Випуск Xiaomi Mi7 перенесли, і ось чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з наявними відомостями, Xiaomi Mi7 може стати першим Android-смартфоном, що підтримує функцію 3D розпізнавання облич користувачів.

Презентація Xiaomi Mi7 очікувалася в першому півріччі 2018 року. Однак нові чутки стверджують, що вихід нового флагмана компанії перенесений на третій квартал. Причиною цього стала погана підтримка функції 3D розпізнавання обличчя.

Торік компанія Apple представила свій новий смартфон iPhone X з “бровою” у верхній частині дисплея. Слідом за нею деякі виробники Android-смартфонів також вивели на ринок гаджети з таким же дизайнерським рішенням. Щоправда, в реалізації “брови” є низка відмінностей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Випуск Xiaomi Mi7 перенесли, і ось чому - фото 241966

Випуск Xiaomi Mi7 перенесли, і ось чому / Gizmochina

У iPhone X вона ширша, ніж в Android-смартфонів. Це викликано необхідністю розташування додаткових компонентів і сенсорів, які потрібні для роботи системи 3D розпізнавання обличчя, також мікрофон і динамік. У Android-пристроїв використовується інша технологія розпізнавання обличчя.

Але, за чутками, в Mi7 буде застосовуватися 3D технологія, що працює так само, як в iPhone X.
За новими даними, постачальники модулів 3D сенсорів мають деякі проблеми з виготовленням апаратних і програмних засобів, необхідних для тривимірного сканування обличчя користувача. Такі модулі розробляються спільними зусиллями компаніями Qualcomm, Himax Technologies і Truly Opto-electronics.

Наразі працювати з 3D технологією розпізнавання обличчя користувача можуть лише смартфони на базі процесора Snapdragon 845. Компанії Samsung і Huawei, які використовують власні чипсети, навряд чи стануть першими Android-виробниками, які впровадять в своїх пристроях підтримку даної технології. Ймовірно, першою все ж стане компанія Xiaomi, хоча і пізніше, ніж очікувалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.