Смартфони

One UI 6.0 дозволяє примусово переводити програми у темний режим

Share
Час читання: 2 хв.

Ще в 2018 році Samsung представила перемикання темного режиму на пристроях Galaxy через перше оновлення One UI за цілий рік до того, як Google представив аналогічну функцію на стандартному Android. Темна тема чудово виглядає на екранах AMOLED, якими оснащені багато смартфонів та планшетів Galaxy, а також знижує навантаження на очі, коли ви використовуєте телефон або планшет у ліжку вночі або в тьмяно освітленому приміщенні.

За минулі роки сторонні програми для Android додали темну тему на додаток до функції темного режиму, яка є практично на кожному іншому пристрої Android, який ви можете купити в наші дні. Багато програм дозволяють вручну перемикатися між світлою та темною темою, а багато з них також можна налаштувати на перемикання між світлою та темною темою залежно від того, чи увімкнули ви загальносистемний темний режим (що можна зробити з розділу швидких перемикачів на панелі сповіщень на кожному пристрої Samsung Galaxy).

Однак, деякі програми не дозволяють вручну вмикати або вимикати темну тему і завжди наслідують загальносистемні налаштування, що може засмучувати, якщо ви хочете використовувати деякі програми з темною темою, маючи при цьому спільний інтерфейс користувача на телефоні в світлому режимі. Що ж, схоже, що Samsung розуміє це розчарування і представила в One UI 6.0 експериментальну функцію, яка дозволяє змусити деякі програми залишатися в темному режимі, навіть якщо ваш телефон встановлений у світлий режим.

Цю функцію, яка називається просто «Додатки темного режиму», можна знайти в розділі «Лабораторія» меню «Налаштування», «Додаткові функції» на Galaxy S23, S23+ або S23 Ultra під керуванням One UI 6.0. Однак, схоже, над цим треба попрацювати, бо зараз це не має особливого значення. По-перше, ви не можете вручну додавати програми, які ви хочете залишити у темному режимі. А в другій бета-версії прошивки Android 14 One UI 6.0 для серії Galaxy S23 підтримується лише одна програма – YouTube.

Але ось у чому проблема: YouTube вже дозволяє вам примусово використовувати світлу або темну тему незалежно від налаштувань вашого пристрою. Тільки якщо в налаштуваннях YouTube для теми встановлено параметр «Використовувати тему пристрою», функція програм у темному режимі може змусити YouTube залишатися у темному режимі. Так, і ця функція також нічого не зробить, якщо ви оберете світлу тему в налаштуваннях програми, тому нам залишається поставити запитання, якій цілі тут служать.

Цілком можливо, що Samsung ще не завершила роботу над цією функцією, що не дивно, оскільки One UI 6.0 станом на 1 вересня 2023 знаходиться на ранній стадії бета-тестування (він також відзначений як експериментальний). Ми обов’язково перевіримо ще раз, як тільки будуть випущені нові бета-версії Android 14 та One UI 6.0 для Galaxy S23 (та інших телефонів, які приєднаються до бета-програми найближчими тижнями), щоб побачити, чи щось зміниться.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024