З виходом нового iPhone смартфони на Android можуть стати гіршими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу першого iPhone я користувався найрізноманітнішими поколіннями цього пристрою як основним або додатковим, який використовував по роботі. За минулі роки я користувався багатьма пристроями на Android, але так і не знайшов серед них ідеального. І здебільшого через те, що в них не було всього однієї речі, притаманної iPhone. Щось подібне намагалася показати OnePlus, але вона теж робила це зі змінним успіхом. На мій погляд, фізичний перемикач звуку безумовно є великим плюсом iPhone. Але скоро ще одна грань між iPhone і Android розмиється, а ми отримаємо ще більш однотипні смартфони.

Перемикач звуку на iPhone

Я ніколи не думав, що iPhone буде обходитися без крихітного перемикача, але скоро все зміниться.

Численні витоки та чутки переконливо свідчать про те, що Apple замінює фізичний перемикач вимкнення звуку в серії iPhone 15 на багатофункціональну кнопку. У колах фанатів Apple дуже багато галасу з приводу цієї маленької кнопки. Він був зручним і давав змогу моментально змінювати режим роботи телефона, часто навіть не дістаючи його з кишені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що новинка матиме щонайменше дев’ять програмованих опцій, включно з можливістю вмикати ліхтарик, запускати ярлик, запускати запис голосу, активувати лупу і багато іншого. Перемикання в беззвучний режим також є одним із варіантів використання. Але воно вже не буде таким зручним. А головне, візуально визначити ввімкнений звук або вимкнений тепер стане неможливо. Але можна не сумніватися, що Apple вже готує красиву промову про те, що це найкраща кнопка в історії iPhone, що вона фантастична і взагалі, як ми без неї раніше жили.

Як найзручніше відключати звук на телефоні

Вимикач звуку – це найпростіший спосіб вимкнути звук на телефоні. Ви можете вимикати звук одним рухом, будь ви на зустрічі, дивитеся фільми або перебуваєте десь у громадському місці. І ви завжди будете впевнені, що якщо переведете перемикач в інше положення, звук буде вимкнено. Вам навіть не потрібно його бачити, щоб бути в цьому впевненим. З новою багатофункціональною кнопкою такого привілею користувачі iPhone позбудуться.

Зате подібне рішення, на відміну від перемикача, найімовірніше, скопіюють виробники Андройд-смартфонів. Кнопка набагато простіша у виконанні і майже не займає місця в корпусі. Багато брендів робили її в різні періоди свого існування. Наприклад, Sony, у якої була окрема кнопка для роботи з камерою. Часто такі рішення можна зустріти в захищених телефонах, на кшталт Blackview і моделях інших брендів.

Недоліки багатофункціональних кнопок

Водночас існує висока ймовірність випадкового натискання багатофункціональної кнопки. З чуток, Apple оснастить цю кнопку тактильною функцією. Код, знайдений у бета-версії iOS 17, передбачає, що будуть різні шаблони зворотного зв’язку, коли користувачі вмикають або вимикають беззвучний режим. Але інші виробники, які скопіюють майбутнє модне рішення, навряд чи будуть так ґрунтовно підходити до цього.

Це підводить мене до наступного рішення. Розвиток, технології та багатофункціональність – це добре, але більшість користувачів все одно буде використовувати її для перемикання профілю звуку. Це звичка, яку Apple роками вкоренила серед своїх користувачів, і відмовитися від цієї зручності складно. Навіть OnePlus, яка прибрала перемикач в одній з моделей, пізніше повернула його назад.

Та й взагалі, виникає питання, навіщо прибирати його, замінюючи на кнопку, якою все одно всі будуть користуватися в режимі перемикання звуку?!

Як зробити телефон більш функціональним

Краще розмістити більше потрібних перемикачів на екран блокування. Адже ввімкнути ліхтарик або лупу можна, активувавши екран, а звук вимикати часто треба, не привертаючи уваги.

Треба уточнити, що нову кнопку дії отримають тільки моделі iPhone 15 Pro, а звичайні iPhone 15 і 15 Plus, найімовірніше, збережуть старий добрий перемикач вимкнення звуку. Це буде додатковим стимулом для виробників смартфонів на Android, щоб скопіювати таке рішення. Сподіваюся, що я помиляюся, але, швидше за все, додаткових кнопок на корпусі смартфонів із сумнівною функціональністю стане набагато більше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.