Смартфони

Чому небезпечно заряджати iPhone всю ніч

Share
Час читання: 2 хв.

Оскільки ми все більше покладаємося на смартфони для повсякденних завдань, цей пристрій має бути завжди зарядженим і готовим до важкого дня.

Тому для багатьох підключення телефонів до розетки перед сном є ритуалом, який забезпечує повний заряд батареї після пробудження.

Але всесвітньо відома компанія Apple, в черговий раз підкреслила потенційну небезпеку, пов’язану із залишенням iPhone заряджатися на ніч, закликаючи користувачів переглянути цю поширену звичку.

Багато користувачів смартфонів зазвичай підключають свої пристрої перед сном, але мало хто усвідомлює ризики, пов’язані з тривалим заряджанням.

Перегрівання гаджета

Тривала зарядка, особливо в місцях з обмеженою вентиляцією, може призвести до перегріву пристрою. Незважаючи на те, що сучасні iPhone оснащені функціями безпеки для боротьби з надмірними температурами, тривалий вплив тепла все одно може становити ризик.

Хороша вентиляція

Залишити свій iPhone під подушкою або ковдрою теж досить небезпечна практика. У компанії попереджають, що коли ваш телефон закритий і не може належним чином провітрюватися, ризик перегріву стає значним. Перегрів не тільки загрожує функціональності вашого пристрою, а й може призвести до пожежі, хоча це і рідкісне явище.

У відео TikTok фахівець із пожежно-рятувальної служби Кента (місто в США) поділився важливою інформацією, яка підтверджує попередження Apple.

  • По-перше, ви не можете відчути запаху, коли спите, тому якщо він телефон почне горіти, вогонь вас не розбудить.
  • По-друге, достатньо лише трьох вдихів диму, щоб втратити свідомість.
  • По-третє, багато людей використовують дешеві або несправні зарядні пристрої для телефонів, але навіть оригінальні можуть стати причиною пожежі.

Дійсно, подібні випадки вже були, у 2015 році iPhone 7 “вибухнув” у Китаї після того, як його залишили заряджатися на тумбочці біля ліжка, в добре провітрюваному місці, на хвилиночку. На щастя, тоді ніхто не постраждав.

Справність акумулятора

Акумулятори мають певний життєвий цикл, і постійне заряджання їх до 100% може з часом погіршити їхню справність. Це зменшує загальний термін служби батареї, що призводить до зниження продуктивності та потребує частішого заряджання в довгостроковій перспективі.

Зазвичай телефону потрібно до двох годин, щоб повністю зарядитися, але якщо його під’єднати до мережі протягом ночі, він працює протягом восьми годин або більше, залежно від того, як довго ви спите.

Це збільшує кількість тепла, якому піддається батарея, і в кінцевому підсумку зменшує термін її служби, швидше за все вам доведеться раніше купувати новий телефон раніше.

Apple в тому числі рекомендує використовувати оригінальні зарядні пристрої та аксесуари, щоб мінімізувати такі ризики.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024