iPhone 16 значно збільшить яскравість дисплея

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple розглядає можливість використання технології мікролінз для збільшення яскравості OLED-дисплеїв і зниження їхнього енергоспоживання в наступному поколінні смартфонів.

За даними The Elec, постачальники дисплеїв Apple, Samsung і LG, запропонували використовувати масиви мікролінз (MLA) в OLED-панелях, але у цієї технології є як плюси, так і мінуси, які варто враховувати перед впровадженням.

MLA працює завдяки використанню однорідного візерунка з мільярдів лінз усередині панелі, що зменшує внутрішні відбиття. Ці лінзи змінюють траєкторію світла, відбитого від внутрішньої частини панелі до екрана, що дасть змогу збільшити яскравість дисплея за умови збереження того самого рівня енергоспоживання, або зберегти яскравість на поточному рівні, але знизити витрату заряду акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головний мінус такого рішення – в деяких випадках MLA знижує яскравість по краях екрану, що в свою чергу звужує поле зору дисплея. Крім того, використання нової технології збільшить виробничі витрати.

Варто зазначити, що технологія MLA вже використовується в OLED-панелях, встановлених у смартфони Galaxy S23 Ultra і флагманських девайсах Vivo, а також у топових смарт-телевізорах LG.

Поки Apple остаточно не наважилася на такий перехід, але у компанії ще майже цілий рік у запасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.