Названо 10 найкращих кнопкових телефонів Nokia. Якість, надійність і сучасні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Nokia вже давно належить фінській компанії HMD Global, для багатьох словосполучення кнопковий телефон Нокіа, як і раніше, звучить як символ якості. Дається взнаки історія компанії, яка в нульові була однією з найпопулярніших у світі, і фактична відсутність конкурентів – від виробництва дзвонилок відмовилися всі провідні бренди, а Nokia наполегливо розвиває цей напрямок.

Ми вивчили нові телефони і з’ясували, яка кнопкова Нокіа найкраща за співвідношенням ціни та характеристик. Скажемо прямо: не всі моделі колись великої фірми зараз заслуговують на увагу.

№10 – Nokia 106

Nokia 106 – простий телефон з базовим набором функцій. Тут немає камери та інтернету, тому для робочих режимних підприємств це чудовий варіант. Користувачам подобається роздільна клавіатура з підсвічуванням і прогумованими клавішами, на які зручно потрапляти в рукавичках. Батарея на 800 мАг забезпечує 18 днів роботи в режимі очікування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мініатюрний корпус виконаний з тактильно приємного матового пластику, а дизайн однозначно викличе ностальгію у тих, хто користувався старими кнопкочниками бренду. Також до переваг Nokia 106 можна віднести наявність ліхтарика, підтримку двох сім-карт з можливістю зберігання в пам’яті до 2000 контактів і стабільний прийом стільникового зв’язку. Що стосується мінусів, то це непотрібні демо-версії ігор і відсутність можливості присвоїти більше одного номера на контакт.

№9 – Nokia 110 4G

Рейтинг кнопкових телефонів Нокіа продовжує Nokia 110 4G. Основна фішка дешевої моделі вказана в назві – підтримка 4G. Причому тут є технологія VoLTE, що забезпечує високу якість передачі голосу під час розмови. Також пристрій оснащений яскравим 1.8-дюймовим екраном і акумулятором ємністю 1020 мАг, якого вистачає на 11 днів роботи в режимі очікування.

Радіо тут працює без навушників, є слот під карту пам’яті microSD до 32 ГБ, куди можна закачати улюблені пісні і слухати їх з MP3-плеєра телефону. У відгуках власники скаржаться на низьку яскравість ліхтарика і відсутність функції індивідуальних мелодій для різних контактів, але більш серйозних проблем за пристроєм не помічено.

№8 – Nokia 3310 Dual Sim

Простенька модель, яка згодиться на роль запасної дзвонилки, телефону для пенсіонера або першого гаджета для дитини. Це ремейк культової 3310 з нульових, але з більш елегантним дизайном і 2.4-дюймовим екраном. Незважаючи на компактний корпус, всередині встановлена гідна за мірками класу батарея ємністю 1200 мАг. Виробником заявлено місяць роботи в режимі очікування, а при звичайному використанні заряджати телефон доведеться десь раз на тиждень.

У новій Nokia 3310 гучні динаміки, є підтримка двох сім-карт, MicroSD і роз’єм для навушників, що дає змогу використовувати телефон як плеєр. Передбачено блокування клавіатури, з яким кнопки не будуть випадково натискатися в кишені. Єдиний недолік – марна камера на 2 МП, не придатна навіть для фото тексту.

№7 – Nokia 215 4G

Ще одна трубка з підтримкою 4G продовжує огляд кнопкових телефонів Нокіа. Модель випускається в незвичайному бірюзовому забарвленні, в якому має ефектніший вигляд, ніж більшість аналогів. Інша фішка телефону – гучний розмовний динамік, Nokia 215 забезпечує відмінну чутність співрозмовника і стабільно ловить зв’язок навіть за містом. Присутній непоганий 2.4-дюймовим дисплей, а FM-радіо працює без підключення навушників.

Найчастіше власники Nokia 215 скаржаться на нестабільну якість збірки. Судячи з відгуків, у деяких людей корпус буквально скрипить і похрускує в руках, але є й користувачі, у яких все нормально. Тому обов’язково перевіряйте цей момент перед покупкою.

№6 – Nokia 5310

Старші читачі напевно пам’ятають серію XpressMusic, в якій бренд випускав телефони для меломанів. Минулого року її воскресили, представивши Nokia 5310. Від попередників гаджет успадкував яскравий дизайн і спеціальні клавіші для управління плеєром. З їхньою допомогою можна перемикати треки, ставити відтворення на паузу, і регулювати гучність. Також новинка отримала гучні стереодинаміки, через які приємно слухати музику, підтримку Bluetooth-навушників і слот під MicroSD об’ємом до 32 ГБ для зберігання музики.

Інші характеристики стандартні для кнопкової дзвонилки: 2.4-дюймовий екран, посередня камера на 2 МП, дві сім-карти та акумулятор на 1200 мАг. Головний мінус моделі – бічні кнопки не блокуються і можуть натискатися, коли пристрій лежить у кишені. В іншому, Nokia 5310 (2020) – чудовий з погляду співвідношення ціни та якості телефон, який ми рекомендуємо до покупки.

№5 – Nokia 6310

Nokia 6310 – це проста 2G дзвонилка, яка відрізняється від попередніх пристроїв збільшеним розміром екрана (2.8-дюйма) і вишуканим дизайном. Спокушатися не варто, корпус тут виконаний цілком із пластику і майже нічого не важить, але для жінки пенсіонера це може бути непоганий подарунок. На екрані 6310 прекрасно видно всю інформацію, а ще є функція “Прочитай”, яка вголос озвучує пункти меню, вхідний номер і багато іншого.

Телефон гучний, підтримує радіо без дротів. За рахунок відсутності сучасних функцій він показує значну автономність – до двох тижнів у режимі очікування. А в плані “начинки” це брат-близнюк уже розглянутої 5310, тільки без музичних функцій.

№4 – Nokia 6300 4G

Вибираючи найкращі кнопкові моделі Нокіа, не можна не згадати Nokia 6300 4G. Головна фішка телефону – KaiOS. Ця операційна система дає змогу встановити WhatsApp, YouTube, Facebook і користуватися Google-картами, адже на борту є GPS-модуль. Для підключення бездротових навушників передбачено Bluetooth, а слот microSD дає достатньо пам’яті для музики та додатків. Також 6300 працює в режимі модему, роздаючи інтернет на інші пристрої.

За мірками кнопкових телефонів усі моделі на KaiOS мають обмежену автономність, яку приносять у жертву заради розширеного функціоналу. Заряджати Nokia 6300 4G доведеться раз на 2-3 дні. Проте, це збалансований і хороший кнопковий телефон, який заслужено потрапив до нашого списку.

№3 – Nokia 800 Tough

Nokia 800 Tough вийшов кілька років тому, але досі не отримав гідних конкурентів. Це невбиваний апарат, сертифікований за IP68 і військовим стандартом MIL-STD-810G. Він не боїться вологи і ударів, а всі важливі роз’єми захищені заглушками. За рахунок посиленого АКБ на 2100 мАг телефон проситься на зарядку приблизно раз на тиждень. Загалом ідеальний варіант для любителів активного відпочинку, яким скрізь потрібно залишатися на зв’язку.

Апарат працює на KaiOS, має власний GPS і зручну клавіатуру з підсвічуванням. Якість прийому мережі на тверду п’ятірку – Nokia 800 Tough ловить краще за сучасні смартфони, і це не перебільшення. Розмовний динамік і мікрофон гучні. Основний мінус фінського “танка” – це рідкість (замовляти доведеться з Алі) і висока ціна. Але оскільки інші перевірені бренди не роблять захищені дзвонилки, Nokia має право диктувати умови.

№2 – Nokia 2660

Одна зі свіжих розкладачок фірми. 2660 рекламується як пристрій для молоді, яка хоче відпочити від цифрової залежності, але при цьому телефон чудово підійде для людей старшого віку. Судіть самі, тут великий 2.8-дюймовий основний дисплей з чітким текстом, великі роздільні клавіші, по яких зручно потрапляти, і є додатковий екранчик зовні. На нього виводиться час, дата і повідомлення – не доведеться зайвий раз відкривати корпус.

У відгуках покупці хвалять цю кнопкову Нокіа за хорошу якість збірки і гучний розмовний динамік. Радує наявність FM-радіо, яке може працювати без навушників, і підтримка VoLTE, що забезпечує високу якість мовлення під час дзвінків. Як модель для пенсіонерів 2660 хороша наявністю кнопки SOS для автоматичного обдзвону близьких людей (максимум 5 номерів). А ще до неї можна купити фірмову док-станцію для зарядки, щоб рідше підключати кабель MicroUSB. Роз’єм незручний, тож сенс в аксесуарі є.

№1 – Nokia 5710 XpressAudio

Нові кнопкові телефони Нокіа виходять регулярно, але таких цікавих моделей як 5710 XpressAudio давно не було. Це апарат 2 в 1, з вбудованими в корпус бездротовими навушниками. Усередині заховані вкладиші на зразок AirPods, які працюють до 4 годин і заряджаються від батареї телефону. Від них не варто чекати шикарної якості звуку, але для перегляду відео або розмов – дуже зручний варіант.

Крім того, 5710 оснащена 2.4-дюймовим екраном, акумулятором на 1450 мАг, підтримкою Mp3 і можливістю встановлення карт пам’яті об’ємом до 32 ГБ. По краях екрана розташовані кнопки управління плеєром і гучністю. Загалом, класний варіант для меломанів. Але є і мінуси – зарядка через застарілий порт MicroUSB і слабка автономність. Власники пишуть, що, якщо часто користуватися навушниками, заряджати телефон доводиться кілька разів на тиждень.

Тепер ви знаєте, який кнопковий телефон Нокіа краще купити у 2023 році. У фінського бренду вистачає як найпростіших дзвонилок, так і заряджених девайсів зі смарт-функціями, тож обирайте модель під свій бюджет і завдання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.