На смартфонах Xiaomi з’явився вірус, що атакує браузер Google Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі смартфонів Xiaomi зіткнулися з несподіваною проблемою: на їхніх пристроях виявлено шкідливий програмний код, спрямований на браузер Google Chrome.

Цей вірус, який дістав назву Mintnav, вперше помітив один із користувачів на Reddit. Після цього багато інших власників пристроїв Xiaomi підтвердили наявність проблеми, а один із користувачів навіть звернувся зі скаргою до міністра електроніки та інформаційних технологій Індії.

Згідно з інформацією на сайті Howtoremove Guide, Mintnav є програмою, яка перенаправляє браузер на інші сайти і може стати джерелом значного роздратування при повсякденному використанні смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак наразі неясно, як саме цей шкідливий код потрапив на пристрої Xiaomi. Дехто припускає, що це могло статися після чергового оновлення програмного забезпечення.

Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, вірусу можна позбутися, зайшовши в налаштування браузера Chrome і відключивши опцію “Домашня сторінка” або повернувши її до стандартного значення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.