Xiaomi таємно підміняє домашню сторінку Chrome, щоб показувати більше реклами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Виявляється, Xiaomi вирішила зробити своїм користувачам не дуже приємний сюрприз. Йдеться про таємну підміну домашньої сторінки браузера Chrome, який використовується на смартфонах китайського вендора за замовчуванням. Новий сайт не тільки встановлюється без повідомлення користувачів, а й завалює їх купою рекламних банерів і спливаючих повідомлень. Причому, як стверджує компанія, жодної помилки тут немає.

Реклама

Xiaomi налагодила співпрацю з Mintnav, власниками сервісу, який служить домашньою сторінкою в мобільних браузерах. При оновленні системи до MIUI 14 стартовий екран Google Chrome автоматично змінюється на вищезгаданий веб-сайт з нав’язливим контентом.

Спочатку користувачі подумали, що їхні смартфони заражені вірусом, оскільки реклама і банери, які неможливо відключити, – це типова поведінка шкідливого ПЗ. Xiaomi довго не коментувала ситуацію, але коли хвиля невдоволення зросла, китайці заявили що так і має бути. Чудово, правда?

Компанія навряд чи відмовиться від співпраці, тому вам доведеться змінити домашню сторінку Chrome вручну. На щастя, це робиться за кілька кроків:

  • Торкніться трьох точок у правому верхньому кутку додатка
  • Зайдіть у налаштування, розділ “Головна сторінка”.
  • Там потрібно вибрати Chrome (або вказати інший портал) і все.

Користувачі, яких торкнулася проблема, пишуть, що це справжній прояв невігластва з боку Xiaomi.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ