Названо найкращі поради та рекомендації для Android у 2023 році

Ці менш відомі поради та рекомендації для Android покращать роботу вашого телефону Android!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android, безумовно, найпопулярніша ОС у світі, і на те є вагомі причини. Для апаратного забезпечення є безліч варіантів, від флагманів вищого рівня до недорогих бюджетних телефонів; телефон Android знайдеться всім. Але є велика ймовірність, що вам ще багато доведеться вивчити на вашому телефоні. Ось найкращі поради та рекомендації для Android, які повинен знати кожен власник телефону та планшета Android!

Увімкніть функцію “Знайти мій пристрій”

Одне з перших, що ми рекомендуємо зробити на абсолютно новому телефоні, – це двічі перевірити, чи увімкнено режим “Знайти мій пристрій”.

Find My Device – це надійне рішення від Google для відстеження та керування вашим телефоном у разі його втрати або крадіжки. Вам потрібно буде включити цю функцію заздалегідь, тому це наша перша порада.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скористайтеся моментом, щоб піти та перевірити, чи увімкнено на вашому телефоні режим “Знайти мій пристрій”. Перейдіть до Установки > Google > “Знайти мій пристрій” і переконайтеся, що він увімкнений на вашому телефоні. У найближчому майбутньому Google також розширить мережу “Знайди мій пристрій”, дозволивши телефонам Android знаходити один одного.

Налаштуйте свої швидкі перемикання

Хоча багато хто знає про налаштування лаунчера на Android, недостатньо людей турбують себе налаштуванням швидких перемикань. Це одна з тих невеликих змін, які постійно впливатимуть на загальне використання телефону та його зручність.

Перші кілька значків у ваших швидких перемиканнях завжди повинні бути значками, що найбільш перемикаються, так як це допоможе вам уникнути подвійного свайпа для розширення швидких перемикань. Телефони Samsung Galaxy відображають шість швидких перемикань в області сповіщень, а телефони Google Pixel відображають лише чотири. Тому налаштуйте його відповідним чином та заощаджуйте дорогоцінні секунди щодня.

Щоб настроїти швидкі перемикання, проведіть пальцем вниз по екрану сповіщень, щоб відкрити швидкі перемикання, а потім знайдіть та клацніть значок олівця. Як уже згадувалося, ваші настройки, що часто перемикаються, повинні бути у верхній частині, в той час як ви можете видалити налаштування, які ви рідко перемикаєте, для чистого і перевантаженого інтерфейсу.

Спробуйте закріпити екран при наступній передачі комусь свого телефону

Якщо ви часто передаєте свій телефон друзям та членам сім’ї для виконання якихось швидких завдань, закріплення екрана – недооцінена функція, про яку вам слід знати.

Закріплення екрана дозволяє вам сфокусувати одну програму на вашому телефоні. Це блокує використання інших програм, тому людина, якій ви передали свій телефон, не зможе перейти до будь-якої іншої програми. Ви можете налаштувати так, щоб вийти із закріпленої програми телефону потрібен захисний PIN-код. Тому, коли наступного разу ви передасте телефон дитині, щоб вона пограла в гру, закріпіть її, щоб вона не могла відкривати що-небудь ще на вашому телефоні.

Для використання закріплення екрана спочатку активуйте функцію:

  • На телефонах Samsung Galaxy: Установки> Безпека та конфіденційність> Інші налаштування безпеки> Додаток Pin .
  • На телефонах Google Pixel: Установки > Безпека та конфіденційність > Додаткові установки безпеки > Закріплення програм .

Після активації функції відкрийте програму, яку потрібно закріпити, натисніть кнопку “Останні” (або, якщо ви використовуєте жести, проведіть пальцем вгору і утримуйте), клацніть піктограму програми у вікні “Останні” і натисніть “Закріпити”.

Коли програма закріплена, ви не можете вийти з програми. Рядок стану вимкнено, як і жести для переходу в “Додому” та “Недавні”. Ніякі плаваючі сповіщення не можуть змусити вас залишити закріплену програму. Однак програма може запускати інші програми зсередини себе, дозволяючи вам отримати доступ до другої програми.

Щоб вимкнути програму, проведіть пальцем вгору та утримуйте.

Профілі користувачів хороші для поділу роботи та особистого життя

Android підтримує профілі користувачів протягом тривалого часу, але ця функція зазвичай залишається непоміченою для більшості людей. Якщо у вас на власному телефоні багато робочих програм, ви можете випробувати спеціальний профіль користувача для своїх робочих програм. Це допомагає при поділі роботи та особистого життя, якщо на вашому телефоні немає певних режимів роботи та особистого життя.

Якщо ви використовуєте свій телефон для кількох різних цілей, а закріплення екрана не зовсім корисне, ви також можете скуштувати гостьові профілі. Хоча гостьові профілі не мають особливого сенсу на телефонах, оскільки вони набагато персональніші. Гостьові профілі та профілі кількох користувачів мають велике значення на планшетах та загальних пристроях.

Добре виспіться за допомогою програми “Не турбувати”

Ваш телефон дзижчить ночами і заважає вам спати? Багато користувачів переключають свій телефон у беззвучний режим або режим вібрації при засинанні і вручну перемикають його після пробудження. Але є надійніше рішення цієї повсякденної шаради.

Android має хороший режим “Не турбувати”, який ви можете налаштувати, дозволяючи йому спрацьовувати відповідно до вашого конкретного розкладу. Ви можете додати контакти людей, які можуть обійти ваші налаштування DND, та програми, які можуть надсилати вам сповіщення під час цього розкладу.

Після того, як ви налаштували налаштування, ви можете не вмикати телефон кожен день, і це дозволить вам спокійно спати без будь-яких небажаних перешкод.

Smart Lock може тримати ваш телефон розблокованим вдома

Якщо ви схожі на мене і проводите багато часу на самоті у себе вдома, ви оціните цю пораду. Smart Lock на Android може зберегти телефон розблокованим у вказаних вами надійних ситуаціях.

Наприклад, ви можете додати надійні місця, такі як ваш будинок, де ваш телефон не буде заблокований, а це означає, що вам не потрібно буде возитися з пін-кодами або сканерами відбитків пальців, коли ви знаходитесь вдома.

Ви можете додати свої Bluetooth-навушники до надійних пристроїв, і телефон залишиться розблокованим, доки ваші Bluetooth-навушники активно підключені. Ви також можете додати свій розумний годинник або інформаційно-розважальну систему вашого автомобіля, щоб ваш телефон залишався розблокованим при підключенні.

Щоб відновити звичайний захист від блокування, вийдіть із встановленого параметра: вийдіть з дому або від’єднайте вкладку. Після налаштування вам не доведеться змінювати налаштування блокування вручну.

Історія повідомлень відстежує всі повідомлення, що надходять

Ви коли-небудь за звичкою видаляли повідомлення і запитували, що саме ви видалили? Ми робили це багато разів, і саме тому нам подобається функція історії повідомлень Android.

Спочатку вам необхідно активувати цю функцію, перш ніж ви зможете її використати. Але після активації ваш телефон буде вести журнал кожного повідомлення, що надходить. Ви можете перевірити історію повідомлень, коли потрібно визначити, яке повідомлення було видалено.

Щоб активувати функцію:

  • На телефонах Samsung Galaxy: Установки> Повідомлення> Додаткові налаштування> Історія повідомлень .
  • На телефонах Google Pixel: Установки > Повідомлення > Історія сповіщень .

Журнал повідомлень також надає швидкий спосіб визначити, скільки повідомлень програма відправила вам протягом 24 годин. Зверніть увагу, що записи сповіщень зберігаються лише протягом 24-годинного періоду.

Працюйте в режимі багатозадачності, як бос, з розділеним екраном

В Android вже багато років існує багатозадачність із поділом екрану, але майже ніхто не знає про це і не використовує. Це потужна функція, яка дозволяє використовувати переваги телефонів, що постійно збільшуються.

Щоб спробувати багатозадачність з розділенням екрана, відкрийте екран “Останні програми” за допомогою екранного жесту (проведіть пальцем знизу вгору і утримуйте) або за допомогою навігаційної кнопки, торкніться піктограми програми та виберіть “Параметр “Розділити екран”. Потім виберіть другу програму, яку потрібно використовувати в режимі розділеного екрана.

Один із моїх улюблених варіантів використання багатозадачності з розділеним екраном – це використання YouTube разом із другим додатком, зазвичай Chrome або WhatsApp. Таким чином, я можу відразу знайти будь-яку інформацію, яка мені потрібна під час перегляду відео, або продовжити обмін миттєвими повідомленнями, коли відтворюється реклама, або у відео є нецікавий патч.

Частка Google Поблизу досить висока

Nearby Share – еквівалент AirDrop для Android, і за останні місяці програма значно покращилася. Використовуючи Nearby Share, можна легко обмінюватися зображеннями, відео, файлами, посиланнями і навіть паролем Wi-Fi між пристроями Android і хромбуками. Нещодавно Google випустила Nearby Share для Windows, дозволяючи обмінюватися даними між телефоном Android та ПК із Windows.

Тому наступного разу, коли вам знадобиться поділитися файлом з другом, що знаходиться поблизу, не турбуйте себе завантаженням його в хмарний сервіс, щоб вони могли його завантажити. Використовуйте Nearby Share та передавайте будь-який файл, великий чи маленький, за лічені секунди.

Видаліть програми, які неможливо видалити

Більшість телефонів поставляються з набором програм, деякі з яких можуть виявитися для вас марними. Для зручності роботи з телефоном ми рекомендуємо видалити програми, які ви не використовуєте, особливо якщо вони надсилають вам спам з повідомленнями.

Але що, якщо програма “Параметри” вашого телефону не дозволяє видалити програму? Правда в тому, що ви можете видалити будь-яку програму зі свого телефону за допомогою ADB. Вам потрібно буде знайти назву пакета встановленої програми, яку ви можете знайти за допомогою програми, як Package Name Viewer. Потім вам потрібно виконати ADB adb uninstall <ім’я пакета> , щоб видалити програму.

Використовуйте посилання на Windows, щоб розблокувати Android-Windows synergy

Якщо ви проводите багато часу за комп’ютером з Windows, спробуйте Link to Windows. Ця програма дозволяє отримати доступ до деяких функцій вашого телефону з комп’ютера через програму Phone Link у Windows. В результаті ви будете менше використовувати свій телефон, але робити з його допомогою більше.

Після налаштування програми ви зможете отримувати сповіщення зі свого телефону на комп’ютер, легко копіювати файли та багато іншого. Ви навіть можете керувати програмами на своєму телефоні через комп’ютер. І все це можна зробити лише залишаючись на зв’язку в одній мережі Wi-Fi.

Бонусна порада: при перезапуску виправлено безліч проблем

Ось вам бонусна порада: одна з перших речей, які ми, експерти, робимо для усунення проблеми з телефоном – це перезавантаження телефону. Ви будете здивовані, скільки повсякденних проблем із телефоном можна усунути простим перезавантаженням.

Отже, наступного разу, коли у вас з’явиться програма, яка веде себе дивно, або ваш телефон покаже незвичайний збій, спробуйте перезавантажити телефон. Є велика ймовірність, що вашу проблему буде усунуто за допомогою цього простого кроку.

Ми сподіваємося, що ці поради та хитрощі допоможуть вам краще використовувати свій телефон Android! Якщо у вас є інші менш відомі поради та хитрощі, повідомте нам про це у коментарях нижче!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.