Xiaomi випустить свою операційну систему, як альтернативу Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком у Android все більше і більше потенційних конкурентів, багато розробників прагнуть створити гідний аналог, який зможе конкурувати або замінити Android. Успішні розробки є, але конкуренції Android, а тим більше гідної заміни – ще немає.

Необхідно віддати належне – такі роботи ведуться на постійній основі. А якщо довго мучитися, що-небудь вийде. Китайська компанія Xiaomi має намір розробити власну альтернативу Android. Корпорація вже зареєструвала товарний знак “MiOS” у Китаї. Це свідчить про те, що Xiaomi працює над новою операційною системою для своїх пристроїв.

До речі, таке рішення давно напрошувалося, якщо враховувати, який розмах у Xiaomi. Створено вже цілу екосистему, Xiaomi тепер не тільки продає смартфони. А створення власної ОС – чудовий вибір, хоч і складний.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці вважають, що Xiaomi хоче мати запасний варіант на випадок, якщо вони не зможуть повністю використовувати Android у своїх смартфонах та інших пристроях. Як приклад було згадано Huawei, яка стала жертвою санкцій США і змушена була розробити власну операційну систему HarmonyOS.

Чомусь розробка MiOS особливо не афішується на публіці. Не проводиться якихось рекламних компаній. У деяких фахівців виникло припущення, що MiOS може стати новою назвою оболонки MIUI, яку Xiaomi використовує у своїх смартфонах, разом з операційною системою Android. Є також чутки про те, що MiOS може бути окремою операційною системою, призначеною для електромобілів та інших пристроїв Xiaomi.

Ресурси для створення своєї операційної системи є. Необхідність створення, як ми бачимо, є. Залишаться питання з оптимізацією операційної системи для роботи зі сторонніми додатками і можливість установки MiOS на інші гаджети, не під логотипом Xiaomi. З іншого боку, чи потрібна Xiaomi ця поширеність, їм буде достатньо перекрити власні потреби. Наприклад, за прикладом iOS, але тоді конкурент Android не вийде, а тільки власна закрита система, призначена для фірмових пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.