоправда, старе покоління). Перевидання вже теж практично зникло з ринку, але його все ще можна купити, наприклад на Ebay. Власники відгукуються про 8110 здебільшого позитивно: хвалять за дизайн, автономність, хорошу якість зв’язку, можливість роздавати LTE через Wi-Fi, а також наявність повноцінного GPS, що дає змогу користуватися навігацією через Google карти.

Щодо мінусів відзначимо відсутність чорного списку викликів, гальмівну телефонну книгу (пошук за контактами працює вкрай неквапливо), неможливість переналаштовувати клавіші джойстика, які багатьом здаються надто маленьким, і не надто зручну клавіатуру загалом. Кнопки тут менші, ніж в інших дзвонилок, а слайдер ще й ускладнює натискання нижнього ряду клавіш. Хоча, якщо дизайн 8110 вам сподобається, ви пробачите їй ці нюанси.

№4 – Xiaomi Qin F22

Qin F22 – новинка від суббренду Xiaomi, дуже просунута за мірками кнопкового сегмента. У неї немає камери, що ми вважаємо плюсом. Навряд чи хтось купує подібні девайси, щоб фотографувати, але зате на зекономлені ресурси виробник прокачав інші важливі характеристики.

У телефона хороша якість збірки, сенсорний 2.8-дюймовий екран і великі кнопки. На спинці – приємне матове покриття, завдяки чому девайс приємно лежить у руках. Також є кілька важливих переваг перед конкурентами – це свіжий Android 12 (повноцінний), порт Type-C і наявність ІЧ-датчика, що дає змогу використовувати телефон як пульт ДУ для керування побутовою технікою. Пам’яті тут відразу 2 + 16 ГБ, що компенсує відсутність MicroSD. Під час купівлі дивіться, щоб версія збірки була 6.0.х і новіша, так із заводу буде російська мова і Google-сервіси. В іншому разі доведеться погратися з русифікацією через MoreLocale.

№3 – Nokia 800 Tough

Багато кнопкових телефонів з підтримкою Ватсап меркнуть на тлі старенької Nokia 800 Tough. Гаджет сертифікований одразу за двома стандартами: MIL-STD-810G – військовий стандарт ударостійкості, IP68 – максимальна герметичність серед мобільних пристроїв. Тобто падіння на асфальт і у воду телефону не страшні.

Набирати повідомлення в WhatsApp можна не тільки за допомогою клавіатури, а й через голосове управління за допомогою Google асистента. Другий варіант куди зручніший, особливо взимку. Також девайс хвалять за потужні динаміки, окремий ліхтарик, і стабільно високу якість зв’язку, зокрема роботу LTE і GPS модулів. Ахіллесова п’ята 800-ї моделі – автономність, незважаючи на пристойну ємність акумулятора 2100 мАг, навіть при економній експлуатації в режимі дзвонилки телефон живе максимум три дні.

№2 – Nokia 2720 Flip

Це перевидання моделі, що з’явилася понад 10 років тому. У Nokia 2720 Flip стильний, олдскульний зовнішній вигляд, хороша якість збірки і корисний другий екран, що відображає інформацію про вхідні дзвінки, час і повідомлення. Як і на інших Нокіях, є попередньо встановлений магазин KaiOS, що дає змогу в один клік завантажити месенджери, вайбер, Ютуб та інші додатки.

Серед переваг просто величезні кнопки клавіатури, набирати текст на якій буде зручно навіть літнім людям. Інтернет у режимі точки доступу Wi-Fi роздається спритно, підійде для ноутбука, є синхронізація контактів через Google, а час автономної роботи сягає 5 днів. Динамік – дуже гучний, з чутністю будильника і вхідних дзвінків не буде жодних проблем. Мінуси є, але вони не критичні. Миритися доведеться з посередніми кутами огляду основного дисплея, камерою для галочки і MicroUSB роз’ємом. А ще знайти в продажу нові 800 Tough і 2720 Flip уже дуже складно.

№1 – Xiaomi Qin F22 Pro

Xiaomi Qin F22 – найкращий кнопковий телефон з WhatsApp і WiFi на ринку 2023 року. Його називають “королем кнопковиків”, і не просто так. Дизайн тут такий самий, як у стандартного Qin F22, про який ми вже говорили, але за характеристиками пристрій на голову вищий. По-перше – тут більший екран: 3.5 проти 2.8 дюйма з вищою роздільною здатністю. По-друге – потужніший процесор. Використовується MediaTek G85, який часто ставлять у недорогі смартфони. Його продуктивності із запасом вистачає для спритної роботи системи і навіть ігор.

У “прошки” є непоганий акумулятор (2150 мАгод), фантастичні для дзвонилки 4/64 ГБ пам’яті і цілком боєздатна камера на 8 МП. Також радує 2-мегапіксельна фронталка, яку можна використовувати для відеозв’язку, і наявність кирилиці на клавіатурі. Управляється апарат повноцінним русифікованим Android 12, тож сюди стане не тільки Ватсап, а й будь-які додатки, до яких ви звикли. Єдиний мінус – це ціна, яка об’єктивно кусається. Але якщо хочеться максимально крутий девайс у цьому форм-факторі, альтернатив немає.

Тепер ви знаєте які кнопкові телефони підтримують WhatsApp. Вибирайте пристрій під свої завдання і бюджет, зараз це найкраще, з того що є на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: