Zenfone – усе. Asus вирішила закрити лінійку компактних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сумна новина для любителів компактних смартфонів. За даними тайванських ЗМІ, Asus припиняє випуск лінійки Zenfone. Наразі компанія перебуває на стадії реорганізації і скорочує бізнес з виробництва мобільних пристроїв. Хвиля звільнень торкнеться команди розробників Zenfone, її частково розпустять, а тих, хто залишився, об’єднають з відділом, що відповідає за ROG Phone. Тож ігрові флагмани виходитимуть і далі.

Zenfone 10 стане останнім компактним флагманом

Чому вирішили скасувати саме Zenfone, невідомо, але найімовірніше керівництво фірми розчароване продажами останніх поколінь. Незважаючи на те, що фанати компактних флагманів регулярно з’являються в коментарях і обговореннях, реальність, на жаль, інша. У цьому переконалися багато брендів, які прислухалися до їхніх голосів і випустили топові смартфони з маленькою діагоналлю – iPhone Mini, Sony Xperia 5, Asus Zenfone – всі вони потихеньку згортають виробництво і роблять ставку на пристрої з великими дисплеями, що мають істотно вищий попит.

Якщо інформація підтвердиться, Zenfone 10, ймовірно, стане останнім смартфоном серії, що випускається з 2014 року. Хоча Asus ніколи не був великим гравцем на ринку Android, ми цінували той факт, що компанія не боялася робити щось по-своєму. І після відмови від “зенфонів” навряд чи якийсь бренд захоче експериментувати з компактними флагманами. Ця категорія пристроїв, найімовірніше, помре остаточно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.