Найкращі смартфони у 2023 році до 15 тисяч гривень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

За 15 000 гривень можна купити вражаючий за дизайном і своїми можливостями смартфон, який багато в чому не поступається флагманам. Головне, визначитися з тим, чого саме хочеться від гаджета. У нашій добірці – найкраще з цієї цінової категорії у 2023 році.

Реклама

Samsung Galaxy A34

Новинка весни 2023 року порадує тих, хто шукає смартфон з відмінними характеристиками за доступною ціною. Стильний, зручний, з великим екраном і потужною начинкою – все це пропонує користувачам Samsung Galaxy A34.

Смартфон отримав лаконічний елегантний корпус. При цьому Samsung Galaxy A34 не боїться екстремальних умов – гаджет захищений від вологи та пилу за стандартом IP67.

Яскравий і чіткий екран зі значною діагоналлю 6,6 дюйма і роздільною здатністю 1080×2340 пікселів порадує соковитою і насиченою картинкою. Дисплей підтримує частоту оновлення 120 Гц, що забезпечує високу плавність анімації під час перегортання меню та програвання відео.

Багато “ненажерливих” додатків та ігор на високих налаштуваннях графіки не стануть перешкодою для Samsung Galaxy A34. Завдяки потужному процесору і 6 ГБ оперативної пам’яті смартфон прекрасно справляється з роботою в режимі багатозадачності. Вбудовану пам’ять на 128 ГБ за необхідності можна збільшити до 1 ТБ за допомогою карти MicroSD.

Гаджет отримав універсальний набір камер – основну на 48 Мпікс, ультраширококутну на 8 Мпікс і макрооб’єктив на 5 Мпікс. Таке поєднання модулів разом зі швидким автофокусом дає змогу реалізувати будь-який сценарій зйомки навіть у складних умовах освітлення.

Батарея Samsung Galaxy A34 з ємністю 5 000 мАг розрахована на два дні безперебійної роботи в помірному режимі.

HONOR X8

Модель дуже лаконічна в дизайні – невичурна і хватка. Корпус пластиковий. Спереду на екрані маленький виріз під фронталку (5 Пікс), ззаду – квадратний блок з трьох камер. Динаміки, мікрофон і кнопки на звичних місцях, при цьому датчик відбитка пальців вбудований у кнопку ввімкнення. Знизу – роз’єми USB-С і jack під навушники.

Екран 6,7 дюйма досить яскравий, і, якщо виключити екстремальні умови, гаджетом комфортно можна користуватися навіть у ясний сонячний день. Фішка екрана – просунутий мульти-тач, що дає змогу обробляти до 10 одночасних торкань.

Основна світлосильна камера на тильній стороні має роздільну здатність 64 Мпікс, що знімає в 16 Мпікс, якщо не змінювати заводські налаштування, але саме такий режим кращий з точки зору результату. Хороші знімки в різних ситуаціях допомагають робити макрооб’єктив, надширококутна камера, датчик глибини сцени і, звичайно ж, світлодіодний спалах. Зум тільки цифровий, але дуже хороший на малих значеннях наближення.

Для своєї вартості гаджет вельми спритний, зокрема, завдяки солідному – 6 ГБ – обсягу оперативної пам’яті і не останньому за продуктивністю процесору Snapdragon 680. Запас пам’яті для даних теж хороший – 128 ГБ. До речі, любителів доповнити його SD-картою розчаруємо: карти пам’яті не підтримуються. Є NFC. Автономність у смартфона середня, зате він повністю заряджається менш ніж за дві години.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro

У категорії до 15 000 гривень Xiaomi Redmi Note 12 Pro по праву займає гідне місце.

Екран смартфона з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів захищений від подряпин спеціальним склом. За рахунок високої яскравості в 1200 ніт дисплей не “меркне” навіть під прямими сонячними променями.

Потужний процесор і оперативна пам’ять у 8 ГБ забезпечують швидку роботу без підвисань. Вбудована пам’ять у 256 ГБ дасть змогу завантажувати в смартфон великі обсяги даних. Дуже до речі, якщо ви любите знімати на гаджет, особливо відео.

Основна камера на 108 Мпікс доповнена ширококутним модулем на 8 Мпікс. Додатково є датчик глибини і об’єктив для макрозйомки.

Батарею Xiaomi Redmi Note 12 Pro на 5 000 мАг можна зарядити з 0 до 100% всього за півгодини. Крім того, смартфон підтримує розумний режим нічної зарядки – ємність акумулятора заповнюється на 80%, і зарядка тимчасово ставиться на паузу. Це дає змогу збільшити термін служби батареї.

HUAWEI nova 10 SE

Смартфон одразу притягує погляд своїм футуристичним дизайном. При товщині всього 7 мм і вазі 184 грами він зручно лежить у долоні, ним комфортно користуватися однією рукою.

Гаджет оснащений барвистим екраном, здатним відображати понад мільярд кольорів. Рамки навколо екрана практично відсутні, щоб ніщо не відволікало вас від перегляду контенту.

За якісні фото відповідає камера з високою роздільною здатністю 108 Мпікс. Вона підтримує функцію стабілізації зображення, щоб уникнути змазаних фото і “тремтячих” відео.

З продуктивністю теж усе гаразд: процесор із 8 ГБ оперативної пам’яті дає змогу відкривати кілька застосунків одночасно без підвисань, обробляти фото просто на телефоні.

Є підтримка швидкої зарядки на 66 Вт. З її допомогою можна повністю зарядити гаджет майже за 40 хвилин.

POCO X5 Pro

POCO X5 Pro повною мірою можна назвати універсальним смартфоном. Адже, крім звичних функцій, у ньому передбачений ІЧ-порт. З його допомогою гаджет перетворюється на пульт дистанційного керування домашньою побутовою технікою, яка підтримує відповідний режим.

Екран POCO X5 Pro отримав діагональ у 6,67 дюйма, роздільну здатність 2400×1080 пікселів і яскравість 900 ніт. Таке поєднання забезпечує соковиту і насичену картинку при денному світлі.

POCO X5 Pro – це вибір справжніх кіноманів. Максимально реалістична картинка досягається за рахунок технології Dolby Vision. А за об’ємний стереозвук відповідає технологія Dolby Atmos.

Смартфон працює на спритному процесорі з 6 ГБ оперативної пам’яті. Ви можете безперервно дивитися фільми або грати в ігри цілий день, не замислюючись про витрату батареї завдяки її ємності в 5 000 мАг. Зарядка на 67 Вт дасть змогу всього за 30 хвилин повністю зарядити акумулятор.

POCO X5 Pro робить знімки за допомогою потрійного блоку фотокамер. Основний модуль на 108 Мпікс допоможе зробити чіткі та контрастні фотографії навіть у нічний час.

TECNO Pova 4 Pro

Tecno Pova 4 Pro з ходу привертає увагу своїм стильним і технологічним дизайном. Геометричний візерунок, чіткі лінії корпусу і кольори “під метал” – смартфон відмінно доповнить вигляд активного і просунутого користувача.

Дисплей з діагоналлю 6,7 дюйма і роздільною здатністю Full HD+ – знахідка для тих, хто любить дивитися фільми і серіали у високій якості, грати в ігри і серфити простори інтернету. Зображення на екрані соковите і контрастне, яке залишається помітним навіть під прямими сонячними променями.

Tecno Pova 4 Pro знімає на основну камеру з роздільною здатністю 50 Мпікс. Чіпкий автофокус моментально наводить різкість на деталі в кадрі. А вбудований штучний інтелект автоматично поліпшить якість знімків або додасть цікавий ефект.

За спритну роботу відповідає свіжий 8-ядерний процесор з 8 ГБ оперативної пам’яті. Недоліку в продуктивності у Tecno Pova 4 Pro немає. Інтерфейси працюють плавно, а навіть найважчі додатки запускаються в одну мить.

З Tecno Pova 4 Pro вам навряд чи загрожує залишитися з розрядженим смартфоном посеред робочого дня. Його акумулятор отримав значну ємність – 6 000 мАг, якої вистачить на пару днів безперебійної роботи. А швидка зарядка на 45 Вт відновить ресурс розрядженої батареї на 50% всього за півгодини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: