Не чекайте на глобальну версію Huawei Mate 60 Pro. Смартфон не вийде за межами Китаю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Учора без зайвого галасу був представлений Huawei Mate 60, а перед цим – топовий Huawei Mate 60 Pro. Нові флагмани бренду вже надійшли в продаж у Китаї. Але, на жаль, у нас є погані новини для шанувальників Huawei з інших країн.

У коментарі для Android Authority представники бренду підтвердили, що не планують випускати глобальну версію Huawei Mate 60 Pro на світовому ринку. Жодних заяв щодо базової моделі не було, але її, ймовірно, спіткає та сама доля.

Так, ви правильно прочитали: вперше з моменту існування лінійка Mate не отримає глобального запуску. Незважаючи на відсутність GMS (Google Mobile Services) і 5G, смартфони попередніх поколінь виходили на кількох обраних світових ринках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причин такого рішення Huawei не пояснює, але це може бути процесор. У смартфонах встановлена власна розробка бренду – Kirin 9000s. Про неї зараз майже нічого не відомо, за винятком того, що потужність чипа дорівнює майже трирічному Snapdragon 888, і він підтримує 5G мережі.

На компанію все ще діють санкції, що забороняють використовувати будь-які напрацювання США в 5G підключенні. І тут є два варіанти: або технології в 9000s не повністю китайські, і дещо все-таки запозичили, тому бояться нових обмежень. Або ж Huawei пішла в іншу крайність, реалізувавши підтримку діапазонів зв’язку тільки для материкового Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.